Tandprothetische en Tandtechnische Praktijk Dentalis

De praktijk

Dentalis is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van uitneembare gebitsprotheses, zoals de volledige gebitsprothese (kunstgebit), gedeeltelijke protheses, frameprotheses, immediaatprotheses, en natuurlijk de implantaatprothese.
 
Wij hanteren geen wachtlijst, zodat wij u binnen een kort tijdsbestek kunnen helpen. Heeft u vragen of wenst u meer informatie over gebitsprotheses, reparaties of implantaten dan kunt u ons telefonisch bereiken onder nummer 077-3524673.
 
Wij maken graag tijd voor een controle of vrijblijvend advies.

Ron Timmermans
Tandprothetische en Tandtechnische Praktijk Dentalis

Leutherweg 83
5915 CB Venlo
077 352 46 73
info@dentalis.nl
Bezoek website

Producten

Dentalis vervaardigt en restaureert tandtechnische producten in de volgende categorieën:

Kronen en bruggen
Implantaten
Volledige prothese/partiële prothese en frame prothese
Orthodontische werkstukken
Flexibele partiële protheses


Klik op de omschrijving, of scroll naar beneden, voor een uitgebreide beschrijving van de diverse producten.Kronen en bruggen

Kronen en bruggen vervangen uw tanden en kiezen als deze niet meer voldoen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie ervan zoveel mogelijk. Voor het maken van een brug of kroon gaat u ongeveer drie keer langs bij de tandprothet. Bij de eerste afspraak worden de zogenaamde pijlertanden omslepen. Vervolgens maakt de tandarts een afdruk van uw gebit om een perfect passende kroon te kunnen maken. De kroon of brug wordt gemaakt in het tandtechnisch laboratorium. Bij de tweede afspraak worden deze gepast en als alles in orde is, kan bij een derde afspraak de kroon of brug worden geplaatst.

Wanneer is een kroon nodig
Als er onvoldoende houvast is voor een vulling(door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan). Als je het uiterlijk van je gebit wilt verbeteren. Meestal gaat het dan om verkleurde of slecht gevormde tanden of kiezen.

Wat is een kroon.
Een kroon is een kapje (goud of zirconia) dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Om het kapje is keramiek aangebracht, zodat de tand zijn oorspronkelijke vorm en functie terug krijgt. De kroon wordt op de tand of kies vastgecementeerd.

Wat is een brug.
Een brug vervangt een of meer ontbrekende tanden of kiezen (elementen). Een brug zit vast op twee of meer afgeslepen tanden aan weerszijden van de open ruimte (pijlers). Op die pijlers worden kronen geplaatst met daartussen een brugdeel (ook wel dummy genoemd). Dat tussendeel bestaat uit een of meer kronen die de open ruimte opvullen.

Waar worden kronen en bruggen van gemaakt.
Van oudsher worden kronen en bruggen van een goudlegering gemaakt. Je kunt kiezen voor een volledig metalen kroon, maar veelal wordt gekozen voor een goud-keramiek kroon of een volledig keramische kroon. Bij een goud-keramiek kroon wordt een goudlegering als basismateriaal gebruikt. Dentalis gebruikt Cera F voor het maken van deze onderstructuur. Maar voor het uiterlijk wordt over de zichtbare goudlegering een tandkleurige keramiek aangebracht. De keramiek wordt in diverse lagen opgebracht om tot de juiste kleur te komen. De kleur wordt meestal bepaald door de tandarts of in ons laboratorium. Tegenwoordig kunnen volledig keramische kronen en bruggen in veel situaties worden toegepast. Door nieuwe technieken is de kans op breuk nagenoeg uitgesloten. Het materiaal is tandkleurig en ziet er zeer natuurgetrouw uit. Dentalis beschikt over het complete TizianTM CAD/CAM systeem van de Schütz-Dental Group.

Het TizianTM CAD/CAM systeem.
TizianTM CAD/CAM is een innovatief systeem voor de esthetische metaal-vrije kronen en bruggen. (Het vervangt de metalen onderstructuur) De betrouwbaarheid van TizianTM restauraties wordt gesteunt door jarenlang klinisch bewezen succes. Het systeem wordt onder andere gebruikt voor het vervaardigen van de voorste of achterste afzonderlijke eenheden (kronen) of multi-unit brug restauraties (bruggen) uit doorschijnend, biocompatibel zirkoon, de sterkste tandheelkundige keramiek.
Het TizianTM CAD/CAM systeem bestaat uit een scanner(TizianTMScan), een freesmachine (TizianTMCut) en een sinteroven (van Mihm Vogt GmbH & Co.).
Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Facings en Inlays.
Facings zijn een esthetische oplossing voor bijvoorbeeld scheve of afgebroken tanden. Het zijn dunne schildjes van keramiek. Meestal moet  0.6mm van een element weggeslepen worden. Daarover heen wordt de facing geplaatst om het uiterlijk te verbeteren. Een groot voordeel van facings is dat ze kleurvast zijn. Koffie, thee en rode wijn hebben geen invloed op de kleur. Een inlay wordt gemaakt als een volledige kroon niet noodzakelijk is. Vaak wordt er gekozen voor een composiet vulling, maar een keramische vulling (inlay) is ook mogelijk. Dentalis werkt met het cera quick-press systeem.


terug naar overzicht


Implantaten

Implantaten zijn titanium schroeven, die in de kaak worden geplaatst. Ze vormen het fundament om kronen, bruggen of protheses op te plaatsen. Je kunt er bijvoorbeeld een loszittende prothese op vastklikken of een grote brug op bevestigen . Implantaten doen in sterkte niet onder voor natuurlijke wortels of lossen tandvervanging.

Prothese op implantaten.
Door het slinken van kaakbot kan een prothese los gaan zitten.Het heeft dan niet meer voldoende houvast op de kaak.Door een prothese via een steg(foto1en4) of drukknoppen op implantaten vast te zetten,klikt de prothese vast in de mond.Nadat de implantaten zijn `ingegroeid`in de kaak,worden er drukknoppen of een steg in geplaatst.Hierop wordt vervolgens de prothese geplaatst.

Kroon op implantaat.
Wanneer een tand of kies ontbreekt,kan een implantaat in het bot worden geplaatst.Gezonde buurelementen hoeven hierdoor niet afgeslepen te worden.Het implantaat komt op de plaats waar de wortel gezeten heeft,waardoor resorptie nihil is.

Brug op implantaten.
Als meerdere tanden of kiezen ontbreken,kan een brug op implantaten worden bevestigd.Daarmee krijgt u een vaste vervanging.Het is niet altijd nodig om voor elk ontbrekende tand of kies een implantaat te plaatsen;een driedelige brug kan soms op twee implantaten worden geplaatst.

Dentalis kan werkstukken vervaardigen op elk type implantaat,bijvoorbeeld Nobel Biocare,Straumann,Astra,Camlog,Biomett 3I e.a.  


terug naar overzicht


Protheses 

Wie geen, of bijna geen, eigen tanden meer heeft, komt in aanmerking voor een prothese. We spreken van een volledige gebitsprothese (kunstgebit), of een partiële (gedeeltelijke) prothese. Er zijn verschillende soorten partiële protheses: een kunstharsplaatje, een frame-prothese met haakjes en een frame met verankering. Een kunstharsplaatje is in feite een tijdelijke oplossing na het trekken van een aantal tanden of keizen. Een volledige of een partiële prothese kun je uit de mond nemen, deze zit niet vast.

Dentalis werkt met de nieuwe generatie kunstoff Futura GenTM en met verschillende attachments
(bijvoorbeeld Ceka, Vario, Locator, ZL, e.a. )

 
terug naar overzichtOrthodontische werkstukken 

Naast de gebruikelijk ingrepen en controles is een tandarts ook uw tandheelkundig adviseur. Bijvoorbeeld over uiteenlopende hulpmiddelen, die aan de bescherming van uw tanden zijn gerelateerd. Heeft u last van tandenknarsen? Beoefent u een sport die uw gebit in gevaar kan brengen? Snurkt u wellicht? Dentalis heeft de oplossing in handen in de vorm van gebitsbeschermers, bleeklepels, knarsplaatjes, epitheses en een anti snurk apparaat.


terug naar overzicht


Flexibele partiële protheses 

Sinds april 2009 is Dentalis in het bezit van de Thermopress 400,waarmee je o.a. flexibele partiële protheses kunt vervaardigen.
 

terug naar overzicht
Tandprothetische en Tandtechnische Praktijk Dentalis

Leutherweg 83
5915 CB Venlo
077 352 46 73
info@dentalis.nl
Bezoek website

Levertijden

Kronen of brugwerk:
 
Passen 1 - 6 delen 3 werkdagen
  7 - 14 delen 4 werkdagen
  Afwerken na passen 3 werkdagen
In een keer afwerken 1 - 6 delen 5 werkdagen
  7 - 14 delen 7 werkdagen          


Prothesewerkzaamheden:
 
Individuele lepel 1 werkdag
Beetplaat 1 werkdag
Individuele lepel + beetplaat 2 werkdagen
Passen prothese 3 werkdagen
Passen partiële prothese 2 werkdagen
Afwerken prothese 2 werkdagen
Afwerken partiële prothese 2 werkdagen
 

Frame passen:

 
Frame na het passen afwerken 5 werkdagen  
Frame in een keer afwerken 7 werkdagen


Spoedgevallen kunnen altijd in overleg 
Tandprothetische en Tandtechnische Praktijk Dentalis

Leutherweg 83
5915 CB Venlo
077 352 46 73
info@dentalis.nl
Bezoek website

Openingstijden

Maandag 08:00 - 13:00 uur 14:00 - 17:00 uur
Dinsdag 08:00 - 13:00 uur 14:00 - 17:00 uur
Woensdag 08:00 - 13:00 uur 14:00 - 17:00 uur
Donderdag 08:00 - 13:00 uur 14:00 - 17:00 uur
Vrijdag 08:00 - 13:00 uur 14:00 - 17:00 uur
Tandprothetische en Tandtechnische Praktijk Dentalis

Leutherweg 83
5915 CB Venlo
077 352 46 73
info@dentalis.nl
Bezoek website

Contact

Adres:
Leutherweg 83
5915 CB Venlo
Limburg Nederland

Telefoon: 077 352 46 73
Fax:         077 352 46 75
E-mail:     info@dentalis.nl


Vanuit station Venlo volgt u de borden richting Kaldenkerken.
U passeert aan de linkerzijde Perron 55. Hierna slaat u links af.
Na ongeveer 1 km ziet u aan de linkerzijde Dentalis liggen.
Zie ook hieronder voor routebeschrijving via Google maps.

Leutherweg 83, 5915 CB Venlo
Tandprothetische en Tandtechnische Praktijk Dentalis

Leutherweg 83
5915 CB Venlo
077 352 46 73
info@dentalis.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit