Tandprothetische Praktijk De Kort

Tandprotheticus

Frank de Kort is al meer dan 20 jaar als tandprotheticus werkzaam in ´t oude Dorp van Amstelveen.
Hij heeft eerst de 4 jarige opleiding tot tandtechnicus doorlopen en aansluitend de 4 jarige opleiding tot Tandprotheticus. Ook nu nog volgt hij jaarlijks bijscholing cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op tandtechnisch gebied.
 
De kracht van een Tandprotheticus:
  • Een tandprotheticus is gespecialiseerd in uitneembare gebitsprothesen
  • De tandprotheticus is erkend door de overheid en de zorgverzekering
  • De behandelingen en de vervaardiging van de prothese wordt door de Tandprotheticus zelf gedaan
  • Tandprotheticus De Kort is ook gespecialiseerd in het maken van een prothese op implantaten. Hij werkt hiervoor samen met Tandarts-Implantoloog Eysink- Smeets uit Ouderkerk aan de Amstel.
Tandprothetische Praktijk De Kort

Dorpsstraat 25
1182 JA Amstelveen
020-6477793
info@kunstgebitamstelveen.nl
Bezoek website

Behandeling

Hoe verloopt de behandeling
De vervaardiging van de nieuwe prothese wordt verdeeld over 5 behandelingen.

De eerste keer
komt u langs om te "happen". Dat is nodig om de vorm van uw kaak op te meten

De tweede keer
wordt nogmaals een afdruk van de kaak gemaakt. Deze keer wordt de lengte van de randen vastgelegd en de uiteindelijke vorm van het gebit wordt nauwkeurig bepaald.

De derde keer
wordt de ruimte tussen beide kaken opgemeten (de beethoogte). Ook de vulling van uw wangen en lippen en de hoogte van uw tanden wordt nu vastgesteld. De kleur en vorm van de tanden worden ook tijdens deze behandeling uitgezocht, dit gaat uiteraard in nauw overleg met u.

De vierde keer
wordt met een proefprothese gecontroleerd of alles goed is gegaan. Het is belangrijk dat u tijdens deze behandeling goed op de kleur, vorm en stand van de tanden let. Het is op dit moment nog mogelijk om veranderingen aan te brengen. Pas als u geheel tevreden bent kan de prothese worden afgemaakt, hierna zijn geen wijzigingen meer mogelijk. Wij raden u aan om iemand mee te nemen om samen te beoordelen of het uiterlijk goed is.

De vijfde keer
dat u terug komt is de prothese klaar en wordt hij geplaatst.
Tandprothetische Praktijk De Kort

Dorpsstraat 25
1182 JA Amstelveen
020-6477793
info@kunstgebitamstelveen.nl
Bezoek website

Implantaten

Veelgestelde vragen over tandheelkundige implantaten
 
Wat zijn implantaten?
Een implantaat is een kunstwortel. Het is gemaakt van titanium, een metaal dat als lichaamseigen weefsel wordt opgenomen. Er zijn geen allergische reacties op titanium bekend. Om de functie van de tandwortel over te kunnen nemen, wordt het implantaat met een korte ingreep in het kaakbot gezet. 
 
Wat zijn de voordelen?
Een prothese op implantaten geeft esthetisch het mooiste resultaat. Het is een lange termijn oplossing die zekerheid biedt. De prothese wordt gedragen en vastgehouden door het implantaat systeem waardoor er geen druk meer op het tandvlees wordt overgebracht, dus geen pijn klachten meer. U kan met een implantaat gedragen prothese veel vrijer functioneren zonder dat u de prothese voelt bewegen.
 
Hoe worden implantaten aangebracht?
Implantaten worden in de kaak geplaatst door een gespecialiseerde tandarts of door een kaakchirurg. Het is een korte ingreep variëren van 30 tot 90 minuten. De ingreep vindt onder plaatselijke verdoving plaats. Vervolgens vergroeit het kaakbot met het implantaat. Deze ingroeiperiode varieert van vier tot tien weken.
 
Vanwege mijn beroep kan ik niet zonder prothese functioneren, is hier een oplossing voor?
Het is mogelijk om op één dag implantaten te krijgen, waarop uw prothese dezelfde dag ´s middags wordt vastgeklikt. Tot voor kort was het niet mogelijk om dit in één dag uit te laten voeren. Voorheen duurde het ongeveer 3 maanden voordat de implantaten vastgegroeid waren. Die tijd moest men wachten voordat de nieuwe prothese gemaakt en geplaatst kon worden. Door gebruik te maken van andere implantaten is deze snelle eendags methode mogelijk.
 
Is de behandeling pijnlijk?
De behandeling zelf gebeurt onder plaatselijke verdoving, dus daar voelt u niets van. Er kan sprake zijn van enige napijn, net als bij normale tandartsbehandelingen. De tandarts/kaakchirurg zal u daar over adviseren en indien nodig iets voorschrijven.
 
Hoe betrouwbaar is de methode?
Implanteren in de kaak wordt al decennia toegepast. Deze behandelmethode is in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld. Inmiddels is het een zeer betrouwbare techniek. Alleen al in Nederland worden jaarlijks meer dan 100.000 implantaten met succes geplaatst. De overtuigende cijfers van ruim 96% geslaagde ingrepen maken implantaten steeds populairder.
 
Hoe lang gaan implantaten mee?
In principe gaan implantaten een levenlang mee. Het succes van implantaten hangt af van zorgvuldige mondhygiëne. Net als bij een natuurlijk gebit zijn regelmatige controles bij de tandarts noodzakelijk.
 
Voor wie zijn implantaten geschikt?
In principe voor iedereen, zowel jongeren als ouderen. Voorwaarden zijn een goede algemene gezondheid en een goede mondhygiëne.
 
Vergoedt de verzekering de behandeling?
De kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. In het behandelingsplan zet uw tandarts de kosten voor u op een rij. De behandeling van de tandeloze onderkaak met een kunstgebit op implantaten, wordt doorgaans vanuit het basispakket door de ziektekostenverzekeraar voorzien. Hiervoor geldt wel een geringe eigen bijdrage per implantaat.
Tandprothetische Praktijk De Kort

Dorpsstraat 25
1182 JA Amstelveen
020-6477793
info@kunstgebitamstelveen.nl
Bezoek website

Contact

Een afspraak voor advies en eventuele prijsopgave is altijd gratis en geheel vrijblijvend.
U kunt ons bellen voor een afspraak op 020 - 64 777 93

Ons adres:
Tandprothetische Praktijk de Kort
Dorpsstraat 25
1182 JA Amstelveen

Klik op onderstaande afbeelding voor een routebeschrijving:
Map of Dorpsstraat 25, 1182 JA Amstelveen
Tandprothetische Praktijk De Kort

Dorpsstraat 25
1182 JA Amstelveen
020-6477793
info@kunstgebitamstelveen.nl
Bezoek website

Tarieven

Bij een nieuwe gebitsprothese krijgt u 75% van de kosten vergoed vanuit de basis ziektekostenverzekering. Uit een aanvullende "tandarts" verzekering kunt u nog een aanvullende vergoeding krijgen.

De kosten voor reparatie of  rebasing (het beter passend maken van uw bestaande prothese) wordt vaak volledig vergoed.                            

Met de meeste ziektekostenverzekeringen hebben wij een contract waardoor wij de nota rechtstreeks kunnen indienen en u bij ons niet hoeft af te rekenen.

Een gedeeltelijke partiële kunsthars- of frameprothese wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. Een vergoeding hiervoor kan uit een aanvullende verzekering komen.

Een prothese op implantaten wordt ook grotendeels vergoed door de zorgverzekering. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend een afspraak maken.
 
Tandprothetische Praktijk De Kort

Dorpsstraat 25
1182 JA Amstelveen
020-6477793
info@kunstgebitamstelveen.nl
Bezoek website

Aanbevolen door Tandprothetische Praktijk De Kort

Ecosym Dag Gel 100ml
€ 5,09
Ecosym Prothese Box
€ 4,07
Ecosym protheseborstel
€ 3,05
Ecosym Week Forte 100ml
€ 5,09
Tepe Bridge & Implant Floss
€ 7,64

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit