H. Cools Tandprothetiek
De praktijk
In 2007 heeft zich in Goirle de eerste tandprothetische praktijk gevestigd. Tilburger Hans Cools heeft op het adres Frankische Driehoek 11 vanaf 20 maart 2007 een riante praktijkruimte in gebruik genomen voor de vervaardiging van normale gebitsprotheses en protheses op implantaten.Sinds januari 2008 krijgt Hans hulp van tandtechnisch medewerkster Annemie Fransen.
De praktijk bestaat uit een gezellig ingerichte wachtkamer, een techniekruimte, een praktijkruimte en een toiletruimte. De praktijk is zo ingericht dat hij ook geschikt is voor mindervalide cliënten.
De praktijk is aangesloten bij de stichting garantiefonds mondzorg.
http://www.garantiefondsmondzorg.nl
Frankische Driehoek 11
5052 BL Goirle
013 534 11 68
De tandprotheticus
De tandprotheticus weet alles van uw kunstgebitOp een zeker moment bent u toe aan een kunstgebit.
Of u heeft al een kunstgebit, maar het past niet meer goed of het is verouderd.
Daar kunt u als drager pijn en ongemak van ondervinden.
Met alle vragen en klachten over een kunstgebit bent u bij de tandprotheticus aan het juiste adres.
Wat is een tandprotheticus?
Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten en vervaardigen van een kunstgebit.
Daarvoor is hij/zij niet alleen technisch, maar ook medisch-biologisch opgeleid. Vanaf uw eerste bezoek tot het moment dat u het kunstgebit in uw mond geplaatst krijgt werkt de tandprotheticus zelf aan uw nieuwe kunstgebit.
Hierbij bespreekt hij uw persoonlijke wensen. Na een aantal bezoeken aan de tandprotheticus beoordeelt hij met u het proefkunstgebit dat speciaal voor u in was is gemaakt. Samen met de tandprotheticus controleert u nauwkeurig de stand van de tanden, de esthetiek en de functie. Veranderingen zijn in dit stadium nog mogelijk.
Zodra u het samen eens bent over uw proefkunstgebit, maakt de tandprotheticus het kunstgebit af en plaatst het in uw mond.
Waarvoor kunt u bij de tandprotheticus terecht?
-Advies/informatie
-Beoordelen van het huidige kunstgebit
-Reparatie
-Vernieuwen van het kunstgebit
-Een gedeeltelijk kunstgebit
-Een kunstgebit op implantaten
-Nazorg
Ziektekostenverzekering
De meeste ziektekostenverzekeraars hebben de kosten van de tandprotheticusin het pakket.
Onze praktijk is ingeschreven in het kwaliteitsregister voor tandprothetici.
Het KRTP is het onafhankelijke, openbare kwaliteitsregister van praktiserende tandprothetici in Nederland. Het KRTP is een keurmerk.
Dus bent u op zoek naar een tandprotheticus die aan kwaliteitsbevordering doet? Kies dan voor een tandprotheticus die staat ingeschreven in het KRTP. Want dan kiest u voor een tandprotheticus die zijn vakkennis bijhoudt. Die de gedragsregels respecteert en de praktijkrichtlijnen naleeft. Die aandacht heeft voor zijn patiënten en open staat voor vragen en feedback.
Frankische Driehoek 11
5052 BL Goirle
013 534 11 68
Producten
U kunt bij ons terecht voor de volgende producten:- Klikgebit / Implantaatprothese
- Volledige prothese
- Immediaatprothese (eerste prothese)
- Frame / Partiële prothese
- Rebasing en Reparaties
- Advies
Meer dan 3 miljoen mensen dragen in Nederland een kunstgebit. Ongeveer 800.000 hebben hier in meer of mindere mate problemen mee. De oorzaken van de problemen zijn divers. Een aantal veel gehoorde klachten in de praktijk zijn:
• De prothese breekt regelmatig.
• Pijnklachten bij eten, praten en lachen.
• De prothese is te ruim geworden.
• Uw mondhoeken zijn rood of stuk.
• Schaamtegevoel voor de omgeving.
• Met name de onderprothese is pijnlijk.
Ervaart u een of meerdere van bovenstaande klachten? Neem dan contact met ons op voor een afspraak voor een gratis en vrijblijvend advies.
De gemiddelde levensduur van een prothese is 6 tot 8 jaar. Uw kaken veranderen doordat ze slinken, waardoor de pasvorm van de prothese niet meer in orde is.
Als uw prothese niet meer goed past wordt er een afdruk genomen van de kaak en kunnen wij een voering plaatsen om de prothese weer goed passend te maken.
Als u een afspraak maakt voor rebasen wordt er in de ochtend of middag een afdruk genomen en na een paar uur kunt u de prothese weer ophalen. Wij verzoeken u om voor een rebasing een telefonische afspraak te maken.
Houdt er rekening mee dat u gedurende die uren geen prothese heeft. Wellicht heeft u uw oude prothese nog bewaard zodat u niet zonder prothese zit.
Frankische Driehoek 11
5052 BL Goirle
013 534 11 68
Reiniging en onderhoud
Reinigen van het kunstgebit.
Net als bij u eigen tanden en kiezen komen er voedselresten en bacteriën op uw kunstgebit, het kunstgebit kan verkleuren door nicotine, thee, koffie en wijn of er kan tandsteen ontstaan.
Spoel uw mond en reinig uw kunstgebit na iedere maaltijd met water. U kunt uw kunstgebit het beste reinigen met een harde borstel met zeep of een vloeibaar prothese reinigingsmateriaal. Gebruik nooit heet water en chemische of agressieve reinigingsmaterialen zoals vloeibaar schuurmiddel, bleek, tandpasta of de bekende bruistabletten. Deze materialen kunnen uw kunstgebit beschadigen en het aanzien nadelig beïnvloeden. Een goed middel om uw kunstgebit t e reinigen is ecosym
Wat goed werkt, vooral tegen tandsteen, is om uw kunstgebit een hele nacht lang in een bekertje met pure schoonmaakazijn te leggen. Gebruik niets anders en ga vooral niet met iets scherps aan het kunstgebit krabben. Hiermee beschadigd u het gebit.
Reinigen van de mond.
Niet alleen uw kunstgebit moet worden schoongemaakt, maar ook het tandvlees van de kaken waar het kunstgebit op rust. Masseer minstens een keer per dag het tandvlees met een zachte mondmassageborstel. Besteed daarbij extra aandacht aan het verhemelte. Als schoonmaakmiddel kunt u het beste een mondmassage middel, tandpasta of lauw water gebruiken.
Kunstgebit uitnemen tijdens het slapen.
Wanneer u gaat slapen, is het belangrijk dat uw kaken rust krijgen. Uw kunstgebit is wel een vervanging van uw eigen tanden, maar blijft nog steeds een hulpmiddel dat niet in de mond hoort.
Daarom is het beter om uw kunstgebit voor het slapen gaan uit te doen. Vindt u het echter vervelend om met een lege mond te slapen dan adviseren wij de onderprothese uit te doen en alleen de bovenprothese in te houden. Als u de prothese niet draagt, kunt u het bewaren in een bakje met water. Het materiaal waarvan uw prothese is gemaakt, vereist namelijk een vochtige omgeving: uw mondholte of ’s nachts in een bakje water.
Mocht u uit gevoelsoverwegingen toch uw hele kunstgebit dag en nacht willen dragen, laat dan uw mond en kunstgebit vaker door uw tandprotheticus controleren.
In het kort alles op een rijtje:
• Laat uw kunstgebit en mond iedere twee jaar controleren door de tandprotheticus.
• Repareer nooit zelf uw gebit
• Gebruik kleefmiddelen alleen in noodgevallen
• Reinig ook de kaken en masseer het tandvlees
• Gebruik geen chemische middelen voor reiniging van het kunstgebit
• Draag s' nachts geen kunstgebit of doe in ieder geval het ondergebit uit
• En bel bij problemen/klachten altijd zodat u een afspraak kunt maken.
Frankische Driehoek 11
5052 BL Goirle
013 534 11 68
Openingstijden
Maandag | 08:00 - 17:00 uur |
Dinsdag | 08:00 - 17:00 uur |
Woensdag | 08:00 - 17:00 uur |
Donderdag | 08:00 - 17:00 uur |
Vrijdag | 08:00 - 17:00 uur |
Frankische Driehoek 11
5052 BL Goirle
013 534 11 68
Contact
U vindt ons in de wijk De HellenFrankische Driehoek 11
5052 BL Goirle
013 534 11 68