Tandprothetische Praktijk Plasmans

De praktijk

Tandprothetische Praktijk Plasmans is een kleine praktijk waarin wij uw prothese van A tot Z vervaardigen. Wij zijn in staat rekening te houden met uw persoonlijke wensen. Dit resulteert in een beter eindresultaat, omdat de patiënt de prothese ook heeft gezien en gepast.
Zoals u wellicht al weet, heeft u geen verwijzing nodig van een tandarts. U kunt rechtstreeks bij ons terecht. Wij hebben contracten met de meeste verzekeringen zodat de financiële afhandeling rechtstreeks via uw verzekering geregeld wordt.
De protheses worden gemaakt aan de hand van de huidige regelgeving en criteria van zorgverzekeraars. Ook zijn wij HKZ gecertificeerd, wat betekent dat wij voldoen aan alle kwaliteitseisen in de gezondheidszorg.

Face-bow Registratie
Als een van de weinige Tandprothetische Praktijken in Nederland maken wij gebruik van de face-bow registratie. Bij een face-bow registratie wordt er rekening gehouden met de afwijkende verhoudingen en asymmetrieën van iemands gelaat. Een face-bow registratie bootst de werkelijkheid na en heeft dus alleen maar meerwaarde.

Waarom Praktijk Plasmans?
 • Korte lijnen; u wordt snel geholpen
 • Klantgerichtheid vormt de basis voor een goede samenwerking
 • Professionele service en ondersteuning
 • Behandeling aan huis mogelijk
 • Volledig rolstoeltoegankelijk
 • Behandeling buiten kantoortijden mogelijk (op afspraak)
Kom gerust langs voor gratis advies. Een persoonlijke benadering staat voorop. Een prothese moet immers goed bij u passen.

 
Tandprothetische Praktijk Plasmans

Buitenweg 7
5683 PM Best
0499 - 830 344
hendrik@tpp-plasmans.nl
Bezoek website

Even voorstellen


Tandprotheticus Hendrik Plasmans is oprichter en eigenaar van Tandprothetische Praktijk Plasmans te Best. Hij is bijna 20 jaar werkzaam in de tandtechniek waarvan ruim 6 jaar als zelfstandig behandelaar. Hendrik is gespecialiseerd in het aanmeten, plaatsen en vervaardigen van uitneembare gebitsprotheses.
Hendrik is in 2006 afgestudeerd aan het Instituut Vakopleiding Tandtechniek in Utrecht met als specialisatie gebitsprothesen. In 2012 heeft hij de opleiding Tandprothetiek aan de Hogeschool Utrecht afgerond. Met zijn scriptie heeft hij de ONT Jan Molenwijk prijs gewonnen. Na jarenlange ervaring in Mondzorgpraktijken en Tandprothetische praktijken heeft hij in 2018 de stap genomen om een eigen Tandprothetische Praktijk in Best te beginnen.
Door zijn positieve uitstraling en benadering voelen cliënten zich bij Hendrik al snel op hun gemak. Hij heeft een luisterend oor en vindt het belangrijk dat mensen zich prettig voelen in zijn praktijk.
Hendrik is in 1984 geboren in Celle, Duitsland. Op zijn 13e jaar is hij naar Nederland verhuisd. Hij woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Best.

 
Tandprothetische Praktijk Plasmans

Buitenweg 7
5683 PM Best
0499 - 830 344
hendrik@tpp-plasmans.nl
Bezoek website

Informatie


Op een zeker moment kunt u toe zijn aan een kunstgebit. Wellicht heeft u al een kunstgebit welke aan vervanging toe is omdat deze niet goed meer past. Dit kan zorgen voor vervelende pijnklachten. Het is dan raadzaam even langs te komen. Onze praktijk kent een ontspannen sfeer, is kleinschalig van opzet en heeft een persoonlijke benadering voor iedere klant. 

Veel Voorkomende Klachten
 • Loszittende prothese
 • Pijnklachten
 • Moeilijk kunnen kauwen
 • Ingevallen mond
 • Kapotte prothese
 • Raakt soms van zijn plaats
Herkent u zich in deze problemen, neem dan contact op voor advies.

Bij Tandprothetische Praktijk Plasmans kunt u terecht voor het aanmeten van kunstgebitten, klikgebitten, plaatjes, frames en dergelijke. Ook voor vrijblijvend advies, reparaties en correcties aan bestaande protheses bent u van harte welkom in de praktijk.
U heeft geen doorverwijzing nodig van tandarts of andere specialist om bij ons terecht te kunnen.
 • Prothese op implantaten (klikgebit)
 • Gedeeltelijke prothese
 • Volledige prothese
 • Rebasing
 • Eerste prothese
 • Reparatie kunstgebit
 • Behandeling aan huis

Prothese op Implantaten (klikgebit)
Heeft u last van een loszittend kunstgebit of vindt u het vervelend om een los gebit te dragen? Dan kunt u kiezen voor een overkappingsprothese, oftewel een ‘klikgebit’ dat met behulp van implantaten vastgeklikt kan worden. Dit biedt de zekerheid van een perfect sluitend en vastzittend gebit. Het aanbrengen van een implantaat is relatief eenvoudig en na een helingsperiode van enkele weken is het al mogelijk om het ‘klikgebit’ of de overkappingsprothese te gebruiken. In de tussentijd is het mogelijk de bestaande prothese aangepast door de tandprotheticus te gebruiken. U loopt dus niet zonder!

Gedeeltelijke Prothese
Een partiële prothese of frameprothese is een vervanging van een of meerdere tanden of kiezen. Plaatprotheses en frameprotheses zijn, in tegenstelling tot kronen en bruggen, uit de mond te nemen. Als uw verloren tanden of kiezen niet door een brug, kroon of implantaat worden vervangen, kan een plaatprothese of frameprothese een goede oplossing zijn. Welke prothese voor u het meest geschikt is, bepaalt u in overleg met uw tandprotheticus/tandarts.
Tandprothetische Praktijk Plasmans kan plaatjes en frames in eigen huis maken, waardoor er geen lange wachttijden zijn.

Volledige Prothese
Het aanmeten van een kunstgebit neemt ongeveer vijf tot zes afspraken in beslag:
 • Afspraak 1: Intake, advies en bespreken behandelplan. Eerste afdrukken van de kaak met confectie lepels
 • Afspraak 2: Gedetailleerde afdrukken maken met speciaal voor u gemaakte lepels
 • Afspraak 3: Beetregistratie: kijken hoe uw kiezen op elkaar moeten komen en de vorm en kleur van uw tanden en kiezen samen uitzoeken.
 • Afspraak 4: Passen van de prothese en eventueel kleine aanpassingen.
 • Afspraak 5: De prothese wordt geplaatst.
 • Afspraak 6: Nacontrole

Rebasing
Past uw prothese niet meer goed, maar is de prothese verder nog in goede staat? Dan is het mogelijk de prothese op te vullen (rebasen). Door constante druk van de prothese op de kaak en doordat er geen tanden en kiezen meer zijn, gaat de kaak slinken (kleiner worden).
De prothese behoudt zijn eigen vorm waardoor er ruimte ontstaat tussen de prothese en de kaak. Dit kan pijn veroorzaken en de kans op het breken van de prothese vergroten. Er wordt dan een afdruk genomen van de kaak. In de bestaande prothese kunnen wij een voering plaatsen zodat de prothese weer goed past.

Eerste Prothese
Tussen het trekken van tanden en het definitief plaatsen van een prothese zit een periode waarin de wonden moeten helen. De tandprotheticus maakt dan een zogenaamde tijdelijke noodprothese.
Als uw eigen tanden worden getrokken wordt meteen deze prothese geplaatst. Op deze manier heeft u meteen weer tanden in uw mond zodat u kunt eten en praten. Na twee weken kan er een zachte laag aangebracht worden zodat de pasvorm van de prothese tijdelijk verbeterd wordt en het tandvlees de kans krijgt om te herstellen. Na twee tot drie maanden, afhankelijk hoe de kaak en het tandvlees hersteld is, is het aan te bevelen om de immediaatprothese te rebasen (op te vullen). Hierbij wordt er door een afdruk onder de prothese te nemen de pasvorm opnieuw aangepast. Houd u er dan wel rekening mee dat u de prothese die dag kwijt bent.
Het is noodzakelijk om deze prothese na ongeveer 6 maanden te laten vervangen door een definitieve prothese

Reparatie Kunstgebit
Repareer nooit zelf uw kunstgebit. De kans is groot dat u de prothese verder beschadigt. Bij een breuk bijvoorbeeld is het dan niet meer mogelijk om het breukvlak weer terug te vinden, dit kan er dan voor zorgen dat de prothese niet meer goed past.
Wanneer uw kunstgebit of partiële plaatprothese stuk is, bijvoorbeeld omdat hij is gescheurd of er een tand is afgebroken, dan kunt u bij mij terecht voor reparatie. Doorgaans kunt u op deze reparatie wachten en neemt reparatie zo’n 30 tot 40 minuten in beslag.
In sommige gevallen moet er een afdruk gemaakt worden. Dan duurt repareren iets langer en zult u op een later tijdstip terug moeten komen.

Behandeling aan Huis
Bent u niet in staat naar ons toe te komen dan bieden wij de mogelijkheid voor behandeling aan huis. Voor een nieuw kunstgebit aan huis krijgt u een aantal afspraken. Voor reparaties wordt de prothese bij u thuis opgehaald en wordt bij u thuis eventueel een afdruk gemaakt. Een deel van de behandeling zal thuis gebeuren, maar de technische handelingen zullen op het laboratorium plaatsvinden. Zo krijgt u wel een kunstgebit aan huis, maar gelukkig niet de troep thuis!
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Tandprothetische Praktijk Plasmans

Buitenweg 7
5683 PM Best
0499 - 830 344
hendrik@tpp-plasmans.nl
Bezoek website

Vergoeding

Tijdens een adviesgesprek of eerste afspraak zult u een begroting meekrijgen, zodat u precies kunt zien wat de kosten zijn voor uw prothese. Wij raden u aan om in uw polisvoorwaarden te kijken of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar welke vergoeding van toepassing is op uw situatie. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.
In onze praktijk houden wij ons graag uitsluitend bezig met zorg op maat. Al onze aandacht gaat uit naar u. Daarom hebben wij het factureren en innen van declaraties uitbesteed aan Infomedics. Lees hier meer informatie over Infomedics.
Klik hier voor meer informatie over de vergoedingen.
Tandprothetische Praktijk Plasmans

Buitenweg 7
5683 PM Best
0499 - 830 344
hendrik@tpp-plasmans.nl
Bezoek website

Openingstijden

  Telefonisch spreekuur Openingstijden
Maandag 08:30 - 10:00 uur 08:30 - 17:00 uur
Dinsdag 08:30 - 10:00 uur 08:30 - 17:00 uur
Woensdag 08:30 - 10:00 uur 08:30 - 17:00 uur
Donderdag 08:30 - 10:00 uur 08:30 - 17:00 uur
Vrijdag 08:30 - 10:00 uur 08:30 - 17:00 uur

Voor spoedgevallen en reparaties kunt u tijdens en buiten kantooruren contact opnemen.
Bij een breuk of scheur van uw gebit kunt u langs komen. Deze is meestal klaar terwijl u wacht. Ook 's avonds en in het weekend zijn wij bereikbaar voor spoedgevallen en reparaties.

De praktijk is volledig rolstoeltoegankelijk.
Bent u niet in staat naar ons toe te komen dan bieden wij de mogelijkheid voor behandeling aan huis. Voor een nieuw kunstgebit aan huis krijgt u een aantal afspraken. Voor reparaties wordt de prothese bij u thuis opgehaald en wordt bij u thuis eventueel een afdruk gemaakt. Een deel van de behandeling zal thuis gebeuren, maar de technische handelingen zullen op het laboratorium plaatsvinden. Zo krijgt u wel een kunstgebit aan huis, maar gelukkig niet de troep thuis! 
Tandprothetische Praktijk Plasmans

Buitenweg 7
5683 PM Best
0499 - 830 344
hendrik@tpp-plasmans.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit