Tandprothetiek Maasland

De praktijk

 Gebitsprothesen maken, is bij ons een ambacht. Al 40 jaar vakmanschap.

Het is belangrijk dat uw gebit goed functioneert. Ook is esthetiek van belang; het bepaalt immers uw uitstraling. Bij Tandprothetiek Maasland hebben wij alle technieken in huis om voor u die prothese te maken waarmee u dit bereikt. Ook kunnen wij bekijken of u voor implantaten in aanmerking komt; de meeste mensen noemen dit een klikgebit. Vele klanten hebben wij hiermee geadviseerd. Zonder enige uitzondering zijn zij zeer positief over dit professionele advies en resultaat.

Daarnaast hebben wij de nieuwste digitale technieken in huis waardoor u in de helft van de normale tijd uw gebitsprothese klaar heeft. Wij zitten samen met een tandtechnieker in hetzelfde pand wat zeer snel en efficient werkt: in sommige gevallen is uw kunstgebit klaar terwijl u wacht!

Onze Tandprothetist Dhr. Van Nierop heeft een jarenlange ervaring als tandtechnicus, en weet als geen ander wat de problemen kunnen zijn van u, als kunstgebit drager. Door de vele verhalen van zijn cliënten is hij vijf jaar geleden gestart met de opleiding in Utrecht voor Tandprothetist. Op deze manier kunt u als patiënt gebruik maken van alle kennis en vaardigheden die Dhr. Van Nierop beheerst. Zowel op tandtechnisch gebied, maar ook als behandelaar voor het aanmeten van uw gebitsprothese.

Hij kan u uitstekend voorlichten over de verschillende mogelijkheden en is door zijn recente studie op de hoogte van de allernieuwste technieken. Iets waarvan u nog nooit gehoord heeft kan voor u een prima oplossing zijn.

Ook voor een zogenaamd klik-gebit bent u bij hem in goede handen.

Mevrouw van Nierop is praktijk manager en haar zult u meestal aan de telefoon krijgen voor het maken van afspraken. Ook zij kan u informeren over wat er mogelijk is met de daarbij behorende vergoeding door uw verzekeraar.
Tandprothetiek Maasland

Obbichter Markt 13
6125 BN Obbicht
046 - 485 26 84
info@kunstgebit.care
Bezoek website

Klikgebit

Draagt u al lang een kunstgebit? Waarschijnlijk is uw kunstgebit dan wel steeds losser gaan zitten? Dat komt doordat de onderkaak slinkt. Een loszittende gebitsprothese kan pijn veroorzaken. Veelal adviseren wij in zo'n situatie om implantaten te nemen, ook wel een klikgebit genoemd.

Een implantaat is een kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst op de plek waar vroeger uw tanden en kiezen stonden. Uw kunstgebit wordt op de implantaten bevestigd door middel van een klik systeem. Het grote voordeel is dat deze implantaten houvast bieden aan uw kunstgebit.

U krijgt meestal twee implantaten in de onderkaak of vier implantaten in de bovenkaak. In de bovenkaak gebeurt dit minder vaak omdat de meeste cliënten daar geen klachten hebben over een loszittend gebit; dit komt vaker voor bij de onderkaak.
Tandprothetiek Maasland werkt samen met een tandarts-implantoloog. De tandprotheticus verzorgt het uitneembare deel, ofwel het kunstgebit. De tandarts-implantoloog pláátst de implantaten.
  • Nadat de implantaten zijn ingebracht, heeft uw bot twee tot vijf maanden nodig om vast te groeien rond het implantaat.
  • Vervolgens wordt u terugverwezen naar ons, waarna wij kunnen starten met het aanmeten van uw klik-gebit.
  • De vervolgafspraken met ons zijn bedoeld om zorgvuldig het kunstgebit aan te meten op de implantaten. Dit meet erg nauw en wordt veelal in vier à vijf afspraken afgerond.
U zult weer onbezorgd kunnen lachen, eten en praten.
Tandprothetiek Maasland

Obbichter Markt 13
6125 BN Obbicht
046 - 485 26 84
info@kunstgebit.care
Bezoek website

Kunstgebit aanmeten

De nieuwste technieken
Na een aantal jaar kan het nodig zijn uw volledige kunstgebit te vervangen. Vaak is vanwege slinkende kaakranden het kunstgebit losser komen te zitten. Dit kan zorgen voor pijn of er ontstaan eet- en spraakproblemen. De tandprotheticus biedt deskundige hulp. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat het probleem veroorzaakt wordt door afgesleten tanden en/of kiezen. In zo'n situatie adviseren wij de gehele prothese te vervangen.Als u in overleg met uw tandprotheticus besluit een nieuw kunstgebit te nemen, maakt u afspraken voor een intakegesprek/eerste afdruk, definitieve afdrukken, beetbepalingen, proefprothese, plaatsing van de definitieve prothese en nacontrole. Maar omdat wij sinds kort met nieuwe digitale technieken werken kunnen sommige tussenfases overgeslagen worden.

Hierdoor heeft u uw nieuwe prothese veel sneller en hoeft u minder vaak te komen. Een hele verbetering. Bij ons gaat het oude ambacht en nieuwe digitale techniek samen. Een enorme verbetering voor u als prothese drager.
Tandprothetiek Maasland

Obbichter Markt 13
6125 BN Obbicht
046 - 485 26 84
info@kunstgebit.care
Bezoek website

Kunstgebit passend maken

Tandprothetiek Maasland kan uw kunstgebit rebasen; het opnieuw passend maken van uw kunstgebit. Bij ons duurt deze handeling maximaal één dag.

Het is niet vreemd dat er wat speling ontstaat met betrekking tot uw kunstgebit; uw kaken blijven immers slinken. Dit is een normaal en natuurlijk proces. Ze worden steeds een beetje kleiner, waardoor het kunstgebit na verloop van tijd los gaat zitten. Wij kunnen deze ruimte voor u opvullen, zodat het kunstgebit weer goed zit.

De basisverzekering dekt deze kosten, net als die van een nieuw kunstgebit en een kunstgebit op implantaten (klikgebit). Neem contact met ons op voor meer informatie 046-4852684

Een rebasing van uw volledig kunstgebit valt onder de basisverzekering. Hiervoor is maar een kleine eigen bijdrage van toepassing. Wel even informeren bij uw verzekering hoe het gesteld is met uw eigen risico.
Tandprothetiek Maasland

Obbichter Markt 13
6125 BN Obbicht
046 - 485 26 84
info@kunstgebit.care
Bezoek website

Gedeeltelijk kunstgebit

Niet het hele gebit vervangen, maar slechts één of een aantal tanden of kiezen. Steeds meer mensen hebben nog voldoende gezonde tanden en kiezen om te kunnen volstaan met een gedeeltelijk kunstgebit. De openingen in uw gebit worden dan opgevuld met kunsttanden of -kiezen. Dat zijn gedeeltelijke protheses die passen binnen uw bestaande tanden en kiezen die uitneembaar zijn.

Voor een gedeeltelijk kunstgebit werken wij - indien nodig - nauw samen met een tandarts. U heeft geen verwijzing nodig van uw eigen tandarts. Als de tandprotheticus twijfelt over de belasting van uw eigen tanden, kan hij u in overleg doorverwijzen. De tandarts moet bijvoorbeeld vaststellen dat het gedeeltelijke kunstgebit de eigen tanden en kiezen niet zal belasten. Er zijn twee soorten gedeeltelijke prothesen: de frameprothese en de kunststof plaatprothese met of zonder haakjes.

Het behandelplan bestaat uit een intakegesprek, het maken van de eerste afdrukken van beide kaakdelen, de definitieve afdruk, de beetbepaling, het passen, de plaatsing van de prothese en de nacontrole.
Tandprothetiek Maasland

Obbichter Markt 13
6125 BN Obbicht
046 - 485 26 84
info@kunstgebit.care
Bezoek website

Kunstgebit repareren

Wij merken dat veel kunstgebitten niet aan de huidige standaard en kwaliteitseisen voldoen en dat veel mensen lange tijd met beschadigde kunstgebitten rondlopen. Dit is nergens voor nodig en kan ook nog tot andere klachten leiden.. Kies daarom voor kunstgebitreparatie door de onze professionals en ervaar het verschil. Cliënten die voor kunstgebit reparatie bij ons hebben gekozen zijn eenduidig positief en hadden de positieve uitwerkingen hiervan nooit voor mogelijk gehouden. Wij  leveren in alle situaties maatwerk en we zullen er alles aan doen om voor u het optimale draagcomfort van uw kunstgebit terug te krijgen.

Reparaties aan uw volledig kunstgebit vallen onder de basisverzekering. Hiervoor is maar een kleine eigen bijdrage van toepassing. Wel adviseren wij dat u eerst informeert bij uw verzekering om te vragen hoe het gesteld is met uw eigen risico.

Wacht niet langer en neem contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen wij uw kunstgebit repareren terwijl u erop wacht. In sommige gevallen is onverhoopt de reparatie van uw kunstgebit ingrijpender dan gedacht; wij zullen in dit geval uw kunstgebit met hoge prioriteit repareren zodat u deze weer snel terug heeft.
Tandprothetiek Maasland

Obbichter Markt 13
6125 BN Obbicht
046 - 485 26 84
info@kunstgebit.care
Bezoek website

Vergoeding

Bij Tandprothetiek Maasland vervaardigen wij middels de nieuwste technieken gebitsprothesen, en dat tegen een zeer scherp tarief. Al onze prijzen zijn all- in prijzen. Dus u weet precies wat u kwijt bent voor uw kunstgebit.

Maak vrijblijvend een afspraak en bekijk samen met ons de mogelijkheden binnen uw budget.
In sommige gevallen behandelen wij ook aan huis. U hoeft niet doorverwezen te worden; zelfs als u geen tandarts meer heeft is behandeling bij ons mogelijk. Wij werken nauw samen met een aantal praktijken in de regio Maasland en een implantaat specialist. Indien nodig kunnen wij ook met uw huidige tandarts contact opnemen. De vergoeding is in de meeste gevallen 75% van de totale kosten, met verrekening van uw eigen bijdrage. Het repareren, reinigen of opnieuw passend maken van uw kunstgebit wordt veelal voor 100% vergoed door de basisverzekering.

Weet u niet precies hoeveel uw zorgverzekering vergoed? Neem eens een kijkje op de website van Zorgkiezer.
Tandprothetiek Maasland

Obbichter Markt 13
6125 BN Obbicht
046 - 485 26 84
info@kunstgebit.care
Bezoek website

Openingstijden

Maandag 08:00 - 17:00 uur
Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
Woensdag 08:00 - 17:00 uur
Donderdag 08:00 - 17:00 uur
Vrijdag 08:00 - 13:00 uur
Tandprothetiek Maasland

Obbichter Markt 13
6125 BN Obbicht
046 - 485 26 84
info@kunstgebit.care
Bezoek website

Contact

Heeft u onverhoopt niet gevonden wat u zocht of heeft u nog steeds vragen? Neem gerust contact met ons op en we staan u graag te woord.Tandprothetiek Maasland

Obbichter Markt 13
6125 BN Obbicht
046 - 485 26 84
info@kunstgebit.care
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit