Tandprothetische Praktijk J. Bloksma - Repadent

De praktijk

Tandprothetische Praktijk J. Bloksma - Repadent

Jan Heinsstraat 22
5211 TD  's-Hertogenbosch
073 - 61 42 663
info@repadent.nl
Bezoek website

Wat kunnen wij voor u doen.

De tandprotheticus, specialist voor uw prothese
Wij zijn specialist in het aanmeten en vervaardigen van alle uit de mond te nemen prothetische voorzieningen. Dit is dus de volledige prothese die wordt aangemeten en vervaardigd zonder dat daar een verwijzing van b.v. een tandarts voor nodig is.

 

Beproefde technieken en moderne materialen zorgen voor een mooi en esthetisch resultaat. U kunt uw nieuwe kunstgebit eventueel laten voorzien van versterkingen tegen breken of scheuren, een zachte laag in het onder kunstgebit voor meer draagcomfort of een transparante gehemelteplaat in het boven kunstgebit. Indien u nog de beschikking heeft over een foto met uw natuurlijke tanden, dan kunt u deze meenemen zodat we uw natuurlijke uitstraling weer kunnen herstellen.

 

Op verwijzing / samenwerking met een tandarts of implantoloog vervaardigen wij geheel zelfstandig ook partiële / frameprotheses en overkappingprotheses op wortels of implantaten.

 

Hoe lang duurt het voordat ik een nieuwe prothese heb?
Vanaf het eerste bezoek tot plaatsen werken wij zelfstandig aan uw gebitsprothese. Hierbij bespreken wij met u, uw persoonlijke wensen. In totaal bestaat de behandeling uit maximaal vijf afspraken. De afspraken plannen we samen met u op de voor u meest gunstige tijdstippen. Indien er spoed vereist is kunt u dit aangeven.

 

1e Afdruk,  2e Definitieve afdruk, 3e Beet bepalen, 4e Passen in was, 5e Plaatsen nieuwe prothese.

 1. Tijdens het eerste bezoek wordt een medische anamnese afgenomen (dan kijken we hoe het met uw (mond)gezondheid is en ook de prothetische status wordt beoordeeld) en de 1e afdrukken worden gemaakt.
 2. Er worden individuele malletjes gemaakt  waarmee we de precieze vorm van uw onder en bovenkaak vast kunnen leggen.
 3. Vervolgens wordt de relatie van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak vastgelegd zodat - als u straks dicht bijt - de kiezen ook op de juiste manier op elkaar komen. Ook wordt dan overleg gevoerd over de kleur en vormgeving van de tanden.
 4. U krijgt de gebitsprothese ter beoordeling te zien. Deze is in was zodat er nog veranderingen mogelijk zijn. Maak van deze mogelijkheid gebruik, nu kunnen er nog gemakkelijk veranderingen worden aangebracht.
 5. De gebitsprothese wordt na uw goedkeuring verder afgewerkt en vervolgens geplaatst.
 6. De dag na plaatsing controleren wij de mond op eventuele pijnplekken en of er ongemakken zijn bij het eten.

 


 

De kosten van een gebitsprothese zal veelal door ons rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar worden gedeclareerd. Wij kunnen u hierover nader informeren.

Bij alleen een boven- of onderprothese vervalt de 3e afspraak; deze wordt dan met de 2e afspraak gecombineerd.

Bij implantaat gedragen protheses is de procedure iets anders. Dit zal echter met u besproken worden wanneer er implantaten zullen worden geplaatst of als deze al aanwezig zijn.
 

Neem a.u.b. contact op met ons als:

 • er pijnklachten zijn
 • uw kunstgebit los zit
 • uw gezicht veranderd is
 • uw gebitsprothese regelmatig breekt
 • etc.

 

Herkent u een van deze bovenstaande problemen, maak dan een afspraak met onze praktijk. Tenslotte gaat alles prettiger met een optimaal functionerend kunstgebit.


Nazorg en garantie zijn voor ons een vanzelfsprekende zaak. Wij geven sowieso op geleverd werk één jaar garantie en eventuele problemen achteraf (bijv. pijnplekken) lossen wij kosteloos voor u op.

 

Reparaties en aanpassingen (rebasing) van een volledig kunstgebit (boven én onder) zijn bij ons in bekwame handen. Dit zijn meestal handelingen die vergoed worden door het basispakket van uw verzekeraar.

 

Wij zijn aangesloten bij de overkoepelende Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT). Voor u een extra zekerheid aangezien deze organisatie een geschillencommissie kent (zie www.ont.nl).

Tandprothetische Praktijk J. Bloksma - Repadent

Jan Heinsstraat 22
5211 TD  's-Hertogenbosch
073 - 61 42 663
info@repadent.nl
Bezoek website

Van eigen tanden naar een kunstgebit

Van eigen tanden en kiezen naar een kunstgebit.
Om allerlei redenen kunt u uw laatste tanden en kiezen verliezen (tandbederf, trauma). Na uw eerste bezoek bij de tandprotheticus zal hij u verwijzen naar een tandarts/kaakchirurg.

 

Nadat de tandarts/kaakchirurg heeft besloten uw laatste tanden en kiezen te trekken verwijst hij u terug naar de tandprotheticus voor het vervaardigen van uw eerste kunstgebit (Immediaatprothese).

 

 

Het trekken van de tanden en kiezen
Het trekken van de tanden en kiezen gebeurt meestal niet in één keer, want dat is een nogal grote ingreep. De tandarts trekt eerst uw kiezen. Uw tanden trekt hij pas later, zodat u niet zonder tanden hoeft te lopen. Tussen het trekken van kiezen en tanden zit doorgaans wel enkele weken. In de tussentijd krijgt het tandvlees en het kaakbot de gelegenheid om te genezen en te herstellen. U zult het dus een tijdje zonder kiezen moeten stellen, met eten is dat een beetje behelpen. Als de wonden nog niet genezen zijn, kunt u het beste zacht voedsel eten. Daarna kunt u langzaam weer proberen te eten wat u normaal gewend bent. Meestal zal uw kauwvermogen wel minder zijn. 

 

Het maken van het kunstgebit 
Voordat uw tandarts/kaakchirurg uw laatste tanden trekt , worden door uw tandprotheticus afdrukken van uw kaken gemaakt. Deze afdruk dient als basis voor het vervaardigen van het kunstgebit. Misschien bevalt de kleur, de stand of vorm van uw eigen tanden niet helemaal. Bij het vervaardigen van uw kunstgebit kan rekening gehouden worden met uw wensen.

 

Bron: Ivoren KruisHet kunstgebit wordt direct geplaatst 
Vroeger liepen de mensen voor ze een kunstgebit kregen meestal 3 maanden zonder tanden. Dit kan tegenwoordig nog steeds, echter maatschappelijk is dit vaak niet mogelijk. Tegenwoordig wordt het gebit onmiddellijk, na het trekken van de laatste tanden en kiezen, in de mond geplaatst. U vindt het misschien een vreemd idee dat u een kunstgebit krijgt over de verse wonden. Maar u zult merken dat het kunstgebit als een soort verband op de wonden zit.
Als u het resultaat in de spiegel bekijkt, zal het er wat vreemd uitzien. U hoeft hier niet van te schrikken er is immers heel wat in uw mond gebeurd. Na een paar dagen ziet het er al een stuk beter uit.

 

De eerste dag 
De eerste dag zal uw kunstgebit nog niet lekker zitten. Het zal klemmen en soms pijn veroorzaken. Toch mag u het niet uit uw mond halen. U kunt er de wonden weer me opentrekken.En omdat uw tandvlees daarna kan gaan zwellen, zal het kunstgebit ook niet meer goed in de mond passen.
De eerste uren na het trekken van de tanden kan uw speeksel rood zijn. Dat komt omdat de wonden nog een beetje nabloeden, maar dit zal vrij snel ophouden. Dan neemt het speeksel ook weer de normale kleur aan. Dat betekent niet dat de wonden helemaal zijn genezen. De eerste 24 uur kunt ook beter niet spoelen. Er vormen zich namelijk bloedstolsels in de wonden. Door te spoelen laten die stolsels los en begint het bloeden opnieuw.

 

Er is een kleine kans dat het bloeden niet overgaat, ondanks de genomen voorzorgsmaatregelen. Waarschuw dan uw tandarts/kaakchirurg. Doe dat ook als u pijn houdt. In elk geval niet zomaar een pijnstiller nemen, want van sommige pijnstillers kan het bloeden juist heviger worden. De tandarts/kaakchirurg spreekt met u af wat u de eerste 24 uur wel en niet mag doen.

 

Wennen aan het eerste kunstgebit 
Bron: Ivoren KruisPas na de eerste dag mag het kunstgebit uit uw mond. Afhankelijk van wat u heeft afgesproken, doet de tandarts/kaakchirurg dat, of doet u het zelf. Als u het zelf mag doen, wees dan voorzichtig. Spoel het kunstgebit af en borstel het schoon. Reinig uw mond voorzichtig door te spoelen met lauw water waarin u eventueel een beetje zout doet. U kunt daarvoor ook een bij de drogist verkrijgbaar spoelmiddel gebruiken. Spoelen met lauwe kamillethee kan ook heel goed.

 

Als de wonden beginnen te genezen zal de pijn verminderen en kunt u langzaam gaan wennen aan uw eerste kunstgebit. Dat vraagt tijd. Het gaat bij de een veel sneller dan bij de ander.

 

Door tandverlies en het ontbreken van de wortel zal uw kaak gaan slinken. Dit is vaak een onopgemerkt proces.
De onderkaak slinkt vier keer zo snel als de bovenkaak. Wanneer de noodprothese (immediaat prothese) erg los
gaat zitten kan deze worden aangepast door er een laagje in te leggen (wij noemen dat rebasen).

Tandprothetische Praktijk J. Bloksma - Repadent

Jan Heinsstraat 22
5211 TD  's-Hertogenbosch
073 - 61 42 663
info@repadent.nl
Bezoek website

Rebasing en reparatie van uw kunstgebit

Rebasing
In de loop der jaren slinkt uw kaak. Daarom is het raadzaam om iedere twee jaar een controlebezoek af te leggen. Als uw gebitsprothese niet meer goed past wordt er een afdruk genomen van de kaak en kunnen wij een voering plaatsen om het kunstgebit weer goed passend te maken.

 

Als u een afspraak maakt voor rebasen wordt er een afdruk genomen en kunt u na ongeveer twee uur de gebitsprothese weer ophalen. Wij verzoeken u om voor een rebasing een telefonische afspraak te maken.

 

Houdt er rekening mee dat u gedurende die twee uren geen kunstgebit ter beschikking heeft. Wellicht heeft u uw oude gebitsprothese nog bewaard zodat u niet zonder hoeft rond te lopen.
 


 

Reparatie
Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht als er een tand is gebroken, de gebitsprothese is gescheurd of zelfs gebroken. Wij stellen de oorzaak van dit ongemak vast om herhaling te voorkomen. 

 

In de meeste gevallen is een afspraak niet nodig en kunt u uw reparatie aanbieden op een tijdstip dat u het beste uitkomt. Ook tussen de middag zijn we gewoon geopend. In het geval van een aanpassing of een bijplaatsing van een tand of kies aan een partiele gebitsprothese verzoeken wij u om telefonisch een afspraak te maken voor de afdruk voorafgaand aan de reparatie. In de meeste gevallen kunt er op wachten. Een reparatie kan 30 tot 45 minuten in beslag nemen. Wachten doet u in onze gezellige wachtkamer bij een vers kopje koffie of thee aan een ruime leestafel.

 

Tandprothetische Praktijk J. Bloksma - Repadent

Jan Heinsstraat 22
5211 TD  's-Hertogenbosch
073 - 61 42 663
info@repadent.nl
Bezoek website

Openingstijden

De praktijk is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur. (geen lunchpauze)
Voor reparatie van uw kunstgebit kunt u zonder afspraak terecht tot een half uur voor sluitingstijd.
De kosten van een reparatie aan een volledig kunstgebit worden vergoed uit de basis verzekering; die van een gedeeltelijk of partiele kunstgebit vanuit een aanvullende tandarts verzekering. Een verwijzing van een tandarts is niet nodig.

Tot 9 uur is het parkeren gratis en er is voldoende parkeergelegenheid vlakbij de praktijk zoals Pastoor de Kroonstraat, Handelskade of Zuid Willemsvaart. Let wel op dat u niet parkeert op de vergunninghouders parkeerplaatsen.

Voor aanpassingen of correcties zoals opvullen of drukplaatsen en het aanmeten van een nieuw kunstgebit maakt u van tevoren even telefonisch een afspraak op telefoonnummer 073-6142663.
Neemt u in alle gevallen uw identiteitsbewijs zoals identiteitskaart, paspoort, rijbewijs of vreemdelingendocument en uw zorgverzekeringpas mee.
Tandprothetische Praktijk J. Bloksma - Repadent

Jan Heinsstraat 22
5211 TD  's-Hertogenbosch
073 - 61 42 663
info@repadent.nl
Bezoek website

Contact

Repadent-Tandprothetische praktijk J.Bloksma
Jan Heinsstraat 22
5211TD 's-Hertogenbosch
073-6142663
info@repadent.nl
www.repadent.nl
Tandprothetische Praktijk J. Bloksma - Repadent

Jan Heinsstraat 22
5211 TD  's-Hertogenbosch
073 - 61 42 663
info@repadent.nl
Bezoek website

Vergoedingen en verzekeringen

Wij versturen de nota van uw behandeling via Fa-med rechtstreeks naar uw ziektekostenverzekeraar. Van het deel waarvoor u niet verzekerd bent, of buiten uw verzekering valt, krijgt u de nota thuis gestuurd. Afhankelijk van uw verzekering krijgt u de (rest) nota van uw verzekering of Fa-med.


Dit geldt uiteraard alleen wanneer u in Nederland voor ziektekosten verzekerd bent en een geldig legitimatiebewijs kunt tonen.
Als geldig legitimatiebewijs kan een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs gebruikt worden.

 

Voor vragen over de rekening verzoeken wij u rechtstreeks contact op te nemen met Fa-med (T 0900 0885).


Nog meer informatie over uw nota & Fa-med? Klik hier...
 


 

U vraagt zich ongetwijfeld af welk percentage vergoed wordt door uw verzekering. Per ziektekostenverzekeraar gelden afwijkende vergoedingsbedragen en daarom kunnen wij hier niet direct een helder antwoord op geven. E.e.a. is afhankelijk waar en hoe u verzekerd bent. Er zijn natuurlijk ook nog zgn. aanvullende verzekeringen mogelijk.

 

In het algemeen geldt voor basisverzekerden:


Bij een nieuwe volledige gebitsprothese:

 • Standaard een vergoeding rechtstreeks aan zorgverlener van 75%; aan verzekerde wordt 25% in rekening gebracht welke (afhankelijk van het aanvullende pakket) gedeeltelijk of in zijn geheel bij de verzekeraar terugverkregen kan worden.

 

Bij een nieuwe partiële/ frame prothese:

 • Bij een partiële gebitsprothese geldt: verzekeraar beschouwt dit als een particuliere handeling wat inhoudt dat de verzekerde de kosten zelf moet voorschieten en daarna de nota opstuurt aan de verzekeraar. Deze bekijkt welk pakket er is afgesloten en vergoed dan dat deel waar verzekerde recht op heeft rechtstreeks aan verzekerde.

 

Bij een nieuwe implantaat prothese:

 • Standaard een vergoeding rechtstreeks aan zorgverlener met een wettelijke eigen bijdrage van
  250 euro die door u (afhankelijk van het aanvullende pakket) gedeeltelijk of in zijn geheel bij de verzekeraar terugverkregen kan worden.

 

Reparatie

 • Volledige gebitsprothese:

wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

 • Partiële gebitsprothese:

wordt alleen vergoed vanuit de tandartsverzekering.

 • Implantaat prothese:

wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

 

 

Rebasing

 • Volledige gebitsprothese:

wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

 • Partiële gebitsprothese:

wordt alleen vergoed vanuit de tandartsverzekering.

 • Implantaat prothese:

wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

 

 


Wilt u de polisvoorwaarden van uw huidige verzekering eens bekijken? Klik hier voor een overzicht van de zorgverzekeraars in Nederland.

Tandprothetische Praktijk J. Bloksma - Repadent

Jan Heinsstraat 22
5211 TD  's-Hertogenbosch
073 - 61 42 663
info@repadent.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit