Tandprothetische Praktijk Boxmeer

De praktijk

Tandprothetische Praktijk Boxmeer is ontstaan uit Giesbers Tandprothetiek. We hebben een nieuwe naam gekregen, maar de speerpunten van Giesbers Tandtechniek zijn niet verloren gegaan: goede zorg, hoogwaardige kwaliteit en klantgerichte service staan nog steeds voorop.

Bij Tandprothetische Praktijk Boxmeer werkt een team van gediplomeerde specialisten.
Wij zijn gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van de gewone prothese en de klikprothese, maar wij kunnen u ook alles vertellen over een digitale prothese.
Wij werken met kwalitatief goede materialen en hanteren een snelle en duidelijke werkwijze.
Ontdek meer over TPP Boxmeer of bel ons voor een persoonlijke afspraak.
 
  • Geen wachttijden
  • Gratis parkeren
  • Makkelijk bereikbaar
  • Persoonlijke aandacht
  • Reparaties klaar terwijl u wacht
  • Afspraken in de avonduren ook mogelijk
Tandprothetische Praktijk Boxmeer heeft alleen 100% gediplomeerde medewerkers in dienst. Daarnaast is TPP Boxmeer opgenomen in het KRTP register (Kwaliteitsregister Tandprothetici) en aangesloten bij het ONT (Organisatie van Nederlandse Tandprothetici). Tevens dragen wij met trots het HKZ keurmerk. Uw gebit is bij ons in goede handen.

Organisatie van Nederlandse TandprotheticiHarmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de ZorgsectorKwaliteitsRegister TandProthetici
Tandprothetische Praktijk Boxmeer

Pastoor Kerstenstraat 40
5831 EW Boxmeer
0485 - 57 68 77
info@tppboxmeer.nl
Bezoek website

Over ons

TPP Boxmeer is een jong en moderne tandprothetische praktijk uit Boxmeer. Bij ons staat u centraal, omdat wij het belangrijk vinden dat u vertrouwen heeft in onze zorg . TPP Boxmeer biedt alle tandprothetische zorg onder één dak. Wij werken volledig zelfstandig en hierdoor profiteert u van een persoonlijke en snelle service. Maak hieronder alvast kennis met Wim onze tandprotheticus, Nick onze allround tandtechnicus en Frans onze implantoloog.

Wim
Tandprotheticus
Afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht als tandprotheticus.  Samenwonend in Boxmeer met Lotte Kateman. Ik ben tevens de eigenaar van TPP Boxmeer. Ik hecht veel waarde aan de band die ik opbouw met de mensen die in mijn praktijk komen. Tevens vind ik het fijn als het contact ongedwongen en informeel is zodat iedereen  zich altijd op hun gemak voelt bij ons.

Nick
Tandtechnicus
Afgestudeerd aan DHTA in Utrecht als All-round tandtechnicus gespecialiseerd in het vervaardigen van gebitsprotheses met of zonder implantaten. Samenwonend in Leunen met mijn vriendin Sil Duijkers.  Met veel aandacht een werkstuk vervaardigen en tevens het eindresultaat kunnen zien bij de mensen die in de praktijk komen vind ik belangrijk. Omdat TPP Boxmeer een kleine praktijk is voel ik me hier helemaal op mijn plek.

Frans
Implantoloog
Afgestudeerd in 1985 aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Implantoloog oa bij TPP Boxmeer, woonachtig in Venlo met vrouw Inge Marthrus en drie kinderen. In 1988 al mijn eerste implantaat geplaatst en inmiddels de 10.000 gepasseerd. Door deze ruime ervaring dus ook een specialist op het gebied van implantologie. Eerlijke tandzorg voor jong en oud is hetgeen wat ik belangrijk vind.
Tandprothetische Praktijk Boxmeer

Pastoor Kerstenstraat 40
5831 EW Boxmeer
0485 - 57 68 77
info@tppboxmeer.nl
Bezoek website

Diensten

Bij TPP Boxmeer werken al onze gediplomeerde specialisten samen in onze tandprothetische praktijk. Wij zijn gespecialiseerd in de gewone prothese (een prothese zonder implantaten) en de klikprothese (een prothese op implantaten).
Omdat wij volledig zelfstandig werken, kunnen wij u snel helpen met het aanmeten en vervaardigen van uw prothese: van één enkele tand tot een volledige gebitsprothese. Ook voor gebitsimplantaten kunt u bij ons terecht.

Tandtechniek
Tandtechniek is een brede term en omvat meerdere tandtechnische werkzaamheden.

Tandprothetiek
Een prothese vervangt uw eigen tanden of gebit. Een kunstgebit en een klikgebit zijn voorbeelden van een prothese.
Uw gebit heeft een hoop te verduren. Het kan zomaar gebeuren dat uw gebit wordt beschadigd of dat u zelfs uw gebit verliest. Een gebitsprothese zorgt er dan voor dat u uw glimlach kan behouden. Een kunstgebit, klikgebit (of klikprothese) en een frameprothese zijn voorbeelden van een prothese. Het aanmeten en vervaardigen van een prothese gebeurt volledig in ons eigen tandtechnisch laboratorium door een gediplomeerde tandtechnicus en tandprotheticus. Zo weet u zeker dat uw prothese snel maar bovenal goed wordt vervaardigd.

Implantologie
Een klikgebit is een prothese die u bevestigt op implantaten die in uw kaakbot zijn bevestigd.
Door middel van een implantaat kan onze implantoloog een tandprothese of gebitsprothese vastzetten in uw mond. Dit kan gaan om één enkele tand, maar ook over een volledig gebitsprothese (klikgebit). Met behulp van een klikgebit kunt u makkelijker eten en hoeft u niet bang te zijn dat u uw kunstgebit verliest tijdens het praten of lachen. Er zitten dus veel voordelen aan een prothese op implantaten.
Wij adviseren klanten met gebitsimplantaten minimaal één keer in de twee jaar langs te komen om de gezondheid van de implantaten te laten controleren. Dit kan veel problemen voorkomen, zoals ontstekingen waardoor uw implantaat verloren kan gaan. Het is dus erg belangrijk dat u de juiste zorg geeft aan uw implantaten en uw prothese.

Digitale prothese
Tegenwoordig is de digitale prothese in opkomst. Een digitale prothese heeft een aantal aantrekkelijk voordelen, maar onze specialisten zijn ervan overtuigd dat de digitale prothese nog niet zijn volledige potentie heeft bereikt. Daarom willen wij u graag vrijblijvend adviseren over het inzetten van een digitale prothese.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over tandtechniek, tandprothetiek, implantologie of over een digitale prothese?
Of wilt u een persoonlijke afspraak maken voor een nieuwe tandprothese, gebitsprothese of gebitsreparatie?
Neem dan contact met ons op. Wim, onze tandprotheticus helpt u graag verder.
Of wilt u een persoonlijke afspraak maken voor bijvoorbeeld nieuwe gebitsimplantaten? Neem dan contact met ons op. Frans, onze implantoloog helpt u graag verder.
Tandprothetische Praktijk Boxmeer

Pastoor Kerstenstraat 40
5831 EW Boxmeer
0485 - 57 68 77
info@tppboxmeer.nl
Bezoek website

Werkwijze

Ontdek onze persoonlijke werkwijze
Bij de eerste ontmoeting nemen we de tijd voor een uitgebreide intake. We willen u namelijk goed leren kennen. Tijdens dit gesprek bespreken we uw wensen en beantwoorden we vragen die u heeft over uw nieuwe gebitsprothese of gebitsimplantaten. Hiervoor zijn wij ook in de avonduren beschikbaar. Indien u niet in staat bent om bij ons langs te komen, bezoeken we u graag thuis.

Transparant, uniek en persoonlijk
Samen met u doorlopen we een snel en duidelijk traject. Hoe dit traject wordt vormgegeven verschilt per individu. Hierdoor is de werkwijze voor al onze klanten uniek en volledig maatwerk. Net als uw nieuwe gebitsprothese of gebitsimplantaten.
 
  • Persoonlijk en betrokken
  • 100% gediplomeerde specialisten
  • Veel méér dan alleen goede zorg
Tandprothetische Praktijk Boxmeer

Pastoor Kerstenstraat 40
5831 EW Boxmeer
0485 - 57 68 77
info@tppboxmeer.nl
Bezoek website

Veelgestelde vragen

Om u nog sneller van dienst te kunnen zijn hebben wij de meest voorkomende vragen over tandtechniek, tandprothetiek en implantologie voor u op een rij gezet. De kans is namelijk groot dat iemand anders dezelfde vraag had als u. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden.

Wat is een implantaat?
Een implantaat is een kunstmatige wortel die als schroef wordt bevestigd in uw kaakbot.

Mijn implantaat doet pijn, wat moet ik doen?
Wanneer u ook maar de geringste twijfel heeft over de gezondheid van uw implantaat, verzoeken wij u om direct een afspraak te maken met ons.

Mijn kunstgebit is gebroken, wat nu?
Wij verzoeken u om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen als uw kunstgebit is gebroken. In veel gevallen kunt u snel bij ons terecht waardoor uw kunstgebit snel wordt gerepareerd

Wat is een gedeeltelijke prothese?
Een gedeeltelijke prothese is een uitneembare voorziening die één of meerdere tanden of kiezen vervangt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een brug, een kroon of een implantaat.

Waarom moet ik mijn prothese regelmatig laten controleren?
Als u een volledige gebitsprothese (een kunstgebit) heeft dan slinken uw kaken met de tijd. Hierdoor kan uw prothese los gaan zitten of andere ongemakken vertonen. Dit is met een regelmatige controle te verhelpen.

Wanneer is mijn nieuwe prothese klaar?
Elke behandeling is volledig maatwerk. Omdat TPP Boxmeer volledig zelfstandig werkt in ons tandtechnisch laboratorium, bent u verzekerd van een snel maar vakkundig traject. Omdat dit traject ook afhankelijk is van uw wensen, verzoeken wij u om eerst contact met ons op te nemen.
Tandprothetische Praktijk Boxmeer

Pastoor Kerstenstraat 40
5831 EW Boxmeer
0485 - 57 68 77
info@tppboxmeer.nl
Bezoek website

Contact

Neem contact met ons op voor een persoonlijke kennismaking
Wij nemen graag alle tijd voor u. Bel daarom altijd eerst om een afspraak te maken met één van onze specialisten. Ervaar zelf onze persoonlijke tandprothetische zorg en maak een afspraak.
Tandprothetische Praktijk Boxmeer

Pastoor Kerstenstraat 40
5831 EW Boxmeer
0485 - 57 68 77
info@tppboxmeer.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit