Tandprothetische Praktijk F.P.M. Smeets

De praktijk

In mijn tandprothetische praktijk in Reuver streef ik naar de meest kwalitatieve en persoonlijke zorg op het gebied van alle uitneembare gebitsprotheses.
De praktijk is gelegen in dienstencentrum ‘De Punt’ en kenmerkt zich door een ontspannen sfeer, kleinschaligheid, persoonlijke benadering en laagdrempeligheid.
Ik zet kwaliteit boven kwantiteit. Hier heeft zowel de patiënt als ikzelf op de lange termijn het meeste profijt van.

Het is mijn ambitie om iedere patiënt gelijkwaardig, professioneel en met de grootste zorg te behandelen. Zo wil ik mij onderscheiden in de huidige zorg.
Doordat ik uw prothese niet alleen aanmeet, maar ook vervaardig in het inpandige laboratorium bent u altijd verzekerd van de grootst mogelijke zorg en aandacht.
U kunt bij mij terecht zonder een verwijzing van een tandarts. Mocht de expertise van een tandarts toch noodzakelijk zijn, dan zal ik u in overleg doorverwijzen.
 
Tandprothetische Praktijk F.P.M. Smeets

Broeklaan 10a
5953 NB Reuver
077 - 782 0106
info@tppsmeets.nl
Bezoek website

Over mij

Sinds 2003 ben ik werkzaam in de tandtechniek. Na de opleiding tot tandtechnicus, met als specialisatie volledige gebitsprothese, heb ik nog enkele cursussen gevolgd. In 2010 ben ik begonnen aan een 4-jarige studie op HBO-niveau. In 2014 ben ik afgestudeerd als tandprotheticus.

Een tandprotheticus is een eerstelijns hulpverlener op het gebied van gebitsprotheses. Dat betekent dat u geen verwijzing  van een tandarts of kaakchirurg nodig heeft. Ik heb reeds ruime ervaring in het vervaardigen van volledige gebitsprotheses en de partiële (gedeeltelijke) gebitsprotheses.

U kunt bij mij terecht voor:
 • Advies
 • Informatie
 • Nieuw kunstgebit, eventueel op implantaten
 • Beoordeling huidig kunstgebit
 • Reparaties
 • Aanpassingen
 • Hulp bij ongemakken
 • Nazorg

Lid van: beroepsorganisatie ONT, Vereniging voor gnatologie en prothetische tandheelkunde NVGPT.
nvgpt logo
Tandprothetische Praktijk F.P.M. Smeets

Broeklaan 10a
5953 NB Reuver
077 - 782 0106
info@tppsmeets.nl
Bezoek website

De behandeling

Een kunstgebit moet goed passen bij uw gezicht. Om zeker te zijn van het gewenste resultaat voer ik de gehele behandeling van begin tot einde zelf uit. Dit betekent dat ik zowel de afdrukken van uw kaak als het techniekwerk zelf maak. Het techniekwerk maak ik in mijn eigen tandtechnisch laboratorium. Het techniekwerk wordt dus niet opgestuurd naar derden. Het grote voordeel is dat ik precies weet welk gezicht er achter het werkstuk zit! Uiteindelijk zal ik ook de prothese plaatsen. Ik ga voor kwaliteit en optimale service en ik luister goed naar uw wensen. Ik ben pas tevreden als u lachend de deur uitgaat met een goed passend en mooi uitziend kunstgebit.

U bent van harte welkom in mijn praktijk aan de Broeklaan 10a te Reuver, waar ik u persoonlijk en geheel vrijblijvend advies en voorlichting kan geven. U kunt ook vrijblijvend terecht voor informatie over de vergoedingen.
Tandprothetische Praktijk F.P.M. Smeets

Broeklaan 10a
5953 NB Reuver
077 - 782 0106
info@tppsmeets.nl
Bezoek website

De vergoedingen

Declaraties verlopen bij de tandprotheticus op dezelfde manier als bij een tandarts. Mensen lopen soms jarenlang rond met een slecht zittend kunstgebit omdat zij opzien tegen de behandeling en de kosten daarvan. Dit is jammer en helemaal niet nodig omdat de meeste kosten vergoed worden vanuit de basisverzekering.

De zorgverzekeraars hebben het volledige kunstgebit opgenomen in het basispakket. Dit wil zeggen dat iedereen met een kunstgebit in aanmerking komt voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding.

Bij vergoedingen uit de basisverzekering moet er rekening gehouden worden met het verplicht eigen risico, dat wil zeggen dat de eerste € 385,- aan ziektekosten zelf betaald dienen te worden.

De vergoedingen variëren van 75 tot 100% uit de basisverzekering. Informeer voor welke vergoeding u in aanmerking komt. Maak vrijblijvend een afspraak voor een kosteloos intakegesprek.

Voor de volledige Prothese geldt een vergoeding van 75% uit de basisverzekering, de overige 25% moet u dus zelf betalen. Heeft u het bovengenoemd eigen risico nog niet gebruikt dan komt deze hier dus bij. Als u een aanvullende verzekering heeft dan kan het zijn dat de zorgverzekeraar u 100% vergoed.

Voor de Noodprothese/immediaatprothese geldt hetzelfde als bij de volledige prothese. De vergoeding die u krijgt is sowieso 75% uit de basisverzekering, maar heeft u een aanvullende tandartsverzekering dan kan dit aangevuld worden tot 100%.

De reparatie van een volledige prothese wordt voor 100% vergoed uit de basisverzekering. Hiermee wordt bedoeld een breuk of een kapotte tand. Gaat het hier om een gedeeltelijke prothese, bijvoorbeeld een partieel plaatje of een frameprothese, dan ligt de hoogte van de vergoeding aan uw aanvullende tandartsverzekering. Dit is namelijk niet opgenomen in de basisverzekering.

Het opvullen/rebasen/relinen van uw volledige prothese wordt ook voor 100% uit uw basisverzekering vergoed. Dit geldt ook voor het opvullen van een prothese op implantaten. Wanneer het een plaatje of een frame betreft is de vergoeding geheel afhankelijk van uw aanvullende tandartsverzekering.

De gebitsprothese op implantaten (klikgebit) wordt vergoed uit de basisverzekering. De wettelijke eigen bijdrage voor een volledig klikgebit voor de onder- en bovenkaak is 250 euro. Dat is 125 euro per kaak.

Zijn er vragen over de vergoedingen neem dan gerust contact met me op of kom langs aan de broeklaan 10a.
Tandprothetische Praktijk F.P.M. Smeets

Broeklaan 10a
5953 NB Reuver
077 - 782 0106
info@tppsmeets.nl
Bezoek website

Vragen

Wat doet een Tandprotheticus?
Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten en vervaardigen van een kunstgebit. Hij is niet alleen technisch, maar ook medisch-biologisch opgeleid en heeft de kennis in huis om een kunstgebit te maken dat precies bij u past. Er wordt gewerkt met de nieuwste technieken en materialen voor het beste eindresultaat.

Uit hoeveel afspraken bestaat de behandeling voor een nieuw kunstgebit?
Dit gebeurt in totaal 6 afspraken:
 • 1. Intake gesprek en het nemen van de eerste afdrukken
 • 2. Maken van de definitieve afdrukken
 • 3. Bepalen van de beethoogte en stand van de tanden
 • 4. Beoordeling van de proefprothese
 • 5. Plaatsen van het kunstgebit
 • 6. Nacontrole
Maakt u ook kunstgebitten op Implantaten?
Jazeker. Wanneer een conventioneel kunstgebit niet het gewenste resultaat geeft, kan een kunstgebit op implantaten (het klikgebit) de uitkomst bieden. Een kunstgebit op implantaten is in essentie een normaal kunstgebit die op de implantaten vast klikt.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een nieuw kunstgebit / implantaten?
U komt hiervoor in aanmerking indien:
 • Indien u een tandeloze kaak heeft
 • Uw kaak behoorlijk geslonken is.

Komt u ook kunstgebitten aan huis aanmeten?
In sommige gevallen, na overleg, is dit mogelijk. Houd er rekening mee dat er nadelen zitten aan het thuis vervaardigen van een kunstgebit. Het is namelijk niet mogelijk om alle apparatuur mee te nemen, en er is bijvoorbeeld geen behandelstoel en fatsoenlijk licht. Dus de behandelingen verlopen moeizamer. Het aan huis aanmeten van een nieuw kunstgebit wordt extra in rekening gebracht, dit wordt niet door uw zorgverzekering vergoed.

Moet ik mijn kunstgebit ’s nachts in of uit doen?
Ik adviseer altijd dat u uw kunstgebit ’s nachts uit moet doen. Uw tandvlees is zacht en teer weefsel dat ook rust moet hebben. U verminderd zo ook de kans op verschillende ziektebeelden. Tevens gaat u zo ook het slinken van de kaak tegen. Door onbewuste druk (zoals knarsen of klemmen) kunnen uw kaken op ten duur slinken.

Hoe kan ik mijn kunstgebit het beste onderhouden / schoonmaken?
Ik raad u aan om uw kunstgebit te reinigen met afwasmiddel en een zachte (tanden)borstel. Reinigingsmiddelen zoals tandpasta en bruistabletten kunnen het oppervlakte van uw prothese beschadigen, waardoor er sneller bacteriën aan kunnen kleven. Afwasmiddel kan echter geen enkel kwaad aanrichten, het laat overigens geen nare smaak achter. Mocht u desondanks een pepermunt smaak missen, vraag uw drogist dan naar een pepermunt-mousse van een bekend merk.

Ik wil mijn tanden laten trekken, kan ik bij u terecht voor mijn eerste kunstgebit?
Ja dat is mogelijk. Als u de keuze heeft gemaakt om uw tanden laten trekken, kunt u bij mij een kunstgebit op voorhand laten aanmeten. Deze krijgt u mee als u uw tanden laat trekken, de prothese wordt meteen na het trekken geplaatst door de tandarts of kaakchirurg. Alle nazorg wordt door mij gedaan. Houdt er rekening mee dat dit “eerste” of “noodgebit” in de eerste weken / maanden als ongemakkelijk kan worden ervaren. Na verloop van tijd als de kaak is geslonken moet het kunstgebit worden opgevuld of eventueel worden vervangen.

Kan ik bij u vrijblijvende informatie inwinnen?
Ja dat is zeker mogelijk. Informatie kost bij ons niets, ook niet als het langer duurt. Ik neem rustig de tijd voor u om u te adviseren. Informatie is bij mij altijd onafhankelijk, ik zal u nooit een behandeling opdringen! Uiteraard vind ik het wel fijn als u voor mij kiest, maar dat is niet het uitgangspunt.

Ik ben niet tevreden over het uiterlijk van mijn kunstgebit, kunnen hier andere tanden in?
In principe is dit mogelijk, mits de prothese niet te oud is! Als hij meer dan 5 jaar oud is kan men beter kiezen voor een nieuwe prothese

Ik wil geen implantaten / klikgebit, kunt u toch een normaal kunstgebit maken?
Ja dat is geen enkel probleem! Houd er wel rekening mee dat de uitkomst van de behandeling gebonden is aan de vorm van uw kaak. Op iedere kaak kan ik een goed passend kunstgebit maken, maar dat wil niet zeggen dat deze vast komt te zitten. Als er implantaten zijn geïndiceerd is dit meestal niet voor niets. Als uw kaken namelijk zover zijn geslonken dat een nieuw kunstgebit niet vast komt te zitten, zal ik altijd implantaten of een klikgebit adviseren. Laat u hierover gerust vrijblijvend informeren.

Is de praktijk rolstoelvriendelijk?
Ja de praktijk is rolstoelvriendelijk. Er zijn ook geen trappen aanwezig die u op of af moet gaan om binnen te komen. Verder kunt u hier gemakkelijk parkeren.

Ik kom al jaren bij mijn tandarts, kan ik dan wel bij u terecht?
Ja dat is geen probleem. U heeft geen verwijzing nodig, ik kan zelf bij de zorgverzekeraars declareren. Ik kan echter niet aan eigen tanden werken, hiervoor heeft u wel een verwijzing nodig. Deze kunt u aanvragen bij uw tandarts. Ik ben overigens gespecialiseerd opgeleid voor gedeeltelijke kunstgebitten, frames en plaatjes, en heb hier dan ook een ruime ervaring in. Laat u gerust hierover vrijblijvend informeren.

Maakt u ook een kunstgebit in een dag?
Nee, kwaliteitstechnisch gezien vind ik dit niet verantwoord. Wel bestaat er een mogelijkheid om op korte termijn versneld een kunstgebit te maken. Vraag naar de mogelijkheid hiervan en laat u vrijblijvend hierover adviseren.
Tandprothetische Praktijk F.P.M. Smeets

Broeklaan 10a
5953 NB Reuver
077 - 782 0106
info@tppsmeets.nl
Bezoek website

Openingstijden

Heeft u een (nieuw) kunstgebit nodig of heeft u op dit moment een slecht passend of verouderd kunstgebit?
In dat geval is de tandprotheticus de persoon die u kan helpen!
U kunt direct, zonder verwijzing een afspraak maken.

De praktijk is geopend op:
Maandag 08:00 - 17:00 uur
Dinsdag 08:00 - 17:00 uur
Woensdag 08:00 - 17:00 uur
Donderdag 08:00 - 17:00 uur
Vrijdag 08:00 - 17:00 uur
Zaterdag 08:00 - 12:00 uur uitsluitend op afspraak

Buiten deze uren zijn wij telefonisch te bereiken. Mocht u het antwoordapparaat aan de lijn krijgen, spreek dan uw naam en telefoonnummer in en dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.

In het weekend is de telefoon doorgeschakeld voor spoedgevallen.
Tandprothetische Praktijk F.P.M. Smeets

Broeklaan 10a
5953 NB Reuver
077 - 782 0106
info@tppsmeets.nl
Bezoek website

Contact

Tandprothetische praktijk F.P.M. Smeets
Broeklaan 10a
5953 NB  Reuver
info@tppsmeets.nl

De praktijk is rolstoelvriendelijk. Er zijn ook geen trappen aanwezig die u op of af moet gaan om binnen te komen.
Verder kunt u bij de praktijk gemakkelijk parkeren.

Komt u met het openbaar vervoer?
De praktijk ligt op enkele minuten lopen van station Reuver.
Tandprothetische Praktijk F.P.M. Smeets

Broeklaan 10a
5953 NB Reuver
077 - 782 0106
info@tppsmeets.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit