Groenewoud Tandprothetiek

De praktijk

Hoe het begon
Sinds 1999 ben ik actief in de tandtechnische wereld. Na een korte kennismaking in een tandtechnisch laboratorium wist ik dat ik mijn vak gevonden had en heb ik mij direct ingeschreven voor een vakopleiding. Hetzelfde jaar ben ik begonnen aan een 4 jarige opleiding tot tandtechnisch specialist aan het Instituut Vakopleiding Tandtechniek (IVT) . Aansluitend heb ik op dezelfde IVT nog een verdiepingsjaar gevolgd in de volledige prothetiek om mijzelf als een echte specialist te kunnen profileren. Aansluitend heb ik de cursus “Klinisch Prothese Technicus” gevolgd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen om mijn patiënten een nog betere dienstverlening te kunnen bieden. Daarnaast wordt je hier als Tandtechnieker ook biomedisch opgeleid om bepaalde ziektebeelden te kunnen herkennen.

Daaropvolgend ben ik begonnen aan de opleiding voor tandprotheticus aan de hoge school Utrecht. Deze opleiding duurt 4 jaar. Op deze opleiding word je zowel medisch als biologisch opgeleid zodat ik in mijn praktijk zelf ook de behandelingen (vanaf de intake tot en met het plaatsen) mag uitvoeren. Sinds juli 2011 ben ik afgestudeerd als tandprotheticus aan de hoge school Utrecht en ben ik als uitvoerend protheticus tevens lid van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT). Als lid van het ONT werk ik volgens het beroepsprofiel welke voldoet aan de kwaliteitseisen die zijn opgenomen in de wet B.I.G. (Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg)

Om een kwalitatieve dienstverlening te borgen volg ik jaarlijks nascholingscursussen gericht op het tandprothetische vak. Hierdoor sta ik tevens geregistreerd in het KRTP register. (Kwaliteits Register Tand Prothetici)

Ook mijn praktijk Groenewoud Tandprothetiek voldoet aan alle eisen en is in het bezit van een HKZ certificaat (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector).

Samenwerking tandartsen
Ik werk met verschillende Nijmeegse tandartspraktijken samen.
De voornaamste zijn
  • H2 Tandartsen; Een nieuwe praktijk met een bruisend jong team, hier behandel ik op de dinsdagen. De Praktijk van H2 Tandartsen is gevestigd aan de Hatertseveldweg 285 te Nijmegen.
  • De Tandarts; Een grote praktijk met veel verschillende specialismen onder één dak, hier gaat het om doorverwijzingen en nauwe betrokkenheid bij het vervaardigingsproces van prothesen en implantaten. De praktijk van De Tandarts is gevestigd aan de Groenenwoudseweg 315 te Nijmegen.
Groenewoud Tandprothetiek

Groenewoudseweg 60
6524 VB Nijmegen
024 - 202 20 94
info@groenewoudtandprothetiek.nl
Bezoek website

De behandeling

Veel gehoorde klachten van mensen die een gebitsprothese dragen:

• Mijn gezicht valt zo in.
• Mijn gebit doet pijn bij het eten.
• Mijn ondergebit zit te los.
• Er komt zoveel voedsel onder mijn gebit.
• Ik kan zo slecht kauwen (een goede spijsvertering begint tussen de kiezen).
• Ik schaam me voor mijn omgeving en ik durf niet meer uit eten te gaan.
• Mijn bovengebit komt bij het lachen omlaag en soms ook bij het praten.
• Mijn mondhoeken worden rood.
• Mijn mondhoeken worden vochtig bij het praten.
• Ik krijg een lelijke kin.

Misschien is het dan in sommige gevallen nodig om uw prothese te laten opvullen of vernieuwen. Ik maak uw lach graag weer compleet!

Volledige prothese

Uw natuurlijke gebit wordt na verloop van tijd minder sterk. Misschien komt dan ook het moment dat een volledige gebitsprothese een goede optie is. Heeft u al een gebitsprothese, maar ervaart u problemen bij het kauwen en spreken? Dan komt dat vaak doordat uw gebitsprothese door het slinken van de kaak wat losser komt te zitten. Een nieuwe prothese biedt dan al snel uitkomst. Wellicht moet de prothese opnieuw worden opgevuld (het zogenaamde ‘rebasen’) en hoeft de prothese niet meteen te worden vernieuwd. U kunt voor uw gebitsprothese in elk geval uitgaan van een levensduur die varieert van 5 tot 10 jaar.

Prothese op implantaten/ klikgebit

Bezorgt uw gebitsprothese u pijn? Of zit uw prothese op de onderkaak wel erg los? Dan kan het zo zijn dat u in aanmerking komt voor implantaten in uw onderkaak. Uw prothese steunt op de implantaten, wat uw kaak ontlast. Pijnklachten verdwijnen dan binnen korte tijd. Voor het plaatsen van de implantaten werk ik nauw samen met professionele implantologen uit de buurt. Voor de behandelingen met betrekking tot het aanvragen van de implantaten bij de verzekering en het plaatsen van de implantaten moet u twee keer naar de tandarts/implantoloog, hiervoor is het in sommige gevallen mogelijk om een haal en brengservice aan te bieden.

Gedeeltelijke prothese

Het is heel goed mogelijk dat slechts een gedeelte van uw gebitprothese aan vervanging toe is. In dat geval kan een gedeeltelijke prothese u zeker uitkomst bieden. U behoudt dus uw eigen natuurlijke gebit, waarop een partiële gebitsprothese een prima aanvulling vormt.

Repareren of rebasen

Uw kunstgebit gaat na verloop van tijd vaak losser zitten, dan ligt het voor de hand dat uw prothese na verloop van tijd een nieuwe pasvorm mag krijgen. Is uw prothese gebroken, of zijn er tanden uit of afgebroken dan is het mogelijk deze te laten maken. Het rebasen en repareren van uw prothese wordt in de meeste gevallen volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.
Zit uw prothese nog goed maar krijgt u hem niet meer goed schoon? Dan kunt u uw prothese ook grondig en professioneel laten reinigen.
Groenewoud Tandprothetiek

Groenewoudseweg 60
6524 VB Nijmegen
024 - 202 20 94
info@groenewoudtandprothetiek.nl
Bezoek website

Een goede prothese maak je samen!

Doordat ik zelf met de hand uw prothese in verschillende stappen geheel op maat maak, kan ik uw persoonlijke eisen en wensen hierin goed overbrengen. Een goede prothese maak je samen, daar sta ik voor!
Groenewoud Tandprothetiek

Groenewoudseweg 60
6524 VB Nijmegen
024 - 202 20 94
info@groenewoudtandprothetiek.nl
Bezoek website

Kwaliteit

Om een kwalitatieve dienstverlening voor uw kunstgebit te borgen volg ik jaarlijks nascholingscursussen gericht op het tandprothetische vak. Hierdoor sta ik tevens geregistreerd in het KRTP register. (Kwaliteits Register Tand Prothetici)

Daarnaast is mijn praktijk HKZ* gecertificeerd en sta ik geregistreerd bij het ONT**. Als lid van het ONT werk ik volgens het beroepsprofiel welke voldoet aan de kwaliteitseisen die zijn opgenomen in de wet B.I.G. ***

*(HKZ=Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling)
**(ONT=Organisatie Nederlandse Tandprothetici)
***(Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg
Groenewoud Tandprothetiek

Groenewoudseweg 60
6524 VB Nijmegen
024 - 202 20 94
info@groenewoudtandprothetiek.nl
Bezoek website

Openingstijden

Maandag 09:00 - 16:30 uur
Dinsdag 09:00 - 16:30 uur
Woensdag 09:00 - 16:30 uur
Donderdag 09:00 - 16:30 uur
Vrijdag 09:00 - 12:00 uur

Behandeling volgens afspraak
Groenewoud Tandprothetiek

Groenewoudseweg 60
6524 VB Nijmegen
024 - 202 20 94
info@groenewoudtandprothetiek.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit