Tandprothetische Praktijk G.A. Schuhmacher

De praktijk

Veel Nederlanders hebben een slecht passend of verouderd kunstgebit. Dit gaat vaak samen met pijn en ongemak. Een rechtstreeks bezoek aan Arend Schuhmacher kan dan de oplossing brengen. Met nieuwe technieken en materialen zorgt Arend Schuhmacher dat uw kunstgebit beter past, van goede kwaliteit is, er mooi uitziet en comfortable zit. Vakmanschap, geduld en precisie zijn daarvoor nodig.

Arend Schuhmacher meet niet alleen een gebitsprothese aan, maar overlegt ook met u over het type en het uiterlijk van het kunstgebit. Hij houdt rekening met uw wensen. Er zijn vele variaties mogelijk als het gaat om keuze in vorm, grootte en kleur van de tanden. De laatste tijd wordt er alles aan gedaan om het gebit een natuurlijke en frisse uitstraling te geven. De ONT-tandprotheticus Arend Schuhmacher adviseert u dan ook welk gebit het beste bij u past. Tenslotte is een kunstgebit altijd maatwerk, waarbij uw wensen voorop staan. Juist die fijne afstemming is van groot belang.

Een kunstgebit gaat gemiddeld acht tot tien jaar mee. Bij het ouder worden verandert de vorm van de kaak, de kaak slinkt en het kunstgebit gaat schuiven en veroorzaakt pijn. Soms veroorzaakt een slecht zittend kunstgebit zelfs klachten zoals hoofdpijn, oorpijn of pijn in het kaakgewricht. Om deze problemen te voorkomen adviseert Arend Schuhmacher u uw kunstgebit om de twee jaar te laten controleren. Stapt u dus gerust eens binnen voor een gratis en vrijblijvend advies.

Wanneer advies:
 • Bij pijnklachten
 • Uw prothese zit los
 • Uw gezicht is veranderd
 • Uw prothese breekt regelmatig etc.

Herkent u een van deze bovenstaande problemen, maak dan een afspraak voor advies bij Tandprothetische Praktijk G.A. Schuhmacher. Ten slotte gaat alles prettiger met een optimaal functionerend kunstgebit.

Tandprothetische praktijk Schuhmacher is aangesloten bij de overkoepelende Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT).
 
Tandprothetische Praktijk G.A. Schuhmacher

Claverenbladstraat 36
3833 JG Leusden
033-4940022
info@kunstgebit-leusden.nl
Bezoek website

Kunstgebit

Volledige Prothese
We spreken over een volledige gebitsprothese wanneer er geen eigen tanden of kiezen in de mond aanwezig zijn. De volledige gebitsprothese dient om de acht tot tien jaar vervangen te worden. Voor het vervaardigen van een nieuwe volledige prothese kunt u zonder verwijzing bij Arend Schuhmacher terecht. Voor de behandeling wordt een behandelplan opgesteld. Deze bestaat uit gemiddeld 5 afspraken:
 • Intake gesprek en 1e afdruk Uw persoonlijke gegevens worden genoteerd. Uw huidige prothese en uw mondholte worden nagekeken. Er wordt een afdruk van uw kaken gemaakt.
 • Definitieve afdrukken Met behulp van speciaal voor u gemaakte afdruklepels worden de definitieve afdrukken van de beide kaakdelen gemaakt. Daarmee wordt gelijk de randlengte en de pasvorm van de prothese vastgelegd.
 • Beetbepaling Bepaald wordt hoe de kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond is voor het kunstgebit. Verder worden de kleur en de vorm van de tanden en kiezen uitgekozen. Er wordt rekening gehouden met uw persoonlijke wensen. Indien u beschikt over foto's van vroeger is het verstandig deze mee te nemen.
 • Proefprothese De tanden en kiezen staan op een pasplaatje, waardoor de pasvorm van de prothese nog niet optimaal zal zijn. Er wordt gekeken of de tanden mooi in uw mond staan en de kiezen goed op elkaar komen.
 • Plaatsen van de prothese De prothese wordt in de mond geplaatst en gecontroleerd op esthetiek, pijnplaatsen en spraak. Het gewenningsproces kan enkele weken duren. Zodra er pijnklachten ontstaan kunt u contact opnemen met de praktijk voor een afspraak.

Partiële Prothese
Wanneer er één of meerdere eigen elementen ontbreken, zijn er verschillende mogelijkheden om de ontstane ruimte(s) weer op te vullen. Deze voorziening is een uitneembare gedeeltelijke prothese zijn die tussen uw bestaande tanden of kiezen past en wordt gemaakt in de kleur van uw bestaande tanden of kiezen.
 • Stalen frame Hierop worden de ontbrekende elementen gemaakt en vervolgens wordt het frame vastgezet tussen de eigen elementen. Het steunt als het ware op de natuurlijke tanden en/of kiezen. Het gaat hier om een duurzame oplossing.
 • Kunststof plaat Een relatief goedkoop alternatief voor het stalen frame. Een nadeel is echter dat door de kauwkrachten de druk direct op het tandvlees wordt overgebracht, waardoor het tandvlees sneller slinkt. Meestal wordt dit toegepast als tijdelijk alternatief of als het restgebit niet meer geschikt is voor een duurzame oplossing.

Prothese op implantaten
Een implantaatprothese (klikgebit) klikt vast op de in de kaak aangebrachte implantaten (kunstwortels). Dit is mogelijk middels verschillende constructies. De keuze van de constructie is afhankelijk van situatie in de mond. Het grote voordeel van een implantaatprothese is dat het stevig in de mond zit, dat het een relatief kleine ingreep is en dat het slagingspercentage zeer hoog is. In samenwerking met een implantoloog wordt een behandelplan opgesteld. De implantoloog zal de implantaten plaatsen en de prothese wordt vervolgens door Schuhmacher aangemeten en gemaakt.

Een implantaat kunt u vergelijken met een kunstwortel, die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Deze komt op de plaats waar vroeger uw tanden en kiezen hebben gestaan. Niet voor iedere tand wordt een implantaat geplaatst.

Voor het dragen van de prothese volstaat het plaatsen van slechts 2 of 4 implantaten. Een implantaat is veelal gemaakt van zuiver titanium. Dit materiaal wordt niet door het lichaam afgestoten. Een implantaat wordt onder plaatselijke verdoving geplaatst door een implantoloog. Na het genezingsproces biedt het implantaat houvast aan het uiteindelijke kunstgebit. De implantaten worden meestal in de onderkaak geplaatst en bij uitzondering in de bovenkaak.
 
Tandprothetische Praktijk G.A. Schuhmacher

Claverenbladstraat 36
3833 JG Leusden
033-4940022
info@kunstgebit-leusden.nl
Bezoek website

Reparatie en rebasing

Reparatie van de prothese
Indien uw prothese kapot gaat, er een barst in de prothese ontstaat of een tandje afbreekt kunt u de prothese bij de tandprotheticus laten maken. In ons tandtechnisch laboratorium in de praktijk worden reparaties, indien mogelijk meteen gemaakt.

Rebasing van de prothese
Wanneer een prothese nog niet zo oud is (maximaal 3 á 4 jaar) en deze los begin te zitten, is het mogelijk de prothese aan te passen d.m.v. een rebasing. Dit houdt in dat aan de binnenzijde van de gebitsprothese een nieuwe "voering" wordt aangebracht zodat de gebitsprothese weer goed op de kaak aansluit.

Er wordt dan in de prothese een afdruk van de kaak gemaakt waarna de nieuwe "voering" in de prothese kan worden aangebracht. Deze behandeling neemt ongeveer een dag in beslag, 's ochtends wordt de afdruk gemaakt waarna de prothese einde van de dag klaar kan zijn.
Bij de meeste verzekeringen valt dit in het basispakket wat inhoudt dat deze behandeling door de meeste verzekeringen 100% vergoed wordt.
Tandprothetische Praktijk G.A. Schuhmacher

Claverenbladstraat 36
3833 JG Leusden
033-4940022
info@kunstgebit-leusden.nl
Bezoek website

Verzorging

Arend Schuhmacher adviseert om het kunstgebit twee tot drie keer per dag met een protheseborstel schoon te maken, bij voorkeur na afloop van elke maaltijd.
Daarbij gaat de voorkeur uit naar een speciaal voor de prothese ontwikkeld vloeibaar reinigingsmiddel.
Dit heeft een natuurlijke basis en een grote reinigingskracht. In tegenstelling tot andere, agressieve, bijtende of schurende reinigingsmaterialen.

Leg uw kunstgebit sowieso één keer per week een nacht in een reinigingsmiddel. Hiermee voorkomt u de vorming van tandsteen op uw kunstgebit.

Laat het gladde gebit tijdens het reinigen niet uit uw handen glippen. Het zal kapot gaan. Vul voor de zekerheid eerst de wasbak met water en reinig uw kunstgebit daarboven. Reinig niet alleen uw kunstgebit, maar ook uw kaken, gehemelte en de overgang van de kaak naar de wangen.

Masseer het slijmvlies minstens één keer per dag met een zachte tandenborstel en besteed extra aandacht aan uw gehemelte.

Gebruik een gewone fluoridetandpasta om uw mond te reinigen.
Tandprothetische Praktijk G.A. Schuhmacher

Claverenbladstraat 36
3833 JG Leusden
033-4940022
info@kunstgebit-leusden.nl
Bezoek website

Openingstijden

Maandag 08:30 uur - 17:00 uur
Dinsdag 08:30 uur - 17:00 uur
Woensdag 08:30 uur - 17:00 uur
Donderdag 08:30 uur - 17:00 uur
Vrijdag 08:30 uur - 12:00 uur

Ook 's avonds en in het weekend kunt u bij ons terecht na telefonische afspraak.
Tandprothetische Praktijk G.A. Schuhmacher

Claverenbladstraat 36
3833 JG Leusden
033-4940022
info@kunstgebit-leusden.nl
Bezoek website

Contact

Tandprothetische Praktijk Schuhmacher
Claverenbladstraat 36
3833 JG Leusden

(T) 033-4940022
(@) info@kunstgebit-leusden.nl

Openingstijden
ma-do: 8:30 - 17:00
vrijdag: 8:30 - 12:00

Ook 's avonds en in het weekend na telefonische afspraak 
Tandprothetische Praktijk G.A. Schuhmacher

Claverenbladstraat 36
3833 JG Leusden
033-4940022
info@kunstgebit-leusden.nl
Bezoek website

Route

Per auto
Tandprothetische praktijk Schuhmacher is gelegen in Leusden-centrum, dicht tegen de sportvelden aan. De praktijk is goed bereikbaar per auto. U kunt uw auto op onze eigen parkeerplaats vrij parkeren. Klikt u hier om een route naar de praktijk te plannen vanaf uw gewenste locatie.

Vanaf de A28 afslag 7
U gaat bij de 2e verkeerslichten rechtsaf. Vanaf daar gaat u bij de 4e verkeerslichten linksaf en slaat u de eerste rechtsaf de "Tijmensepoort" in. De praktijk bevindt zich aan de rechterkant aan het einde van de weg.

Vanuit richting Woudenberg
U neemt de afslag bij Leusden-zuid en vervolgt de weg over het spoor, bij de eerste verkeerslichten rechtdoor. Vervolgens slaat u bij de volgende verkeerslichten rechtsaf en slaat u de eerstvolgende straat rechtsaf de "Tijmensepoort" in. De praktijk bevindt zich aan de rechterkant aan het einde van de weg.

Per openbaar vervoer
De praktijk is bereikbaar met het openbaar vervoer. De dichtsbijzijnde bushalte is 5 minuten lopen van de praktijk. U kunt kiezen uit halte "Burgemeester Buiningpark" (lijn 80, 82, 83) of "Groenhouten" (lijn 77).

Uiteraard is onze praktijk ook bij de regiotaxi bekend.
Loading Map...
Tandprothetische Praktijk G.A. Schuhmacher

Claverenbladstraat 36
3833 JG Leusden
033-4940022
info@kunstgebit-leusden.nl
Bezoek website

Tarieven en vergoedingen

Waar bent u aan toe?
Zoals gebruikelijk bespreken we de tandprothetische behandeling met u en de kosten daarvan. Wanneer u een uitgebreidere behandeling nodig heeft die meer dan € 150, — kost, kunt u vooraf een begroting krijgen, bestaande uit het honorarium, techniek- en materiaalkosten. Op deze manier weet u van tevoren waar u aan toe bent.

Vergoedingen
Welke behandelingen u vergoedt krijgt en welk bedrag u per behandeling kunt declareren bij uw zorgverzekeraar is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw verzekeringspakket. U kunt dit in uw polis nakijken. Indien u twijfelt of vragen heeft over vergoedingen, neemt u dan contact op met uw verzekeringsmaatschappij. Dit voorkomt teleurstellingen.

Kijk op http://www.kunstgebit-leusden.nl/tarieven.php voor de actuele tarieven.
Tandprothetische Praktijk G.A. Schuhmacher

Claverenbladstraat 36
3833 JG Leusden
033-4940022
info@kunstgebit-leusden.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit