Tandprothetische Praktijk Best

De praktijk

Een stralende glimlach is het begin van geluk

Met een stralende glimlach, zo ontmoeten we elkaar het liefst. Het is fijn als u dan zeker kunt zijn van uw gebit. Tanden die je met alle vertrouwen van de wereld laat zien. Wij begrijpen dat als geen ander. Daarom vinden we bij Tandprothetische Praktijk Best dat een goede gebitsprothese niet alleen een eind moet maken aan alle ongemakken, maar tegelijk een mooi visitekaartje kan opleveren.
In een prettige sfeer, met aandacht voor uw persoonlijke wensen en met alle specialistische kennis en kunde in huis werken wij continu aan uw glimlach.
 

Wat is er mooier dan een stralende lach?

Tandprothetische Praktijk Best werd in 2008 opgericht door Jeroen Kuijpers en kende vanaf dat moment een snelle groei. Jeroen had één hele duidelijke missie:
Iedereen uit Best en omgeving te helpen aan een goed passend, mooi én functioneel kunstgebit of klikgebit (kunstgebit op implantaten) indien ze:
  • een volledige gebitsprothese (kunstgebit) dragen
  • gedeeltelijke prothese (nodig) hebben
  • frameprothese (nodig) hebben
  • een wens hebben om over te stappen van een slecht eigen gebit naar een gebitsprothese (kunstgebit)
Dat is sinds de oprichting van de praktijk al erg goed gelukt!  Alle prothetische werkstukken worden vervaardigd in het eigen laboratorium in Best. Inmiddels mag Tandprothetische Praktijk Best zich zien als een bekend merk in Best en omgeving. Het grootste deel van de gebitsprotheses in Best wordt dan ook door ons verzorgd.
De missie van Jeroen is nu om uit te breiden met tandprothetische praktijken naar andere gemeenten. De eerste praktijk in is in het centrum van Nuenen in 2015 geopend.

Wij willen vooral dat onze cliënten zich zeker voelen over hun gebit. Daarvoor bieden wij een eerlijk en deskundig advies in een vertrouwde en plezierige omgeving, met veel aandacht voor de persoonlijke wensen en behoeftes van onze cliënt.

Meegaan met de laatste ontwikkelingen is voor Tandprothetische Praktijk Best dan ook een vanzelfsprekendheid. Het resultaat: Een goed passende, esthetische gebitsprothese van hoge kwaliteit en uiteindelijk altijd een tevreden cliënt. Want we helpen net zo lang totdat iedereen tevreden is, uiteraard binnen de persoonlijke mogelijkheden. Dat beloven wij!

 
Tandprothetische Praktijk Best

Oranjestraat 11
5682 CA Best
0499 - 87 13 87
info@tppbest.nl
Bezoek website

Ons team

Jeroen

Jeroen is sinds 2008 de trotse eigenaar van Tandprothetische Praktijk Best en inmiddels sinds 1998 werkzaam in de tandtechniek. Hij is een echte vakman, iemand die altijd klaarstaat voor zijn klanten. Deze goedlachse tandprotheticus ontvangt zijn klanten dan ook op een laagdrempelige wijze, zodat men zich al snel op zijn gemak voelt. Daardoor wordt er veel gelachen in de behandelkamer en gaan klanten met een mooie, brede glimlach naar huis. En daar draait het uiteindelijk om!
Buiten zijn werk is Jeroens zoon zijn grootste trots. Daarnaast wil hij nog wel eens een rondje hardlopen.

Ivi

Ivi is van oorsprong Duitse en de drijvende spil binnen Tandprothetische Praktijk Best. Wij horen het u al zeggen: “Oh ja, de Duitse Gründlichkeit!” Dat zeker. Want niet alleen verzorgt ze alle administratieve taken van a tot z, ook vragen van klanten aan zorgverzekeraars pakt ze onbezorgd en met plezier op. Om uiteindelijk klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Service with a smile, inderdaad!
Maar Ivi vooral zakelijk en praktisch noemen zou niet eerlijk zijn. Want ze staat iedereen vriendelijk en met veel Duitse gezelligheid te woord, waarbij haar accent soms wel eens tot grappige spraakverwarringen leidt.
De vrije tijd die haar buiten het werk nog rest, besteedt Ivi voor een groot deel aan haar twee kinderen. Maar ze heeft nog genoeg tijd over voor het maken van muziek, het luisteren naar rockbandjes, lekker koken en haar moestuintje. Al met al zouden we het niet zonder Ivi kunnen en willen.

 

 

Tandprothetische Praktijk Best

Oranjestraat 11
5682 CA Best
0499 - 87 13 87
info@tppbest.nl
Bezoek website

Behandelingen

Logisch dat u graag wilt weten wat een behandeling met zich meebrengt. Wat gebeurt er in het geval van een volledige gebitsprothese, kunstgebit, een volledige implantaatprothese, een gedeeltelijke of partiële prothese, een frameprothese, een tijdelijke prothese, tijdelijk opvullen (tissue) of definitief opvullen (rebasen)?
 

Behandeling: Volledige gebitsprothese / kunstgebit

Voor een volledige gebitsprothese / kunstgebit moet u rekenen op 5 afspraken.
  • Afspraak 1 en 2: Gedurende de eerste afspraak wordt een algemene afdruk gemaakt, in een tweede afspraak gevolgd door een definitieve afdruk.
  • Afspraak 3: Nu bepalen we een algemeen beeld. Daarbij bepalen we wat de stand van de tanden en kiezen gaat worden en bespreken we de vorm en de kleur van de tanden.
  • Afspraak 4: Het passen van de wasprothese.
  • Afspraak 5: Afleveren van de definitieve gebitsprothese.
 

Behandeling: Volledige prothese op implantaten in de onderkaak


Voor een volledige prothese op implantaten in de onderkaak zijn de eerste 4 afspraken hetzelfde als bij de volledige gebitsprothese. Daarna wordt de behandeling voortgezet bij de implantoloog.
NB: Om voor u de ongemakken tot een minimum te beperken vindt het plaatsen van de implantaten en het plaatsen van de definitieve implantaatprothese plaats op dezelfde dag, een unieke dienstverlening van Tandprothetische Praktijk Best. En natuurlijk doen we dat pijnloos!


Behandeling: Volledige prothese op implantaten in de bovenkaak

Ook voor een implantaatprothese in de bovenkaak kunt u bij Tandprothetische Praktijk Best terecht.
 

Behandeling: Gedeeltelijke gebitsprothese

Voor een gedeeltelijke gebitsprothese zijn in de regel 4 afspraken nodig, van het maken van de algemene afdruk tot aan het afleveren van de prothese.
 

Behandeling: Frameprothese

Voor een frameprothese zijn in de regel 4 afspraken nodig, van het maken van de algemene afdruk tot aan het afleveren van de prothese.
 

Behandeling: Immediaat (tijdelijke) prothese

Voor het maken van een tijdelijke prothese moet u rekenen op 2 tot 3 afspraken. Gedurende de eerste afspraak wordt een algemene afdruk gemaakt, eventueel gevolgd door een afspraak voor het maken van een tweede afdruk. In een volgende afspraak wordt het beeld bepaald en bekijken we hoe de stand van de tanden is en met welke vorm en kleur we rekening moeten houden.
Twee tot drie weken na het plaatsen van een immediaat prothese wordt de prothese d.m.v. een tissue - een zacht siliconen laag - tijdelijk opgevuld.
Zes tot acht weken na het opvullen met tijdelijke tissue-conditioner wordt de prothese opnieuw opgevuld, maar dan met een definitieve laag (rebase). Dit in verband met veranderingen aan de kaak na het trekken van de tanden.
 

Behandeling: Tijdelijk opvullen

De tissue – een zacht siliconen laagje -, wordt tijdens een korte behandeling in de prothese aangebracht. Meestal vindt dit enkele weken na het trekken van de tanden plaats of bij een langdurige behandelperiode.
 

Behandeling: Definitief opvullen

Definitief opvullen gebeurt bij een immediaat prothese of bij een kunstgebit van enkele jaren oud.
Let op: Het opvullen van een implantaatprothese moet in bepaalde gevallen eerst aangevraagd worden bij de zorgverzekeraar!
 

Behandeling: Reparatie gebitsprothese / kunstgebit

Bij Tandprothetische Praktijk Best kunt u terecht voor al uw reparaties. In de meeste gevallen kunt u hier op wachten, zodat u niet zonder kunstgebit weg hoeft.
Tandprothetische Praktijk Best

Oranjestraat 11
5682 CA Best
0499 - 87 13 87
info@tppbest.nl
Bezoek website

Van eigen gebit naar kunstgebit

Afscheid nemen van het eigen natuurlijke gebit is een hele grote stap. Het is iets onnatuurlijks en men is bang dat een loszittend gebit in de mond heel vervelend is. Zo lang men het nog kan oplossen met kronen, bruggen of plaatjes, is in de regel het beleid het eigen gebit zo lang mogelijk te behouden.
Wanneer het moment daar is om resterende tanden en kiezen te trekken en het aanmeten van een kunstgebit, is voor iedereen anders. Het is een emotioneel proces en het hangt vaak af van wat de eigen tandarts adviseert.
Gelukkig zijn de technieken afgelopen decennia sterk verbeterd op het gebied van tandprothetiek en hoeft het hebben van een kunstgebit niet meer vervelend te zijn. In heel veel gevallen zegt men zelfs: “Had ik dat maar eerder gedaan”.
Het krijgen van een kunstgebit is weliswaar een grote verandering, want het gebit speelt een belangrijke rol bij het kauwen en spreken. Bovendien zijn de kunsttanden erg belangrijk voor het uiterlijk. Het gebit is immers de eerste blikvanger. De tandprotheticus heeft beschikking over ontelbare soorten tanden en kiezen die haast niet van echt te onderscheiden zijn. Het uiterlijk van het gebit zal daardoor dichtbij het natuurlijke gebit kunnen komen.

De behandeling

Voordat de tandarts de resterende tanden trekt, maakt hij een afdruk van de kaak. Dat gebeurt met behulp van een afdruklepel, gevuld met een speciaal afdrukmateriaal. In het tandtechnisch laboratorium wordt die afdruk met gips gevuld. Hierdoor ontstaat een gipsmodel. Hierop wordt een goed passende afdruklepel van kunsthars gemaakt. Met deze lepel wordt nóg een afdruk gemaakt om een nóg nauwkeuriger gipsmodel te krijgen. Hierop wordt uw kunstgebit gemaakt.
Vroeger liepen mensen voordat ze een kunstgebit kregen een tijdje zonder tanden. Tegenwoordig hoeft dat niet meer. Het kunstgebit, ook wel immediaatprothese genoemd, wordt onmiddellijk in de mond geplaatst als de tanden zijn getrokken. Dus direct over de verse wonden heen. Dat is  misschien een vreemd idee, maar dit heeft een groot voordeel.  Het kunstgebit zit in het begin namelijk als een soort verband op de wonden.
Indien het gebit niet goed past of nog wat pijnlijk is, kan de tandprotheticus het verhelpen. Het is heel normaal dat men in het begin nog moet wennen. De mond is nu een maal een belangrijke blikvanger en die is veranderd. Na een paar dagen is men in de regel al gewend aan het nieuwe gebit.  
Persoonlijke wensen kunnen altijd met de tandprotheticus besproken worden.  Een goede tandprotheticus behandelt door totdat men helemaal tevreden is.
Tandprothetische Praktijk Best

Oranjestraat 11
5682 CA Best
0499 - 87 13 87
info@tppbest.nl
Bezoek website

Tips voor uw kunstgebit

Schoonmaken van uw kunstgebit

De verzorging van uw kunstgebit of implantaten is – net als die van uw eigen tanden – erg belangrijk. Uw gebitsprothese kunt u eenvoudig schoonhouden met een protheseborstel. Gebruik daarbij zachte zeep, afwasmiddel, groene zeep of handzeep. Gebruik liever geen tandpasta. Dit kan het protheseoppervlak licht beschadigen.
Implantaten kunt u het best reinigen door een elektrische tandenborstel met tandpasta te gebruiken, maar ook ragertjes of superflos werken prima. Het is aan te raden implantaten iedere ochtend en avond goed schoon te maken. Ook uw tandvlees en tong zijn gebaat bij een goede verzorging. Deze kunt u masseren met een zachte tandenborstel en eventueel tandpasta.

Controle van uw kunstgebit

Wij adviseren een jaarlijkse controle op pasvorm en slijtage door uw tandprotheticus. Zo voorkomt u problemen met uw kaak of gebitsprothese en kunt u optimaal gebruik blijven maken van de prothese. Praten, eten, lachen en uzelf zeker voelen over uw kunstgebit!

Wennen aan een kunstgebit

Een nieuwe gebitsprothese is vaak wennen en vergt wat geduld van uw kant. U kunt, zeker in het begin, wat pijn voelen of meer moeite hebben met kauwen en praten dan vroeger. Geen paniek. Want uw tandprotheticus zal er alles aan doen om dit gewenningsproces voor u zo soepel mogelijk te laten verlopen. Door enkele simpele correcties aan uw prothese kunnen wij de ongemakken, zoals pijnplekken, snel verhelpen. Probeer vooral niks zelf, maar kom gewoon even langs bij Tandprothetische Praktijk Best!

Slapen met een kunstgebit

De eerste week raden wij u aan om uw tandprothese tijdens het slapen in te houden, zodat uw kaken de tijd krijgen om te wennen aan de prothese. Daarna is het echter beter om uw gebitsprothese voor het slapen gaan uit te doen, vooral om uw kaken wat rust te gunnen. Vindt u dat geen prettig idee, beperk u dan tot het uitdoen van de prothese in de onderkaak. U kunt het kunstgebit het best bewaren in een bakje met water.

Plakken van uw kunstgebit

Er zijn talloze kleefpasta’s en andere middelen op de markt om uw prothese meer houvast te bieden. Ons advies is: laat al deze middelen links liggen, want het zijn vaak niet meer dan noodoplossingen die het probleem niet echt verhelpen. Zit uw kunstgebit los, ga dan gewoon naar uw tandprotheticus bij Tandprothetische Praktijk Best.
Tandprothetische Praktijk Best

Oranjestraat 11
5682 CA Best
0499 - 87 13 87
info@tppbest.nl
Bezoek website

Tip in geval van angst

Wij horen het ó zo vaak bij ons in de praktijk. Dat is ook wel logisch. Mensen met een gebitsprothese hebben meestal al heel wat ellende achter de rug met hun gebit. Bij ons in de praktijk voelen mensen zich zo op hun gemak dat wij hele vervelende verhalen te horen krijgen. Wij  hebben dan echt met ze te doen. Daarom vinden wij het ontzettend belangrijk om goed te luisteren naar de ervaringen én naar de wensen. Dan leer je iemand pas goed kennen. Wij willen graag een goede band opbouwen zodat mensen gemakkelijk bij ons binnen durven te lopen en alles tegen ons durven te zeggen. Onze visie is dat je pas dan tot het beste resultaat kunt komen: samen werken aan een mooi, nieuw én functioneel gebit. Een gebit waarvan mensen niet eens zien dat het een prothese is, zo natuurlijk en perfect passend.

Herken je deze angst voor de tandarts of tandprotheticus? Heb je daardoor al jaren geen controle meer gehad? Dan is mijn advies: loop gerust eens binnen of bel voor een kennismakingsafspraak. Het doel  van deze afspraak is slechts om te ervaren hoe het voelt bij ons.  Pas als dat goed is, gaan we verder.  Als je het plezierig vindt, leggen we dan stap voor stap uit wat we gaan doen en betrekken je bij het hele proces.

Bel of mail gerust naar Ivi: 0499- 87 13 87 | info@tppbest.nl

Ps: Vaak krijgen wij te horen: “Had ik dat maar eerder gedaan!“
Tandprothetische Praktijk Best

Oranjestraat 11
5682 CA Best
0499 - 87 13 87
info@tppbest.nl
Bezoek website

Wat kost het?

Onze praktijk heeft afspraken gemaakt met de meeste zorgverzekeraars. De vergoeding waar u voor in aanmerking komt hangt af van uw zorgverzekeraar en eventuele aanvullende verzekering. Wij geven altijd een prijsopgave zodat men niet voor verrassingen komt te staan.
 

Vergoedingen van gebitsprothese, kunstgebit

Voor basisverzekerden gelden de volgende vergoedingen en bepalingen:

Kosten van volledige prothese, kunstgebit

Van de kosten voor een nieuwe volledige gebitsprothese wordt uit de basisverzekering 75% vergoed. De eigen bijdrage aan de prothese is 25%. Indien u een aanvullende tandartsverzekering hebt, kunt u een gedeelte van die 25% ook nog vergoed krijgen.
 

Kosten van gedeeltelijke of frameprothese

Bij een gedeeltelijke of frameprothese, worden de kosten niet vergoed tenzij u een aanvullende tandartsverzekering heeft.
 

Kosten van volledige prothese op implantaten

De behandeling én de volledige prothese op implantaten wordt vergoed uit de basisverzekering na toestemming van de zorgverzekeraar. De eigen bijdrage bedraagt dan € 125,- per kaak.
 

Kosten van reparaties en rebasing

Reparaties aan een volledige gebitsprothese of een implantaatprothese worden voor 100% vergoed uit de basisverzekering. Een reparatie aan een gedeeltelijke of frameprothese wordt alleen vergoed indien u een aanvullende tandartsverzekering hebt.
 

Eigen bijdrage en eigen risico

Eigen bijdrage

Eigen bijdrage is een gedeelte van de volledige kosten, die u zelf dient te betalen.

Eigen risico

Bij alle vergoedingen uit een basisverzekering in de gehele zorg is een wettelijk eigen risico van toepassing van € 385,-. Wat u nog open hebt staan aan eigen risco wordt bij de eigen bijdrage opgeteld.
  • Bijvoorbeeld: Bij een volledige prothese op implantaten in de onderkaak met een volledige prothese in de bovenkaak betaalt u een eigen bijdrage van € 250,-. Als u nog een eigen risico open heeft staan van bijvoorbeeld € 80,- betaalt u zelf € 330,- omdat uw eigen risico nog eerst betaald moet worden.

NB: In sommige gevallen moeten we een behandeling speciaal aanvragen bij uw zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor vergoeding.

 Om zaken als facturatie en declaratie zo soepel mogelijk te laten verlopen verzorgt Tandprothetische Praktijk Best voor u de afhandeling bij uw zorgverzekeraar. Dat scheelt u in ieder geval een extra kopzorg!
Tandprothetische Praktijk Best

Oranjestraat 11
5682 CA Best
0499 - 87 13 87
info@tppbest.nl
Bezoek website

Openingstijden

Maandag 08:30 - 12:00 uur 13:00 - 17:00 uur                        
Dinsdag 08:30 - 12:00 uur 13:00 - 17:00 uur
Woensdag 08:30 - 12:00 uur 13:00 - 17:00 uur
Donderdag 08:30 - 12:00 uur 13:00 - 17:00 uur
Vrijdag 08:30 - 12:00 uur  
Tandprothetische Praktijk Best

Oranjestraat 11
5682 CA Best
0499 - 87 13 87
info@tppbest.nl
Bezoek website

Contact

U vindt Tandprothetische Praktijk Best op enkele minuten lopen van het station.
Rondom de praktijk is voldoende parkeergelegenheid.

Tandprothetische Praktijk Best

Oranjestraat 11
5682 CA Best
0499 - 87 13 87
info@tppbest.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit