N. Jooren Tandprotheticus

De praktijk

Uw Tandprotheticus
Een tandprotheticus is de specialist voor het aanmeten en vervaardigen van alle protheses die uit de mond te nemen zijn.

Beroepsprofiel
Tandprotheticus is een beschermde titel en een eerstelijns zorgverlener, vanaf het eerste bezoek tot aan het plaatsen van de prothese werkt de tandprotheticus zelfstandig aan uw kunstgebit. Hiervoor heeft hij zowel de nieuwste technische kennis als medische en biologische kennis tot zijn beschikking. Een tandprotheticus werkt volgens een beroepscode en voldoet aan de kwaliteitseisen welke opgenomen zijn in de wet B.I.G. (Beroepen Individuele Gezondheidszorg). De tandprothetische behandelingen zijn opgenomen in de Mondzorg van de Nederlandse Basiszorg verzekering.

Verwijzing
Voor een volledig kunstgebit heeft u geen verwijzing nodig van bijvoorbeeld een tandarts en kunt u altijd langskomen. Wilt u een gedeeltijke-, frame of overkappingsprothese op implantaten van een tandprotheticus? Vraag dan uw tandarst of implantoloog voor een verwijzing naar ons. Heeft u geen tandarts! Neem gerust contact met ons op wij helpen u hiermee graag verder. Voor meer informatie zie www. kunstgebit.nl

Even voorstellen
Niels Jooren is na zijn 4- jarige opleiding tot goudsmid in Schoonhoven begonnen aan de 5-jarige opleiding tandtechnicus aan het IVT in Nieuwegein wat hij afronde met de specalisatie prothesetechnicus. Ondertussen werkte hij bij een gerenomeerde tandprotheticus in Rotterdam waar hij de kneepjes van het vak leerde en zo zijn technische vaardigheden uitbreide. Na enkele jaren kwam de overstap naar een middelgroot tandtechnisch laboratorium in Rotterdam, waar hij na enkele jaren afdelingschef werd van de prothese afdeling en werkte voor meer dan 40 tandartspraktijken. Inmiddels was hij begonnen aan de 4-jarige opleiding tot Tandprotheticus aan de Hoge school In Utrecht, tijdens deze opleiding heeft hij onder meer stage gelopen bij de afdeling bijzondere tandheelkunde aan het Erasmus MC in Rotterdam en maxillofaciale prothetiek bij de Daniel de Hoed kliniek en diverse tandprothetische praktijken. Na het afronden hiervan werkt hij inmiddels al enkele jaren als tandprotheticus in diverse tandartspraktijken.

 
N. Jooren Tandprotheticus

Ambrozijnberg 70
4707 ML Roosendaal
0165-326641
info@prothesezorg.nl
Bezoek website

Protheses

ONZE PROTHESES

Een gebitsprothese is individueel maatwerk bekijk wat wij voor u kunnen betekenen. Een zorgvraag komt altijd op een onverwacht moment. Daarom zijn wij u in de weekenden of in de avonduren ook graag van dienst.

Een gebitsprothese bestaat er in verschillende uitvoeringen, ook heeft ieder persoon zijn eigen voorkeuren. In onze tandprothetische praktijk kunnen we diverse soorten gebitsprotheses voor u vervaardigen. Samen wordt gekeken naar wat voor vorm tanden en kleur er gebruikt gaat worden.

In de pasfase kunt u het eindresultaat al zien in was, en kan de prothese verder geïndividualiseerd worden naar uw wensen.
Hieronder ziet u een lijst met de meest voorkomende protheses.
 
Een conventionele gebitsprothese
De reguliere prothese is een normale volledige prothese, dit kan zowel  een boven en onderprothese zijn maar ook alleen een volledige boven of onder prothese.
Een volledige gebitsprothese wordt altijd voor 75% vergoed vanuit uw basisverzekering, met een aanvullend verzekeringspakket is er meestal een volledige vergoeding.

Een implantaatgedragen gebitsprothese
In samenwerking met een deskundig implantoloog of kaakchirurg kunnen we voor u een implantaatprothese vervaardigden. Ook kan een prothese op bestaande implantaten voor u worden gerealiseerd. Dit gebeurt dan nadat er een controle op de bestaande implantaten heeft plaatsgevonden. Hoewel de behandeling grotendeels wordt vergoed vanuit uw basisverzekering, wordt er altijd een machtiging aangevraagd bij uw zorgverzekeraar, zo is blijft duidelijk of u zelf iets moet bijbetalen aan uw nieuwe prothese.
 
Een immediaatprothese
De immediaatprothese wordt vervaardigd indien er nog een aantal eigen tanden en/of kiezen zijn en deze verwijderd moeten worden. Dit gebeurt in samenwerking met de tandarts die de tandheelkundige behandeling uitvoert, dit kan uw eigen tandarts zijn of wij sturen u door naar een tandarts waar we mee samen werken.
De immediaatprothese is een noodgebit en zal door het slinken van het kaakbot meerdere malen moeten worden opgevuld. Deze mag dan ook na 1 jaar worden vervangen door uw definitieve prothese. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden bij u zorgverzekering als de conventionele verzekering.
 
Een gedeeltelijke/partieele prothese of frame prothese
Een gedeeltelijke prothese kan een frameprothese maar ook een kunststof plaatje zijn. Een frameprothese is een  prachtige oplossing voor de langere termijn, het is een metalen basis waarop de tanden worden vastgezet. Deze metalen basis zit vast met haakjes om u eigen tanden en kiezen. Doordat de basis van een hoogwaardig metaal is wat erg sterk is, kan deze klein worden uitgevoerd. Hierdoor blijft het verhemelte grotendeels vrij en behoudt u meer van uw smaak, en temperatuur gevoel. Door de sterkte van het metaal is de prothese minder gevoelig voor breuk dan een kunststof prothese
 
Een gedeeltelijke/partiële kunststof prothese is geheel van kunststof en bedekt vaak heel het verhemelte. Deze prothese zit eventueel met gebogen haakjes om uw eigen tanden heen.
Het is makkelijk om een dergelijke prothese later uit te breiden indien dat nodig is.
 
Voor vergoeding van een gedeeltelijke /partieel prothese of frameprothese is een aanvullende zorgverzekering noodzakelijk. Informeer u zorgverzekering voor u jaarlijkse vergoeding! Mocht u een offerte willen hebben dan verzorgen we deze graag voor u.
 
Wij werken samen met tandartsen die voor u een gebitscontrole uit kunnen voeren. Zo wordt ook direct bekeken of de basis goed is voor een frame. Ook is een samenwerking met uw eigen tandarts uiteraard mogelijk.
 
N. Jooren Tandprotheticus

Ambrozijnberg 70
4707 ML Roosendaal
0165-326641
info@prothesezorg.nl
Bezoek website

Huisbezoek en weekenddienst

HUISBEZOEK EN WEEKENDDIENST

Wij komen naar u toe! Behandelingen ook in het weekend en avonduren, wel zo makkelijk! U bent door ziekte, een handicap of beperkte mobilieit door ouderdom niet meer in staat om makkelijk de deur uit te gaan. Toch ondervindt u problemen met uw prothese, is deze stuk of bent u toe aan een nieuw gebit. Voor al deze patienten kunnen we op aanvraag en huisbezoek inplannen in de regio Roosendaal. U wordt dan thuis bezocht op het afgesproken tijdstip, terplaatse wordt gekeken wat de problemen zijn.

De prothese wordt ter plaatse gecorrigeerd of eventueel meegenomen bij uitgebreidere aanpassingen. Vervolgens gaat de tandprotheticus weer naar de cliënt, zodat de prothese gepast kan worden. U kunt een huisbezoek telefonisch of per mail aanvragen. De service wordt uitsluitend aan het eind van de dag of in het weekend gegeven. De prothese wordt opgehaald en vervolgens een dag later weer teruggebracht.
De kosten voor de aanpassing of reparatie van een vollledig kunstgebit worden door u basis zorgverzekering vergoed, na indienen van de nota.km) wordt vergoed indien u een aanvullende tandarts verzekering heeft.

Weekend/avonddienst
Het zal u maar gebeuren u zit aan uw avondmaaltijd en uw prothese breekt of een tand komt los. De volgende ochtend moet u op tijd op uw werk zijn of dat weekend heeft u toevallig een leuk uitje. Het kapot gaan van een prothese komt vaak op een ongelegen moment, maar waar moet u op dit tijdstip na toe gaan voor reparatie?

Voor deze spoedgevallen staan wij u ter beschikking, na telefonisch contact met ons brengt u de prothese langs en kunt u deze vaak na een uur al weer ophalen. Bel ons gerust ook als u nog geen patient bij ons bent, we doen ons uiterste best de prothese zo snel en vakkundig mogelijk voor u te herstellen

De kosten van de reparatie aan een volledig kunstgebit worden volledig vergoed uit de basis zorgverzekering.
N. Jooren Tandprotheticus

Ambrozijnberg 70
4707 ML Roosendaal
0165-326641
info@prothesezorg.nl
Bezoek website

Reparatie en nazorg

REPARATIE EN NAZORG

Is uw kostbare prothese stuk, of geeft deze u hinderlijke problemen? Misschien heeft u het idee dat uw prothese nog prima voldoet, toch is een regelmatige controle geen overbodig luxe. Een kunstgebit is een medisch hulpmiddel waarbij pasvorm erg belangrijk is. Maar het is heel normaal dat deze verandert na verloop van tijd.
Hierdoor zal de prothese minder goed passen, deze zal daardoor onnodige schade toebrengen aan uw kaakbot en tandvlees. Dit kan door jaarlijkse controle en onderhoud grotendeels worden voorkomen.

Redenen voor controle:
  • De pasvorm. Wanneer uw prothese pijn doet of los zit, er eten onder u prothese komt is de pasvorm waarschijnlijk niet ideaal meer. Dit kan gevolgen hebben voor uw spijsvertering daar u het voedsel niet goed meer kunt kauwen, wat op den duur kan leiden tot maagklachten. Ook is er door de slechte pasvorm een verhoogde kans op breuk daar er tussen u prothese en uw tandvlees ruimte is ontstaan. Door deze ruimte zal de prothese ook meer geluid maken bij het kauwen.
  • De beethoogte. Als de kiezen niet goed meer op elkaar staan of wanneer bij bijten de ondertanden voor de voortanden komen, zullen de kiezen waarschijnlijk versleten zijn, hierdoor moet u onderkaak verder sluiten dan gewenst.Door het slijten van de kiezen zal de beethoogteverlagen, hierdoor zullen de voortanden elkaar kunnen gaan raken en kunnen deze zomaar afbreken uit de prothese. Ook kan het zijn dat de roze kunsthars van de protheses elkaar aan de achterkant gaan raken waardoor het hier kan gaan scheuren of er een gaatje in komt.Deze te lage beet zal u een ouder uiterlijk geven doordat u verder dicht moet bijten dan gewenst, ook kan het op den duur kaakgewrichtsklachten geven door de stand waarin deze wordt gedwongen als u dichtbijt.
  • Esthetiek. Als u een meer ingevallen gezicht krijgt is het zekertijd om wat aan de prothese te laten doen. Ook kan door slijtage en het verduren van de kunststof uw prothese er niet meer zo mooi uitzien, de kleur van de tanden en het roze gedeelte zal dan veranderen of zijn er zwarte randjes ontstaan om de tanden.
Voor al deze problemen kunnen wij u een oplossing bieden, vaak met een vergoeding van de zorgverzekeraar.

 
N. Jooren Tandprotheticus

Ambrozijnberg 70
4707 ML Roosendaal
0165-326641
info@prothesezorg.nl
Bezoek website

Contact

Tandprothetische praktijk N.Jooren is gevestigd in een rustige woonwijk in Roosendaal vlakbij de kinderboerderij Tolberg, hier kunt u eenvoudig parkeren voor de deur.
In alle rust en met alle privacy kunnen we zo samen met u de mooiste protheses voor u aanmeten in overleg met uw individuele wensen 
Binnenkort ontvangen wij u graag in onze praktijkruimte  voor het aanmeten van uw nieuwe gebitsprothese.  Echter momenteel is deze ruimte nog in aanbouw en tot die tijd komen wij voorlopig graag bij u langs voor een huisbezoek (kosteloos).
 
U kunt uiteraard altijd contact opnemen voor het langs brengen van reparaties

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag, dan kunt u tandprothetische praktijk N. Jooren eenvoudig  bellen op  0165-326641. 
Indien u met de praktijk belt maar geen gehoor krijgt, spreekt u het antwoordapparaat in.
Het kan namelijk zijn dat er door de behandelingen even geen gelegenheid is om de telefoon op te nemen en u te woord te staan. U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld voor het maken van een afspraak of beantwoorden van uw vraag.
 
Een drukke baan? De afspraken worden in het weekend of avonduren ingepland voor u. Ook voor spoedreparaties kunt u in het weekend of avonduren altijd contact opnemen met bovenstaand telefoonnummer.
Stuurt u liever een mail? Schrijf dan naar info@prothesezorg.nl
 
N. Jooren Tandprotheticus

Ambrozijnberg 70
4707 ML Roosendaal
0165-326641
info@prothesezorg.nl
Bezoek website

Vergoeding en verzekering

Zorgverzekeraars hebben de kosten van een tandproheticus in hun basispakket opgnomen, zo valllen de kosten voor een volledig kunstgebit voor 75% in de basisverzekering. U hoeft voor vergoeding van een volledig kunstgebit dus niet aanvullend verzekerd te zijn, echter vaak wordt de prothese dan 100% vergoed.

Reparaties, rebasingen (opvullen van het gebit) of andere correcties worden vaak 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Wat betreft, partieele protheses, frameprotheses of andere uitneembare prothetische hulpmiddelen en alle reparaties hieraan, zult u een aanvullende tandartsverzekering moeten hebben wilt u in aanmerking komen voor een vergoeding.

Van de meeste zorgverzekeraars mag u om de vijf jaar uw volledige prothese vervangen. Voor een prothese op implantaten wordt vooraf altijd een machtiging aangevraagd bij uw zorgverzekeraar, zodat u vooraf weet wat de vergoeding zal zijn.Als u huidige prothese niet aan al u wensen voldoet, en u hierdoor misschien functionele of esthetische klachten heeft. Kan uw tandprotheticus in dit soort gevallen een machtiging aanvragen voor een vergoeding binnen de periode van 5 jaar.

Zodoende kan een prothese eerder vervangen worden mét vergoeding. Zo loopt u niet lange tijd ontevreden en ongelukkig rond. Voor een machtigingsaanvraag zijn uiteraard wel aannemelijke redenen nodig. Soms kan niet direct duidelijk aangegeven worden wat uw zorgverzekeraar aan u zal vergoeden, dit hoeft geen probleem te zijn! We zullen u graag een begroting meegegeven zodat u voor de behandeling eerst kan informeren bij uw zorgverzekeraar.
N. Jooren Tandprotheticus

Ambrozijnberg 70
4707 ML Roosendaal
0165-326641
info@prothesezorg.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit