Tandprothetische praktijk Reys / Reys tandtechniek

De praktijk

Persoonlijke aandacht voor het beste resultaat

Reys Tandtechniek vervaardigt sinds 1994 tandvervangende producten zoals protheses, implantaatgedragen protheses, kronen, bruggen en frames. Dit doen wij het liefst in overleg met uw tandarts. Voor ons is klanttevredenheid de belangrijkste motivatie. Dit begint met een heldere werkwijze en een goede begeleiding en nazorg. Een duidelijk behandelplan vooraf zorgt dat u precies weet waar u aan toe bent, ook qua kosten. Wij doen graag net dat ene stapje meer voor het beste eindresultaat. Pas dan zijn ook wij tevreden.

Tandtechnisch laboratorium en tandprothetische praktijk

Sinds 2005 is Reys Tandtechniek naast tandtechnisch laboratorium ook gecertificeerd als tandprothetische praktijk. Wanneer uw tandarts, implantoloog of kaakchirurg u doorverwijst betekent dit dat wij alle disciplines onder één dak verzorgen. Van het aanmeten en vervaardigen tot het plaatsen van protheses. Hierdoor zijn de wachttijden voor u relatief kort en is een goed eindresultaat gegarandeerd.


 
Doorverwezen door uw tandarts?         Twijfel of gebreken?
Doorverwezen door uw tandarts en benieuwd hoe het vervolgens verder gaat? Reys Tandtechniek heeft goede contacten met de tandartsen in Hoogeveen en omgeving. Na het bespreken van het behandelplan en akkoord van uw kant gaan wij over tot het behandelen van uw klachten. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.   Al bijna 20 jaar zijn wij specialist in het vervaardigen  van protheses, implantaatgedragen protheses, kronen, bruggen en frames. Wanneer u twijfelt of problemen heeft met uw huidige kroon, brug of prothese helpen wij u graag. Wij nemen de tijd om uw problemen in kaart te brengen. Alleen uw tevredenheid telt voor ons.
Tandprothetische praktijk Reys / Reys tandtechniek

A.G. Bellstraat 25
7903 AD Hoogeveen
0528 - 274 450
info@reystandtechniek.nl
Bezoek website

Over ons

Voor Reys Tandtechniek geldt alleen het beste resultaat. De hoofdingrediënten van onze werkwijze zijn persoonlijke aandacht en net dat ene stapje meer doen. Dat begint met een open en eerlijke aanpak zonder verrassingen.

Vertrouwde kwaliteit sinds 1994

Reys Tandtechniek is gespecialiseerd in het vervaardigen van protheses, implantaatgedragen protheses, kronen, bruggen en frames. Dit doen wij al sinds 1994. Wat begon als tandtechnisch laboratorium is in 2005 uitgebreid met de toevoeging van tandprothetische praktijk. De tandprotheticus kan voor u alle disciplines zoals het aanmeten, tot en met de vervaardiging van gebitsprotheses onder één dak verzorgen.

Open en eerlijke aanpak

Wij werken bij voorkeur op basis van doorverwijzing van uw tandarts, kaakchirurg of uw zorgverzekeraar. Tijdens het intakegesprek brengen wij het behandelplan en de kosten vooraf inzichtelijk in kaart. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Reys Tandtechniek Hoogeveen: persoonlijke aandacht voor het beste resultaat.

RTL4-programma LifestyleXperience op bezoek bij Reys Tandtechniek:   Reys Tandtechniek 3min
Tandprothetische praktijk Reys / Reys tandtechniek

A.G. Bellstraat 25
7903 AD Hoogeveen
0528 - 274 450
info@reystandtechniek.nl
Bezoek website

Protheses

Een nieuwe prothese laten aanmeten kan behoorlijk ingrijpend zijn. Uw kunsttanden spelen immers een prominente rol in het spreken, kauwen en uw uiterlijk.
Reys Tandtechniek laat de overgang naar een nieuwe prothese zo soepel mogelijk en zonder problemen voor u verlopen.

Reys Tandtechniek neemt de tijd voor u

Een goed eindresultaat is het allerbelangrijkste. Dit betekent dat wij de tijd voor u nemen om uw wensen in kaart te brengen en een duidelijk behandelplan en kostenoverzicht opstellen. Vooraf weet u dus duidelijk waar u aan toe bent en wordt er pas begonnen nadat u akkoord bent.

Vragen over kunstgebitten en protheses?

Heeft u vragen over uw huidige kunstgebit of het laten aanmeten van een nieuwe prothese? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.
Tandprothetische praktijk Reys / Reys tandtechniek

A.G. Bellstraat 25
7903 AD Hoogeveen
0528 - 274 450
info@reystandtechniek.nl
Bezoek website

Implantaten

Met een implantaat wordt een klein titanium staafje met schroefdraad in het kaakbot geplaatst. Dit wordt uitsluitend door uw tandarts/implantoloog of kaakchirurg verzorgd. Het implantaat is in feite een kunstwortel die dezelfde grootte heeft als de natuurlijke wortel. Implantaten dienen als houvast waarop wij vervolgens een kroon, brug of gebitsprothese kunnen plaatsen.

Kom ik in aanmerking voor een 'klikgebit'?

Een klikgebit wordt gedragen door implantaten. Implantaten zijn niet leeftijdsgebonden. Wel is het belangrijk dat u een goede algemene gezondheid heeft, uw mond goed verzorgd en uw kaak geschikt is voor implantaten. Uw tandarts/implantoloog of kaakchirurg zal zorgvuldig voor u kunnen beoordelen of u in aanmerking komt voor implantaten en deze voor u plaatsen. In overleg met uw tandarts kunnen wij kijken of een implantaatgedragen prothese (een klikgebit) voor u tot de mogelijkheden behoort.

Vragen over implantaten?

Heeft u vragen over uw huidige implantaatgedragen prothese of het laten plaatsen van implantaten? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.
Tandprothetische praktijk Reys / Reys tandtechniek

A.G. Bellstraat 25
7903 AD Hoogeveen
0528 - 274 450
info@reystandtechniek.nl
Bezoek website

Framewerk

Een framewerk wordt ook wel partiële prothese genoemd. Het plaatsen van een frameprothese is een goede oplossing als er meerdere tanden vervangen dienen te worden. Het frame bestaat uit een combinatie van verschillende metalen en kunststoffen en biedt ondersteuning aan de resterende tanden. In overleg met uw tandarts kunnen wij uw framewerk vervaardigen. Uw tandarts kan u hierover verder informeren.

Vragen over frames?

Heeft u vragen over uw huidige frame of het laten aanmeten van een nieuwe frame? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.
Tandprothetische praktijk Reys / Reys tandtechniek

A.G. Bellstraat 25
7903 AD Hoogeveen
0528 - 274 450
info@reystandtechniek.nl
Bezoek website

Kronen en bruggen

Wanneer een groot deel van de tand of kies door tandbederf verloren is gegaan kan een kroon uitkomst bieden. Ook in het geval van afgebroken delen door ongelukken kan een kroon de oorspronkelijke vorm van de tand weer teruggeven. Een kroon bestaat uit een kapje van metaal of porselein (of een combinatie) dat op de tand of kies wordt gelijmd. In overleg met uw tandarts kunnen wij de kronen vervaardigen. Uw tandarts kan u hierover verder informeren.

Uit welke materialen bestaat een kroon?

Een kroon kan zijn opgebouwd porselein, metaal of een combinatie van metaal en porselein. Kronen van uitsluitend porselein worden vrijwel niet meer gebruikt omdat ze nogal kwetsbaar zijn. Porseleinen kronen werden dan ook voornamelijk gebruikt voor de voortanden.

Kronen van metaal kunnen worden opgebouwd uit goud of een zilverkleurige goudlegering. Metalen kronen worden alleen achterin de mond gebruikt vanwege de afwijkende kleur dat metaal heeft ten opzichte van de andere tanden.

Een combinatie van metaal en porselein is een goede combinatie. Het sterke metaal vormt een goede basis, waar het porseleinen deel omheen wordt gebakken. De uitstraling van porselein komt het dichtst in de buurt van een natuurlijke tand.

Als er één of meerdere tanden of kiezen ontbreken en er een open ruimte is ontstaan, kan er een brug worden geplaatst. Een brug wordt bevestigd aan twee of meer pijlers. Dit zijn de afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte. De brug zelf bestaat uit twee of meer kronen. De open ruimte wordt opgevuld met een zogeheten brugtussendeel (ook wel dummy genoemd). Het brugtussendeel is opgebouwd uit één of meer kunsttanden en/of kunstkiezen. In overleg met uw tandarts kunnen wij bruggen vervaardigen. Uw tandarts kan u hierover verder informeren.

Waarom kiezen voor een brug?

Een open ruimte in het gebit kan ertoe leiden dat omliggende tanden of kiezen richting de open ruimte gaan groeien. Dit leidt tot het scheef staan of uit uitgroeien van tanden en kiezen. Het plaatsen van een brug voorkomt dit. Ook kan een brug het kauwen vergemakkelijken en de uitstraling van uw gebit verbeteren.

Vragen over kronen of bruggen?

Heeft u vragen over uw huidige brug of het laten aanmeten van een nieuwe brug? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.
Tandprothetische praktijk Reys / Reys tandtechniek

A.G. Bellstraat 25
7903 AD Hoogeveen
0528 - 274 450
info@reystandtechniek.nl
Bezoek website

Werkwijze

Voor ons is duidelijkheid naar u toe vooraf erg belangrijk. Pas als u weet waar u aan toe bent gaan wij over tot actie. Voor Reys Tandtechniek is vervolgens het eindresultaat het allerbelangrijkste: een goed passende prothese en een tevreden patiënt. Onze werkwijze bestaat in de meeste gevallen uit acht stappen die hieronder worden uitgelegd.
 
  • 1. Kennismaking via een intakegesprek Voor het intakegesprek wordt u uitgenodigd om samen het behandelplan op te stellen. Hier nemen we uitgebreid de tijd voor zodat alle te nemen stappen duidelijk zijn.Van tevoren worden de kosten van de prothese helder in kaart gebracht en wordt er pas gestart nadat u akkoord bent. Zo weet u vooraf altijd waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.
 
  • 2. Eerste afdrukken maken Om de prothese straks goed te laten passen, maken we de eerste afdrukken. Hiermee krijgen we een goed beeld van de situatie in de mond en maken een individuele lepel. Deze lepel wordt gebruikt voor het maken van de definitieve afdruk.
 
  • 3. Definitieve afdrukken maken en bepalen voorlopige hoogte Tijdens de afspraak voor het maken van de definitieve afdrukken wordt ook de voorlopige beethoogte bepaald. Ook wordt de lengte van de tanden bepaald om een natuurlijke 'lachlijn' te verkrijgen.
 
  • 4. Controle van de beethoogte en vastleggen definitieve hoogte Het is belangrijk om de beethoogte goed te controleren. Wanneer de kiezen op elkaar staan moet dit natuurlijk voor u aanvoelen. Wanneer de beethoogte is gecontroleerd wordt de definitieve hoogte vastgelegd van uw prothese.
 
  • 5. Uitzoeken kleur en model In dit stadium hebben we door uw eerdere bezoeken al een goed beeld gekregen van uw wensen. Nu is het zaak dat de tanden in de prothese natuurlijk overkomen. U kunt zelf de gewenste kleur en vorm uitkiezen. Vaak nemen we de oude prothese of een foto van de vroegere situatie als uitgangspunt.
 
  • 6. Passen van de prothese De tandprotheticus heeft aan de hand van de definitieve afdrukken en de vastgelegde beethoogte een pasprothese in was gemaakt. Tijdens het passen wordt gekeken of de prothese technisch goed is en kunnen eventuele aanpassingen worden gedaan. U bepaalt vervolgens of de stand van de tanden, de kleur van de tanden en de vorm van tanden naar wens is. Vaak is het wenselijk om een naaste mee te nemen. Wij merken dat onze patiënten het erg prettig vinden om een familielid, vriend of vriendin mee te laten kijken en beoordelen. Zij zijn dan ook van harte welkom om met u mee te komen. Als alles naar wens is wordt de pasprothese omgezet naar een definitieve prothese van kunststof.
 
  • 7. Plaatsen van definitieve prothese Nadat de definitieve prothese is vervaardigd maken we een afspraak om de definitieve prothese te plaatsen. Een dag na de plaatsing wordt u uitgenodigd voor de nacontrole.
 
  • 8. Nacontrole Een dag na het plaatsen lopen wij de prothese technisch na en kunnen drukplaatsen worden weggehaald. Door de prothese een dag te hebben gedragen worden eventuele zere plekjes al snel duidelijk die we tijdens de nacontrole kunnen verhelpen. Ook is er tijd voor vragen of onduidelijkheden. U kunt bij vragen of opmerkingen altijd bij ons binnenlopen.
Tandprothetische praktijk Reys / Reys tandtechniek

A.G. Bellstraat 25
7903 AD Hoogeveen
0528 - 274 450
info@reystandtechniek.nl
Bezoek website

Openingstijden

Maandag 07:30 - 16:00 uur
Dinsdag 07:30 - 16:00 uur
Woensdag 07:30 - 16:00 uur
Donderdag 07:30 - 16:00 uur
Vrijdag 07:30 - 12:00 uur

Reparaties?
Wanneer u uw prothese dezelfde dag gerepareerd wilt hebben, dient u deze minimaal twee uur vóór sluitingstijd in te leveren.
Tandprothetische praktijk Reys / Reys tandtechniek

A.G. Bellstraat 25
7903 AD Hoogeveen
0528 - 274 450
info@reystandtechniek.nl
Bezoek website

Contact

Reys Tandtechniek B.V.
T: 0528 274 450
E: info@reystandtechniek.nl
KVK : 04045966

Bezoekadres:
A.G. Bellstraat 25
7903 AD Hoogeveen

Postadres:
Postbus 2039
7900 BA Hoogeveen
Tandprothetische praktijk Reys / Reys tandtechniek

A.G. Bellstraat 25
7903 AD Hoogeveen
0528 - 274 450
info@reystandtechniek.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit