Tandprothetiek & Implantologie Mirabediny
Voorbeeld behandelschema
Prothese zonder implantaten.- 1e afpsraak - Intake gesprek en beoordeling situatie (indien 1e afdruk / model /foto).
- 2e afspraak - Definitieve afdruk met behulp van nauwkeurige afdrukmassa.
- 3e afspraak - Beet bepalen, relatie onder t.o.v boven kaak bepalen.
- 4e afspraak - Passen in was, ter 100% goedkeuring door patiënt en tandprotheticus.
- 5e afspraak - Plaatsen van definitieve prothese.
- 6e afspraak - Nacontrole ter controle over pasvorm en gevoeligheid in de mond.
Prothese met implantaten.
- 1e afpsraak - Intake gesprek en beoordeling situatie (indien 1e afdruk / model /foto).
- 2e afspraak - Definitieve presicie afdruk met implantaat afdruk hulpstiften.
- 3e afspraak - Beet bepalen, relatie onder t.o.v boven kaak bepalen en passen van de (steg).
- 4e afspraak - Passen in was, met ter 100% goedkeuring door patiënt en tandprotheticus.
- 5e afspraak - Vastzetten en plaatsen van definitieve prothese op de implantaten.
- 6e afspraak - Nacontrole ter controle over pasvorm en gevoeligheid in de mond.
Behandelplan Immediaatprothese ''tijdelijk kunstgebit''
"Uw eerste gebitsprothese''
Afspraak 1. Intake gesprek
Uw persoonlijke gegevens, uw medicijngebruik en gegevens over uw gezondheid worden genoteerd. De situatie in uw mond wordt bekeken en besproken. Bent u verwezen door uw tandarts dan volgen direct afspraken voor het vervaardigen van de prothese. Dient u nog door uw tandarts gezien te worden dan volgt een verwijzing naar de tandarts.
Afspraak 2. Eerste afdrukken
Er worden proefafdrukken van uw beide kaakhelften gemaakt (happen).
Afspraak 3. Definitieve afdrukken (indien nodig)
Indien nodig worden tweede afdrukken van uw kaakhelften gemaakt om op deze wijze een betere pasvorm van de prothese te kunnen bereiken.
Afspraak 4. Beetbepaling
Bepaald wordt hoe de kiezen op elkaar moeten komen te staan.
Afspraak 5. Proefprothese ``indien nodig en mogelijk``
De kiezen staan op een los plaatje om te zien of deze elkaar in de mond op de juiste manier raken. In deze fase staan ook de voortanden op het gipsmodel, echter deze kunnen niet in de mond gepast worden. Wel kunt u kijken hoe het resultaat gaat worden en of u de gebruikte tanden mooi vindt.
Afspraak 6. Tanden trekken en prothese plaatsen
De prothese is klaar en u wordt verdoofd om de laatste tanden te trekken. Direct na het trekken wordt de prothese geplaatst.
Afspraak 7. Controle
Afhankelijk van de afspraak komt u na 24 uur terug bij de tandarts om de prothese uit de mond te halen. De tandarts controleert of alles in de mond in orde is.
Afspraak 8. Nacontrole
Er zullen enkele nacontroles volgen om het verloop van het slinken van de kaken in de gaten te houden. Indien nodig wordt het kunstgebit tijdig aangepast. of na 6 maanden vervangen
Tandprothetiek & Implantologie Mirabediny
Kerklaan 14
3851 JV Ermelo
0341 495948 Ermelo
miradenture@gmail.com
Bezoek website
Kerklaan 14
3851 JV Ermelo
0341 495948 Ermelo
miradenture@gmail.com
CAD-Dam Digitale prothetiek
CAD-DAM Digitale prothetiekCEREC
CEREC is toonaangevend in keramische restauratie en reconstructie. Veel tandartsen hebben al de ongekende mogelijkheden ontdekt die het CEREC CAD-CAM systeem biedt. De opname-eenheid, infrarood camera, slijpeenheid en de 3D sofware stellen u in staat om perfect passende en esthetisch hoogwaardige keramische restauraties aan te bieden in één behandeling. U heeft het hele traject in eigen hand en houdt dus maximale controle. Het gebruiksgemak, de snelheid van werken en het comfort voor de patiënt zijn veelgenoemde voordelen van CEREC.
Het CEREC CAD/CAM-systeem heeft nauwelijks een introductie nodig.
Veel tandartsen hebben inmiddels ervaren hoe eenvoudig het is om met CEREC in één zitting hoogwaardige keramische restauraties met een ongekende precisie1te maken. Met de Bluecam en de CEREC SW 4.0 is het gelukt om het gebruiksgemak en de resultaten verder te verbeteren. De hoogste tijd voor een (nieuwe) kennismaking!
Precisie, klinische zekerheid en gebruiksgemak zijn al jarenlang de kenmerken van CEREC. Met de introductie van de Bluecam en de SW 4.0 zet CEREC opnieuw een stap in nauwkeurigheid en in voorspelbaarheid van het resultaat. Blauw licht in combinatie met verfijnde optiek en digitale technologie resulteert in een extreem nauwkeurige opname.
CEREC Bluecam: zes maal beter
- Dusten, De CEREC Bluecam heeft aan een mattering van het oppervlakte voldoende om een goede opname te kunnen maken. Oudere systemen hebben een poeder- laag nodig om het oppervlakte leesbaar te maken voor de camera, maar bij de nieuwe CEREC AC met Bluecam is dit verleden tijd.
- Verbeterdedieptescherpte,de parallel georiënteerde lichtstralen en de diepte- scherpte garanderen u hoogwaardige opnamekwaliteit bij variabel gebruik. Zo kunt u ook moeilijk te bereiken delen in de mond probleemloos en exact opnemen.
- Betrouwbaarder bij de opname vanddedpreparatierand, dankzij de verbeterde dieptescherpte is de CEREC Bluecam in staat de juist zo belangrijke preparatiegrens nog preciezer af te beelden. Zonder het blauwe licht is dit niveau onhaalbaar.
- Beter zicht, het blauwe licht van de CEREC Bluecam markeert exact het opnamebereik. Zo weet u direct welk gedeelte u opneemt en kunt u ook moeilijk te bereiken plaatsen perfect vastleggen.
- Verhoogd gebruiksgemak, de CEREC Bluecam herkent zelfstandig het optimale opnamemoment. Het enige dat u nog hoeft te doen is de camera stapsgewijs langs de elementen bewegen. Zo neemt u met een enkele opnamebeweging een compleet kwadrant op.
- Hogere beeldkwaliteit, de ultrakorte opnametijd garandeert een hogere beeldkwaliteit. De bewegingsdetector regelt dat alleen foto’s genomen worden op het moment dat de camera stil is. De CEREC software zorgt er vervolgens voor dat onscherpe foto’s niet gebruikt worden.
Opname-eenheid en slijpeenheid
Het CEREC CAD/CAM-systeem bestaat uit de opname- eenheid met Bluecam en de slijpeenheid. De slijpeenheid kan buiten de behandelkamer geplaatst worden en staat met een kabel of draadloos in verbinding met de opname- eenheid. Het simultaan uitgevoerde slijpproces zorgt ervoor dat de keramische materialen met de grootst mogelijke precisie en zorg worden uitgeslepen.
1 Meetnauwkeurigheid diepte tot 19 μm.
Bron: studie van Prof. Dr. Mehl (universiteit van Zürich 2008).
Tandprothetiek & Implantologie Mirabediny
Kerklaan 14
3851 JV Ermelo
0341 495948 Ermelo
miradenture@gmail.com
Bezoek website
Kerklaan 14
3851 JV Ermelo
0341 495948 Ermelo
miradenture@gmail.com
Volledig kunstgebit
Meer dan 3 miljoen mensen in Nederland dragen een gebitsprothese. Met moderne technieken en een uitgebreid scala aan soorten en kleuren van tanden en kiezen is voor de buitenwereld nauwelijks zichtbaar dat u een prothese draagt. Tot ons assortiment behoren kunsttanden in diverse wittinten. Zelfs een opbouw uit één of meerdere kleuren behoort tot de mogelijkheden. Er kan een keuze gemaakt worden uit kunsthars of porseleinen tanden of kiezen. Dit alles in overleg met u.De prothese zelf kan ook volledig naar wens worden vervaardigd. Roze kunsthars is al lang niet meer de enige optie. Het is tegenwoordig mogelijk het natuurlijke tandvlees na te bootsen. Dit kan noodzakelijk zijn als u veel tandvlees laat zien bij het lachen. Als het verhemelte bovendien uitgevoerd wordt in transparante kunsthars, is het zeker niet lichter van gewicht, maar oogt het geheel wel fraaier.
Van eigen tanden en kiezen naar een kunstgebit
Om allerlei redenen kunt u uw laatste tanden en kiezen verliezen (tandbederf, trauma). Na uw eerste bezoek bij de tandprotheticus zal zij u verwijzen naar een tandarts. Nadat de tandarts heeft besloten uw laatste tanden en kiezen te trekken verwijst hij u terug naar de tandprotheticus voor het vervaardigen van uw eerste kunstgebit (immediaatprothese).
Voordat uw tandarts uw laatste tanden trekt , worden door uw tandprotheticus afdrukken van uw kaken gemaakt. Deze afdruk dient als basis voor het vervaardigen van het kunstgebit. Misschien bevalt de kleur, de stand of vorm van uw eigen tanden niet helemaal. Bij het vervaardigen van uw kunstgebit kan rekening gehouden worden met uw wensen.
Klikgebit
Naast de ‘gewone’ prothese bestaat ook de mogelijkheid om te kiezen voor een implantaat gedragen prothese. Hierbij worden door de implantoloog enkele titanium kunstwortels in de kaak gezet, waarop het gebit (of de losse tand) bevestigd wordt. De meest bekende vorm van een implantaat gedragen prothese is het zogenaamde ‘klikgebit’. Dit gebit lijkt qua uiterlijk volledig op een normaal kunstgebit, alleen fungeren enkele titanium bolletjes in de kaak als drukknopjes. Loszittende tanden behoren daarmee tot het verleden. Ook vertragen ze het slinken van uw kaakbot, iets wat bij een gewoon kunstgebit niet kan worden tegengegaan. Hierdoor kan uw gezicht zijn natuurlijke vorm behouden.
Steg op 2 of 4 implantaten
Druk knop op twee Implantaten
Overkappingsprothese
Door allerlei oorzaken kunt u uw tanden en kiezen verliezen. De tandarts of kaakchirurg kan er toe besluiten om niet alles te trekken, maar om enkele wortels van uw eigen tanden of kiezen te behouden. Deze blijven dan onder de prothese aanwezig. Een dergelijk kunstgebit wordt een overkappingsprothese genoemd.
Met een overkappingsprothese slinken uw kaken minder snel
De overkappingsprothese
U krijgt een overkappingsprothese. Dat is een grote verandering, want uw nieuwe prothese speelt een belangrijke rol bol het kauwen en spreken. Bovendien zijn uw kunsttanden erg belangrijk voor uw uiterlijk. Uw tanden zijn immers uw eerste blikvanger. Bij een ‘gewoon’ kunstgebit worden geen wortels van uw eigen tanden of kiezen gebruikt. Bij een overkappingsprothese wel. Deze werken als een soort pijlers onder het kunstgebit en geven uw gebit houvast en steun.
Hoe verloopt de behandeling voor een overkappingsprothese?
Voorbehandelingen
Voordat de tandarts de overkappingsprothese kan maken, moet hij een aantal voorbereidingen uitvoeren, de zogenoemde voorbehandelingen.
Het uitkiezen van de pijlers
Eerst kijkt de tandarts zorgvuldig welke wortels van uw tanden of kiezen hij het beste kan gebruiken als pijlers onder uw overkappingsprothese. Vaak zijn dit de wortels van de hoektanden. Om de kwaliteit van uw wortels goed te kunnen beoordelen, zal uw tandarts röntgenfoto's maken.
Het trekken van de kiezen
Meestal zal uw tandarts daarna de kiezen trekken die hij niet als pijlers voor de overkappingprothese gebruikt. Na het trekken moeten de wonden enige tijd gelegenheid krijgen om te genezen. Uw tanden blijven dus voorlopig nog staan. In het begin is het zonder kiezen een beetje behelpen. Maar u zult zien dat het toch wel snel meevalt. Neem contact op met uw tandarts als het niet zo is. Kort na het trekken van uw kiezen zijn de wonden nog niet goed genezen. Dan kunt u het beste zacht voedsel nemen. Daarna kunt u weer proberen te eten wat u gewend was.
De voorbehandeling van de pijlers
De tanden of kiezen waarvan de wortels als pijlers gaan dienen, krijgen doorgaans een voorbehandeling. Elke wortel heeft binnenin een holte. Uw tandarts reinigt en vult die. Dit voorkomt dat er later ontstekingen aan de wortels ontstaan. Soms is deze behandeling in het verleden al uitgevoerd. Dan hoeft uw tandarts dit niet nog eens te doen.
Het maken van de overkappingsprothese
Afdrukken maken
Een afdruk van uw kaak wordt gemaakt met behulp van een afdruklepel, gevuld met een speciaal afdrukmateriaal. In het tandtechnisch laboratorium wordt die afdruk met gips gevuld. Hierdoor ontstaat een gipsmodel. Hierop wordt een goed passende afdruklepel van kunsthars gemaakt. Met deze lepel wordt nóg een afdruk gemaakt om een nóg nauwkeuriger gipsmodel te krijgen. Hierop wordt uw overkappingsprothese gemaakt.
Contact tussen boven- en onderkaak
Tijdens een volgend bezoek bepaalt deuw behandelaar de stand van uw boven- en onderkaak ten opzichte van elkaar. Hij bepaalt hoe de tanden en kiezen in de boven- en onderkaak contact met elkaar moeten gaan maken, zodat u goed met uw overkappingsprothese kunt kauwen.
Kleur, stand en vorm van de kunsttanden
Bent u tevreden over de kleur, de vorm en de stand van uw eigen tanden? Of misschien juist niet? Informeer uw behandelaar hierover vóórdat de overkappingsprothese wordt gemaakt. Uw behandelaar kan u hierin advies geven. Hij zal proberen zoveel mogelijk met uw wensen rekening te houden.
De laatste fase
Vóórdat de tandarts uw kunstgebit in uw mond kan plaatsen, moet hij nog twee dingen doen. Eerst slijpt hij de tanden en kiezen, die als pijlers voor de overkappingsprothese gaan fungeren, tot net boven het tandvlees af. Alleen de wortel van zo’n tand of kies blijft dus over. Het voorbehandelde kanaal sluit hij af met een vulling. Dan trekt uw tandarts de overige tanden die in uw mond zijn blijven staan. Direct daarop aansluitend plaatst hij de overkappingsprothese. U hoeft dus niet bang te zijn dat u enige tijd zonder tanden zult rondlopen.
Tandprothetiek & Implantologie Mirabediny
Kerklaan 14
3851 JV Ermelo
0341 495948 Ermelo
miradenture@gmail.com
Bezoek website
Kerklaan 14
3851 JV Ermelo
0341 495948 Ermelo
miradenture@gmail.com
Plaatje/implantaat
Een kroon op een implantaatAls een tand of kies ontbreekt of niet geschikt is voor een vulling, biedt een kroon oplossing. De kroon kan het gebit herstellen en de functionaliteit ervan teruggeven. Ook wanneer de tand of kies sterk verkleurd of misvormd is, zal een kroon het aanzien van het gebit verbeteren.
Vastlijmen over eigen tand
Bij een traditionele behandeling wordt een porseleinen kroon over een eigen tand vastgelijmd. De afgebroken tand of kies waar de kroon overheen komt, wordt eerst beslepen. Dit zorgt voor een goede pasvorm voor de porseleinen kroon. De kroon wordt vervolgens vastgelijmd op de beslepen tand.
Kroon op een implantaat
De kroon wordt op een implantaat, die vastgegroeid is in het kaakbot, vastgeschroefd. De natuurlijke wortel is vervangen door een kunstwortel, het implantaat. Het plaatsen van een implantaat is geen grote ingreep, die bij de tandarts implantoloog bij u in de buurtuitgevoerd kan worden.
Plaatje
Regelmatig komt het voor dat mensen een gedeelte van de eigen tanden en kiezen verliezen, door wat voor oorzaak dan ook. Dit kan niet alleen een ontsierend gezicht zijn, maar het is ook mogelijk dat hierdoor problemen bij spreken en eten ontstaan. Een oplossing kan dan een partiële prothese, oftewel een ‘plaatje’, zijn.
FRAME
KUNSTSTOF
FLEXIBELE PROTHESE
Bij een partiële prothese wordt er nauw samengewerkt met de tandarts. Uw tandarts controleert of de resterende tanden en kiezen de belasting van een plaatje aan kunnen. Hij draagt de verantwoordelijkheid voor de eigen tanden en kiezen en wij voor de prothese.
Er zijn twee soorten plaatprotheses: een kunststof of een een frameprothese. Welke voor u het meest geschikt is, kan de tandprotheticus alleen beoordelen, nadat hij de situatie bekeken heeft. Er wordt naar gestreefd dat de kunsttanden en eventuele verankering dezelfde kleur hebben als uw eigen tanden.
Tandprothetiek & Implantologie Mirabediny
Kerklaan 14
3851 JV Ermelo
0341 495948 Ermelo
miradenture@gmail.com
Bezoek website
Kerklaan 14
3851 JV Ermelo
0341 495948 Ermelo
miradenture@gmail.com
Overige producten
Reparatie, rebasing of een aanpassing?U kunt ons bellen voor een spoed afspraak : 0341 495948
Mist u 1 tand of kies?
Misschien is dit de oplossing?!
Mondverzorging
U kunt bij ons terecht voor alles wat in de breedste zin van het woord met uw gebit te maken heeft. Naast het behandelen van cliënten is voorlichting voor het behoud van de eigen tanden en kiezen, het gebruik protheses, implantaten, etc. erg belangrijk. Daarom zijn er een aantal mondverzorgingsmaterialen in de praktijk verkrijgbaar.
Voor overige informatie verwijzen wij u graag door naar de website: http://www.miradenture.com/
Tandprothetiek & Implantologie Mirabediny
Kerklaan 14
3851 JV Ermelo
0341 495948 Ermelo
miradenture@gmail.com
Bezoek website
Kerklaan 14
3851 JV Ermelo
0341 495948 Ermelo
miradenture@gmail.com
Veelgestelde vragen
Waarom voelt mijn nieuwe kunstgebit anders aan dat het oude?Het nieuwe kunstgebit heeft een afwijkende vormgeving dan het oude. Ook de tanden en kiezen raken elkaar op een andere manier. Hierdoor kan het nieuwe kunstgebit in het begin voor wat ongemak zorgen. Mogelijke klachten zijn: moeilijk kunnen kauwen, moeilijk praten, slissen, gevoelige spieren in het gezicht of gevoelige kaakgewrichten. Heeft u dusdanig veel problemen dat u geneigd ben het nieuwe kunstgebit niet meer te dragen, neem dan contact met ons op.
Het dragen van mijn nieuwe kunstgebit is pijnlijk, hoort dit?
Het nieuwe kunstgebit kan in het begin pijn veroorzaken. Bij het plaatsen van het kunstgebit zat het prima, maar na een paar dagen kan het strakker aanvoelen rond de kaken. Dit kan pijnklachten veroorzaken. Slijp of vijl nooit zelf aan uw kunstgebit. Dit kan ten koste gaan van de pasvorm. Neem contact met ons op, zodat de tandprotheticus u met een eenvoudige correctie van de pijn kan afhelpen. Let erop dat u geruime tijd, voordat u naar de praktijk komt het gebit draagt, zodat hij kan zien waar de pijnlijke plaats zich bevindt.
Mag ik vast voedsel eten met een nieuw kunstgebit?
Eén van de belangrijkste functies van uw gebit is het kauwen van voedsel. Met het nieuwe gebit voelt dat wat onwennig en zult u voorzichtig zijn. Het is echter niet nodig uitsluitend vloeibaar voedsel te eten. U mag meteen alles proberen. U ervaart zelf het beste wat wel en wat niet kan. Als u veel problemen ondervindt, neem dan gerust de eerste paar dagen wat zachter voedsel, maar probeer zo snel mogelijk uw oude eetpatroon op te pakken. Wanneer blijkt dat het eten van harder voedsel echt niet gaat, dan kunt u contact met ons opnemen.
Hoe komt het dat mijn eten niet of anders smaakt?
In het begin kan het voorkomen dat de smaak door de nieuwe prothese iets afneemt. Dit zal zich vaak na korte tijd herstellen.
Sinds ik een nieuw kunstgebit heb loopt, er speeksel uit mijn mond of ik heb een droge mond. Gaat dat vanzelf weg?
Het is mogelijk dat u last heeft van teveel of juist te weinig speeksel. Dit is een vaak voorkomend probleem dat na enige tijd zal verdwijnen.
Hoe komt het dat ik niet meer duidelijk spreek?
De spraak kan enige tijd gehinderd zijn door het nieuwe kunstgebit. Enkele klanken zoals de ‘s’, de ‘t’ en de ‘d’ kunnen in het begin problemen geven. Dit is normaal. Meestal gaat het na verloop van enkele dagen veel beter. Zonodig kunt u hardop lezen, om ervoor te zorgen dat alles weer gaat klinken, zoals u gewend was.
Mijn gezicht lijkt dikker. Is dat normaal?
Als u in de spiegel kijkt, zult u erg moeten wennen. Door de prothese kan de bovenlip wat ‘voller’ zijn en het gezicht wat minder ingevallen. Dit is volkomen normaal en zal na verloop van tijd wennen. De enige manier is echter door het kunstgebit te dragen.
Kan ik spierpijn hebben aan de kauwspieren?
Doordat uw mond met het nieuwe gebit vaak voller is en de kiezen eerder op elkaar komen, moeten ook de spieren aan deze nieuwe manier van bijten wennen. In het begin kan het gebeuren dat u een soort spierpijn aan de kauwspieren voelt. Hoewel dit erg vervelend kan zijn, is het toch belangrijk het nieuwe kunstgebit te blijven dragen, zodat ook de spieren zo snel mogelijk gewend raken. Bel voor blijvende problemen met uw tandprotheticus, zodat hij samen met u naar een oplossing kan zoeken.
Ik kan mijn nieuwe kunstgebit niet uitkrijgen. Wat moet ik doen?
Als u uw prothese ’s avonds niet uitkrijgt, heeft deze een uitstekende pasvorm. Door met water uw mond te spoelen, wordt het vacuüm tussen het gebit en het tandvlees verbroken en kunt u het gebit makkelijk uitdoen.
Onderhoud en reiniging
Hoe verwijder ik tandsteen op mijn kunstgebit?
Tandsteen is niets meer dan kalk in uw speeksel, dat zich afzet op uw kunstgebit. Dit komt het meest voor aan de binnenzijde van het ondergebit en aan de zijkanten bij het bovengebit, ter hoogte van de kiezen. Dit is erg moeilijk te verwijderen. Een handig trucje is dan om het kunstgebit een hele nacht in een bekertje pure keukenazijn te leggen. Gebruik niets anders en ga vooral niet met een mesje aan het kunstgebit krabben. Hiermee beschadigt u de prothese.
Mag ik mijn gebit ’s nachts dragen?
Wanneer u gaat slapen, moeten uw kaken rust krijgen. Uw kunstgebit is wel een vervanging van uw eigen tanden, maar is nog steeds een hulpmiddel dat niet in de mond hoort. Daarom is het beter uw kunstgebit voor het slapen gaan uit te doen. Vindt u het echter vervelend om met een lege mond te slapen, dan adviseren wij het ondergebit uit te doen en het bovengebit in te houden. Mocht u uit gevoelsoverwegingen toch uw hele kunstgebit dag en nacht willen dragen, laat dan uw mond en kunstgebit vaker door uw tandprotheticus controleren.
Hoe vaak moet ik op controle komen?
Om pijn te voorkomen en om loszitten van het kunstgebit tijdig te kunnen constateren, is het aan te bevelen minstens een keer per twee jaar naar uw tandprotheticus te gaan voor controle. Het is verstandig dit advies op te volgen, ook als u geen klachten of problemen heeft. Het slinken van de kaken gaat namelijk zo ongemerkt dat het in eerste instantie niet opvalt.
Als u regelmatig teruggaat voor controle, houdt uw tandprotheticus alles voor u in de gaten. Hij kan uw kunstgebit weer goed passend maken of u op tijd aanraden om een nieuw kunstgebit te laten maken. Meestal is een kunstgebit na vijf tot tien jaar versleten. De tandprotheticus controleert of uw hele mond nog goed gezond is. Vooral bij mensen met en slechts passend kunstgebit of bij mensen die een kunstgebit al jarenlang dragen, kunnen mondafwijkingen ontstaan. Wij verkomen liever problemen, voordat ze ontstaan.
Is mijn kunstgebit te repareren?
Na verloop van tijd kan het gebeuren dat tanden van het kunstgebit afbreken, loskomen of een beetje beschadigen. Tevens komt het voor dat een kunstgebit scheurt of in twee stukken breekt. Daarnaast kan de prothese los gaan zitten door het slinken van de kaken.
U kunt bij ons terecht om dit te laten herstellen. Wanneer reparatie van uw kunstgebit regelmatig voorkomt is het tevens verstandig het gebit te laten controleren. Vaak is er een oorzaak voor terugkerende problemen en kan uw tandprotheticus u de oplossing bieden.
Tip: Wanneer u het kunstgebit boven de wastafel schoonmaakt, laat daar dan een laagje water inlopen of leg er een handdoek in. U voorkomt daarmee schade als het kunstgebit valt.
Hoe komt het dat mijn gebit steeds losser gaat zitten?
In de loop der tijd zal uw mond veranderen. U kaken slinken als er geen tanden en kiezen meer in zitten en er voortdurend door een kunstgebit op gedrukt wordt. Uw kunstgebit blijft steeds even groot, waardoor er ruimte ontstaat tussen het kunstgebit en de kaak. Als het kunstgebit niet goed meer past, kan het op sommige plaatsen zwaarder gaan drukken. Krijgt u hierdoor pijn, neem dan contact met ons op voor een controle van het kunstgebit. Als het kunstgebit nog niet versleten is, kan de tandprotheticus een ‘voering’ aanbrengen in de prothese, waardoor het geen problemen meer veroorzaakt. Na aanpassing kunnen er enkele pijnplaatsen optreden als gevolg van het strakker zitten van het kunstgebit. Ook hiervoor kunt u contact met ons opnemen.
Tips
• Doe het kunstgebit 's nachts uit
• Laat uw kunstgebit en mond iedere twee jaar controleren
• Repareer nooit zelf uw gebit
• Gebruik kleefmiddelen alleen in noodgevallen
• Vul de wasbak met water voordat u het kunstgebit gaat reinigen
• Reinig ook de kaken en het tandvlees
• Gebruik geen chemische middelen voor reiniging van het kunstgebit
• Nuttig de eerste dagen zacht voedsel
Informatiepakket
Heeft u een vraag of opmerking of wilt u het informatiepakket aanvragen?
Vul het formulier in ``link : opmerking`` en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op of we sturen het informatiepakket zo spoedig mogelijk op. Of bel 0341 495948
Heeft u een klacht? Neem dan via ons klachtenformulier met ons op, zodat wij het probleem samen kunnen oplossen. Komen we er samen niet aan uit, dan kunt u zich (afhankelijk van de situatie) wenden tot de ONT, NVM, NMT, ANT of het Tandheelkundig Informatie Punt in Nieuwegein.
Tandprothetiek & Implantologie Mirabediny
Kerklaan 14
3851 JV Ermelo
0341 495948 Ermelo
miradenture@gmail.com
Bezoek website
Kerklaan 14
3851 JV Ermelo
0341 495948 Ermelo
miradenture@gmail.com
Openingstijden
Maandag t/m donderdag | 09:00 - 17:30 |
Vrijdag | 09:00 - 16:00 |
U kunt ons bellen voor een spoed afspraak: 0341 495948 |
Tandprothetiek & Implantologie Mirabediny
Kerklaan 14
3851 JV Ermelo
0341 495948 Ermelo
miradenture@gmail.com
Bezoek website
Kerklaan 14
3851 JV Ermelo
0341 495948 Ermelo
miradenture@gmail.com
Contact
ErmeloKerklaan 14
3851 JV Ermelo
0341-495948
Amersfoort
Groningerstraat 12
3812 EG Amersfoort
033-4632424
Spanje
Avda. Federico Garcia Lorca 90
Edificio Benisol 1 - Local A
03178 0 Benijófar/ Alicante (Ook een Nederlandse huisartspraktijk)
Tandprothetiek & Implantologie Mirabediny
Kerklaan 14
3851 JV Ermelo
0341 495948 Ermelo
miradenture@gmail.com
Bezoek website
Kerklaan 14
3851 JV Ermelo
0341 495948 Ermelo
miradenture@gmail.com