Tandprothetische Praktijk Liefers

De praktijk

De tandprothetische praktijk Liefers is gevestigd aan de Alteveerstraat 18 in Hoogeveen. Onze praktijk is gericht op persoonlijke zorg. Wij willen voor u een uniek kunstgebit creëren. Uw persoonlijke wensen, esthetiek en functionaliteit staan hier centraal. Ook kunt u bij ons terecht voor kunstgebit reparaties in ons eigen laboratorium.

De praktijk kende voorheen een andere eigenaar (Bandell Tand-Art) en is vanaf mei 2020 Tandprothetische Praktijk Liefers. Tom Liefers is gespecialiseerd in het aanmeten, vervaardigen, aanpassen en repareren van uw kunstgebit.

Tandprothetische Praktijk Liefers

Alteveerstraat 18
7907 AA Hoogeveen
0528-262669
info@tppliefers.nl
Bezoek website

Over onsDe tandprothetische praktijk Liefers is gevestigd aan de Alteveerstraat 18 in Hoogeveen. Onze praktijk is gericht op persoonlijke zorg. Uw persoonlijke wensen, esthetiek en functionaliteit staan hier centraal. Ook kunt u bij ons terecht voor kunstgebit reparaties in onze eigen praktijk.

Even voorstellen

Tom Liefers is een ervaren tandprotheticus die al 23 jaar werkzaam is in het vak tandtechniek, waarvan 12 jaar aan de stoel om te behandelen. Na jarenlang tandtechnicus te zijn geweest, is hij in 2016 afgestudeerd als tandprotheticus, waarna hij twee jaar lang zelf op zaterdag heeft lesgegeven aan de HU opleiding Tandprothetiek. ,,Passie voor het vak en goede service en kwaliteit staan bij mij boven aan het lijstje”, vertelt Tom.

 Geschiedenis

Bandell Tand-Art, een begrip onder de prothesedragers in Hoogeveen, is na 66 jaar verkocht aan Tom Liefers. Het bedrijf is voortgezet onder de naam Tandprothetische Praktijk Liefers.

De oude eigenaar, Johan Bandell had aan de Alteveerstraat 18 een tandtechnisch laboratorium waar patiënten voor alle vervangingen van een tandprothese terecht konden. De geschiedenis ervan gaat terug naar 1954, toen de vader van Johan Bandell het bedrijf begon. In 1975 nam zoon Johan alles over. Na maar liefst 55 jaar in de zaak gewerkt te hebben, vond hij in 2020 dat de tijd rijp was om te stoppen. De laatste jaren was Johan al op zoek naar een geschikte overnamekandidaat, die hij in Tom Liefers heeft gevonden.
Tandprothetische Praktijk Liefers

Alteveerstraat 18
7907 AA Hoogeveen
0528-262669
info@tppliefers.nl
Bezoek website

Prothese

Volledige prothese

Vervanging van al uw tanden in boven- en/of onderkaak. De prothese wordt gemaakt van een kunsthars aangevuld met kunststof of porseleinen tanden en kiezen.

Frameprothese

Een frameprothese is een metalen constructie met daarop tandvleeskleurige kunsthars waarin wij tanden en/of kiezen vervaardigen. Dit is net als bij de partiële plaatprothese een uitneembare oplossing. De frameprothese is duurzamer dan een plaatprothese en is daardoor ook iets duurder.

Reparatie van uw prothese

Indien u prothese stuk is, bijvoorbeeld gescheurd of er is een tand afgebroken, dan kunt u bij ons terecht voor de reparatie van uw prothese.

Rebasing (passend maken)

Wanneer u uw kunstgebit of partiële prothese een aantal jaren heeft of wanneer er onlangs elementen verwijderd zijn uit uw mond, dan kan uw gebit los gaan zitten. Erg vervelend, want er kunnen dan etensresten onder het gebit komen of u krijgt zere plekjes of blaartjes in de mond.

Als het gebit nog niet ouder is dan vijf jaar, dan kunt u ervoor kiezen om de prothese op te vullen (Rebasing). We zullen dan afdrukmartiaal op de prothese aanbrengen waardoor deze weer volledig passend gemaakt kan worden. Vervolgens maken wij een hele nieuwe binnenvoering in de prothese.

Gedeeltelijke prothese

Een gedeeltelijke prothese wordt ook wel een ‘plaatje’ genoemd. Het is een tandvleeskleurige plaat van kunsthars. Wij vervaardigen dit kunsthars plaatje met daarop de tanden en/of kiezen op de plaats daar waar u tanden en of kiezen mist. Het is een oplossing waarbij u het plaatje zelf in kunt doen en er ook weer zelf uit kunt halen, wanneer u dit wilt. In sommige gevallen, dat verschilt per persoon, moeten we ervoor kiezen een soort haakje op het plaatje te maken. Deze haakjes (‘ankers’ of ‘klammers’) dienen ervoor meer houvast te geven. Ook met haakjes kunt u het plaatje zelf in doen en er zelf weer uit halen.

 Implantaatprothese

Al tientallen jaren bieden implantaten de mogelijkheid tanden volwaardig te vervangen. Het is veilig en worden al jarenlang toegepast in de tandheelkunde. Het implantaat neemt daarbij de functie over van een tandwortel en vormt zo de verankering voor een klikgebit of een vaste constructie.

Een implantaat is een kleine, metalen schroef. Deze schroef bestaat uit lichaamsvriendelijk titanium en neemt de functie van de tandwortel over. Het implantaat wordt in het kaakbot geplaatst. Het kaakbot groeit vast in het oppervlak van het implantaat waardoor het implantaat stevig verankerd wordt.
Tandprothetische Praktijk Liefers

Alteveerstraat 18
7907 AA Hoogeveen
0528-262669
info@tppliefers.nl
Bezoek website

Openingstijden

Maandag 09:00 - 16:00 uur
Dinsdag 09:00 - 16:00 uur
Woensdag 09:00 - 16:00 uur
Donderdag 09:00 - 16:00 uur
Vrijdag 09:00 - 13:00 uur
Tandprothetische Praktijk Liefers

Alteveerstraat 18
7907 AA Hoogeveen
0528-262669
info@tppliefers.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit