Tandprothetische Praktijk Luijten

De praktijk

Over ons


Onze praktijk in Eindhoven en Eersel is ruim 40 jaar gespecialiseerd in prothetische zorg in de breedste zin van het woord. U kunt bij ons terecht voor alle behandelingen aan u uitneembare gebitsprothese. Voor een volledig kunstgebit heeft u geen verwijzing nodig van bijvoorbeeld een tandarts.

Vanaf uw eerste bezoek aan onze praktijk werken wij volledig zelfstandig en vakkundig aan uw (gedeeltelijke) kunstgebit, frameprothese of klikgebit. Alle gebitsprotheses worden in eigen huis gemaakt.

Hebt u pijnklachten, zit uw prothese los, veranderingen in uw gezicht, breekt uw kunstgebit regelmatig, neemt u dan contact met ons op. Ook voor een klikgebit (implantaten), kunt u vrijblijvend een afspraak bij ons maken voor een gratis intakegesprek.Geen wachttijden en vergoeding via uw zorgverzekeraar.

Wat kunt u verwachten

Vanaf het eerste bezoek tot plaatsen werken wij zelfstandig aan uw kunstgebit. Hierbij bespreken wij uw persoonlijke wensen en geven u vakkundig advies.

Na enige bezoeken aan onze praktijk beoordelen wij samen met u, de in was gemaakte proefprothese. De stand van de tanden, de esthetiek en de techniek worden daarbij nauwkeurig gecontroleerd. Veranderingen zijn nu nog mogelijk.

Als dan alles goed is wordt de prothese afgemaakt en geplaatst. Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van een nieuw kunstgebit, worden er ongeveer vijf bezoeken aan onze praktijk gebracht.

Elke jaar ontvangt u een uitnodiging voor een gratis controle. Het is belangrijk om uw gebitsprothese te controleren op slijtage en pasvorm. Bovendien is het verstandig de conditie van uw kaken te controleren

Vanuit de basisverzekering vergoeden de zorgverzekeraars in 2012, 75% van de kosten voor bv. een volledige boven- en/of onderprothese. Wij declareren de kosten veelal direct bij uw zorgverzekeraar. Hebt u een aanvullende verzekering, wij kijken graag samen met u naar de uw polisvoorwaarden voor mogelijk extra vergoedingen van uw eigen bijdrage.
 

Tandprothetische Praktijk Luijten

Gebroeders Hoeksstraat 45
5521 BL Eersel
0497-514121
info@luijtenkunstgebitten.nl
Bezoek website

Producten

Volledige gebitsprothese

Volledige boven- en/of onder prothese (kunstgebit)
De gemiddelde levensduur van een kunstgebit is 6 tot 8 jaar. Als gevolg van het voortschrijdende slinken van de beide kaakhelften zit zowel het boven als ondergebit op den duur te los. Dit gaat vaak gepaard met functionele klachten zoals, pijn in de mond, slecht kunnen kauwen en zelfs problemen met de spijsvertering.

Implantaat gedragen gebitsprotheses (klikgebit)
Is uw onderkaak geslonken? Last van een loszittend of pijnlijk kunstgebit? Dit is niet meer nodig, het klikgebit is hiervoor de oplossing. Een klikvaste oplossing wat u zelfvertrouwen en draagcomfort biedt.

Een implantaat is een kunstwortel, die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Deze komt op de plaats waar vroeger uw tanden en kiezen hebben gestaan. Niet voor iedere tand wordt een implantaat geplaatst. Het volstaat om voor het dragen van uw kunstgebit slechts 2 of 4 implantaten te plaatsen. Een implantaat is gemaakt van materialen die niet door het lichaam worden afgestoten. De implantaat heeft een doorsnee van ongeveer vier millimeter en is tien tot zestien millimeter lang. Een implantaat wordt onder plaatselijke verdoving geplaatst en biedt houvast aan het uiteindelijke kunstgebit.

Wij werken voor een implantaat gedragen gebitsprothese (klikgebit) nauw samen met een tandarts-implantoloog. Na beoordeling van uw mond en het bespreken van het te volgen behandelplan verwijzen wij u door naar de tandarts-implantoloog.

Als u geïmplanteerd bent komt u terug bij ons in de praktijk voor de vervaardiging van uw kunstgebit op implantaten (klikgebit). Een klikgebit, de klikvaste oplossing wat u zelfvertrouwen en draagcomfort biedt.


Immediaatprothese

Een immediaatprothese ofwel uw eerste gebitsprothese. Nadat de tandarts/kaakchirurg heeft besloten uw laatste tanden en kiezen te trekken verwijst hij u terug naar ons voor het vervaardigen van uw eerste kunstgebit (Immediaatprothese).

Voordat uw tandarts/kaakchirurg uw laatste tanden trekt, komt u bij ons in de praktijk en maken wij afdrukken van uw kaken. Deze afdruk fungeert als basis voor het vervaardigen van uw kunstgebit. Bij het vervaardigen van uw kunstgebit houden wij rekening met uw wensen zoals de kleur, de stand en vorm van uw tanden.

Vroeger liepen de mensen voor ze een kunstgebit kregen meestal drie maanden zonder tanden. Dit kan tegenwoordig nog steeds, echter maatschappelijk is dit vaak niet wenselijk. Tegenwoordig wordt het gebit onmiddellijk, na het trekken van de laatste tanden en kiezen, in de mond geplaatst. U vindt het misschien een vreemd idee dat u een kunstgebit krijgt over de verse wonden. Maar u zult merken dat het kunstgebit als een soort verband op de wonden zit. De dag na trekken komt u bij ons terug in de praktijk voor nazorg.

Vergoedingen
De kosten voor een volledige boven- en/of onderprothese worden voor 75% vanuit de basiszorgverzekering vergoed. Heeft u een aanvullende verzekering, wij kijken graag samen met u naar de uw polisvoorwaarden voor mogelijk extra vergoedingen van de 25% eigen bijdrage.


Partiële prothese

In onze praktijk zijn wij tevens gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van partiële gebitsprothesen. U heeft hierin de keuze uit de kunststof plaatprothese (plaatje)of een frameprothese.

De kunststof plaatprothese (plaatje)
Indicatie:

1. Als de resterende eigen tanden en kiezen niet meer voor duurzame restauratie in aanmerking komen
2. Als noodvoorziening
3. Voorloper van de volledige prothese
4. Wanneer er financiële bezwaren kleven aan het maken van een brug of een frameprothese.
De kunststof plaatprothese wordt volledig van kunststof gemaakt. Er wordt altijd naar gestreefd dat de kunsttanden dezelfde kleur hebben als uw eigen tanden. Wanneer het houvast van de kunststof plaatprothese tegenvalt dan kan deze uitgevoerd worden met twee of meer gebogen ankers (haakjes) rond bestaande tanden zodat deze de plaatprothese meer retentie geven.

De frameprothese
Indicatie:

1. Als er enkele voortanden, kiezen of een combinatie hiervan ontbreken
2. Als lange termijn oplossing
3. Als de resterende tanden voldoende sterk zijn om deze constructie te dragen
4. Wanneer het vervaardigen van een brug niet mogelijk is
De frameprothese bestaat uit een metalen frame waaraan zadels met kunstelementen vastzitten. Het frame wordt van een sterke chroomkobalt legering of van gegoten titanium.
Voor het vervaardigen van de partiële prothese werken wij veelal samen met uw tandarts.

Rebase (opvullen)
De conditie van uw kaak veranderd waardoor de pasvorm van uw kunstgebit ook veranderd. Er komt ruimte tussen uw kunstgebit en uw kaak. Hierdoor drukt het kunstgebit niet meer gelijkmatig op de kaak, gevolg hiervan kan zijn pijn, loszittende prothese en breuk. Wacht niet te lang en maak een afspraak. Wij brengen, aan de binnenzijde van de gebitsprothese, een “voering” waardoor uw kunstgebit weer goed aansluit op het tandvlees en niet meer los zit. De kosten voor een rebasing (opvullen) worden, bij een volledige boven- en/of onderprothese, voor 100% vergoed vanuit de basiszorgverzekering.

Reparatie
Heeft u een reparatie? Tandje eruit, scheur of is uw kunstgebit gebroken, wij repareren uw gebitsprothese gedurende werkdagen dezelfde dag. Heeft u in het weekend een reparatie, belt u ons gerust en wij kijken met u naar oplossing. De kosten voor een reparatie aan volledige boven- en/of onderprothese wordt voor 100% vergoed vanuit de basiszorgverzekering.

Gratis nazorg, advies en controle

Jaarlijkse controle
Het is belangrijk om uw gebitsprothese en implantaten te controleren op oa slijtage en pasvorm. Bovendien is het verstandig om de conditie van uw kaken te controleren. Het slinken van uw kaak gaat heel ongemerkt waardoor uw prothese zonder dat u het merkt niet meer passend is. Wij nodigen u jaarlijks uit voor een gratis controle.

Advies
Heeft u last van een loszittende gebitsprothese, regelmatig breuk of een tandje uit uw kunstgebit of pijnklachten, maak een afspraak in onze praktijk Eersel of Eindhoven voor een vrijblijvend advies.

Nazorg
Na het plaatsen van uw gebitsprothese volgt een nacontrole. Na het plaatsen van een immediaatprothese volgen diverse nacontroles, om het verloop van slinken van de kaken in de gaten te houden. Indien nodig wordt de prothese tijdig aangepast.
 
Tandprothetische Praktijk Luijten

Gebroeders Hoeksstraat 45
5521 BL Eersel
0497-514121
info@luijtenkunstgebitten.nl
Bezoek website

Mondverzorging

Mondverzorging

Reinigen gebitsprothese
Geloof het of niet, maar het gebruik van tandpasta op uw gebitsprothese kan juist bacteriële groei veroorzaken. Omdat een gebitsprothese zachter is dan uw eigen tanden maken de schuurmiddelen in gewone tandpasta microscopisch kleine krassen op uw gebitsprothese. Deze krassen geven bacteriën en tandplak een plaats om zich te hechten, wat een slechte adem kan veroorzaken. Om dergelijke beschadiging door tandpasta te voorkomen, hebben wij Corega Fresh Cleanse ontwikkeld. Het schuurt niet, het reinigt uw gebitsprothese zonder te krassen en doodt 99,9% van de bacteriën die een slechte adem veroorzaken. Bovendien is het krachtig genoeg om hardnekkige vlekken te verwijderen. Dus wilt u een schone en frisse adem, vervang dan uw tandpasta door Corega Fresh Cleanse of Ecosym

Gebitsprothese op implantaten?
Voor het behoud van uw gebit en de implantaten is een goede mondhygiëne heel belangrijk Het regelmatig grondig, maar wel voorzichtig verwijderen van tandaanslag en tandsteen, vormt een wezenlijke bijdrage aan het behoud en succes op de lange termijn.

De Sonicare elektrische tandenborstel van Philips is uitermate geschikt voor het onderhouden van uw implantaten, tandvlees en uw kaken. Voor het reinigen van de implantaten gebruikt u een pasta zonder schuurmiddel, bijvoorbeeld Implaclean.

De implantaten op een steg kunt u goed schoonhouden met een grove flosdraad of rager.

Reinigingsproducten

Ecosym Gebitsborstel
Voor een grondige reiniging van uw gebitsprothese
Ecosym Massageborstel
Voor het reinigen en masseren van uw tandvlees en bloeddoorstroming
Ecosym Gebitsbakje
Gebitsreinigingsbox
Ecosym Gel
Voor de dagelijkse reiniging van uw gebitsprothese
Ecosym Forte
Voor de wekelijkse reiniging van uw gebitsprothese
Corega Fresh Cleanse
Een antibacteriële reinigingsmousse speciaal ontwikkeld voor de dagelijkse reiniging van uw kunstgebit. Geeft een langdurig gevoel van frisse adem
Implaclean
Pasta ontwikkeld voor de verzorging en het onderhoud van tandheelkundige implantaten
Philips Sonicare
HX6311/02 Elektrische tandenborstel voor het reinigen van implantaten, drukknop en steg constructie.
Ultrasonic             
Het ultrasonische schoonmaakapparaat is een trilbad dat uw prothese reinigt in enkele minuten

Meer informatie aan de balie Tandprothetische Praktijk Luijten, Eersel / Eindhoven
Tandprothetische Praktijk Luijten

Gebroeders Hoeksstraat 45
5521 BL Eersel
0497-514121
info@luijtenkunstgebitten.nl
Bezoek website

Kosten en vergoedingen

Tarieven

Leveringsvoorwaarden
Mocht u interesse hebben naar onze leveringsvoorwaarden. Laat ons weten, wij kunnen u hiervan een exemplaar leveren.

Vergoedingen zorgverzekeringen
Vele verrichtingen voor uw gebitsprothese, zoals reparaties en aanpassingen, worden voor 100% vergoed vanuit uw basiszorgverzekering. Een volledige gebitsprothese wordt gemiddeld, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij, voor 75% vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Mogelijk dat de 25% eigen bijdrage vanuit een aanvullende verzekering module wordt vergoed.De maximale eigenbijdrage voor een implantaat gedragen prothese (klikgebit) is € 125 per kaak.

Volledig kunstgebit
Vergoeding 75%, eigenbijdrage 25% van de totale kosten.

Implantaat gebitsprothese (Klikgebit)
Na goedkeuring van de zorgverzekeraar, maximale eigenbijdrage € 125 per kaak.

Partiële prothese
Hiervoor geldt geen vergoeding vanuit de basiszorgverzekering. De kosten vallen onder een aanvullende verzekering zoals bijvoorbeeld een tandarts module, of een uitgebreide aanvullende verzekering. Vergoedingen afhankelijk van de zorgverzekeraar.

Reparatie en Rebasing (aanpassing)
Volledige gebitsprothese en klikgebit, 100% vergoeding
Partiële prothese, vanuit aanvullende tandartsverzekering
Tandprothetische Praktijk Luijten

Gebroeders Hoeksstraat 45
5521 BL Eersel
0497-514121
info@luijtenkunstgebitten.nl
Bezoek website

Openingstijden

Vestiging Eersel
Maandag 09:00 - 12:30 uur
13:30 - 18:00 uur
Dinsdag 09:00 - 12:30 uur
13:30 - 18:00 uur
Woensdag 09:00 - 12:30 uur
13:30 - 18:00 uur
Donderdag 09:00 - 12:30 uur      
13:30 - 18:00 uur
Vrijdag 09:00 - 12:00 uur

Vestiging Eindhoven
Maandag 09:00 - 12:00 uur
Dinsdag 13:30 - 16:30 uur
Woensdag uitsluitend op afspraak
Donderdag 09:00 - 12:00 uur
Vrijdag 09:00 - 12:00 uur
Behandeling volgens afspraak
 
Tandprothetische Praktijk Luijten

Gebroeders Hoeksstraat 45
5521 BL Eersel
0497-514121
info@luijtenkunstgebitten.nl
Bezoek website

Contact

Vestiging Eersel:
Gebroeders Hoeksstraat 45

5521 BL  Eersel
t. 0497-514121 
Klik hier voor Google Maps
 

Vestiging Eindhoven:
Leenderweg 94

5615 AC Eindhoven
t. 040-21 26 282
Klik hier voor Google Maps

Stel uw vraag of maak een afspraak via mail
Email: 
info@luijtenkunstgebitten.nl
 
Tandprothetische Praktijk Luijten

Gebroeders Hoeksstraat 45
5521 BL Eersel
0497-514121
info@luijtenkunstgebitten.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit