Tandprothetische Praktijk Sneeuwloper

De praktijk

De praktijk is gelegen aan de kruisweg in het centrum van Hoofddorp en is voorzien van eigen parkeergelegenheid.
Van buiten, maar ook van binnen, is de praktijk te herkennen aan een oranje huisstijl.
Een horizontale oranje balk siert de voorpui welke er tevens voor zorgt dat u zich met enige privacy in de wachtkamer kunt begeven.
Een grote leestafel met comfortabele fauteuils in de wachtkamer bieden voldoende ruimte voor u om plaats te nemen.
De praktijk biedt ruimte voor één behandelkamer waar de gebitsprothesen worden aangemeten en één kamer voor mondhygiëne.
De twee grote behandelkamers zijn met moderne apparatuur ingericht en bieden ruimte voor u om iemand mee te nemen.

Naast de behandelkamers is het tandtechnisch laboratorium.
Hier worden de technische werkzaamheden verricht, denkt u hierbij aan het vervaardigen van de gebitsprothesen alsmede aanpassingen of reparaties.
Één van de behandelkamers staat dan ook rechtstreeks in verbinding met het laboratorium, middels deze wijze ontstaat de mogelijkheid om op een eenvoudige wijze een adequate aanpassing van uw gebitsprothese te realiseren.

We kunnen u een kop koffie of thee aanbieden, mocht u onverhoopt toch iets langer wachten dan was voorzien.
En kunt u omwille van uw privacy niet aan de leestafel plaatsnemen, is het zelfs mogelijk in de behandelkamer plaatsnemen.
Tandprothetische Praktijk Sneeuwloper

Kruisweg 939
2132 CD Hoofddorp
023 - 5572 177
aram@tppsneeuwloper.nl
Bezoek website

Wie zijn wij?

Mijn tandprothetische praktijk is gebaseerd op mijn ervaring binnen het tandtechnische vak gedurende zeventien jaar, als tandtechnicus in een tandtechnisch laboratorium. Hier was sprake van een samenwerkingsverband met diverse tandartsen binnen de Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT) te Amsterdam.

Er wordt hier hulp geboden aan patiënten waarvoor bijzondere tandheelkundige expertise vereist is. Denk hierbij aan: ernstige medische problemen, verworven of aangeboren afwijkingen van het kauwstelsel. Deze mondsituaties vereisen tandtechnisch gezien veelal een specifieke aanpak.

Binnen de praktijk aan de Kruisweg in Hoofddorp werk ik niet alleen als tandtechnicus, maar ook als tandprotheticus. Dit betekent dat u hier terecht kunt voor het aanmeten van meerdere soorten gebitsprotheses. Door de uitbreiding van mijn werkterrein van tandtechnicus tot tandprotheticus is het niet alleen mogelijk een ‘gewone’, maar ook een ‘bijzondere’ prothese te laten vervaardigen.

Samen met u bespreek ik uw specifieke wensen en kan ik uw verwachtingen ten aanzien van het productdoornemen. Zo zijn er vele mogelijkheden. Een gebitsprothese kan bijvoorbeeld aan de hand van een foto worden nagemaakt. Ook de kleur en de vorm van de nieuwe tanden & kiezen wordt uitvoerig met u besproken. Na het vervaardigen van het product wordt de gebitsprothese gepast en alleen als u volledig tevreden bent wordt het eindproduct volgens de gemaakte afspraken vervaardigd.

Tevens kan ik u aangeven voor welke vergoedingen u op basis van uw verzekering in aanmerking komt.
Tandprothetische Praktijk Sneeuwloper

Kruisweg 939
2132 CD Hoofddorp
023 - 5572 177
aram@tppsneeuwloper.nl
Bezoek website

Implantaten

Als er geen tanden & kiezen meer in het kaakbot zijn gaat de kaak slinken, het kaakbot verdwijnt. Uw kunstgebit blijft door de jaren heen hetzelfde van vorm. Een kunstgebit dat niet meer past veroorzaakt vaak pijn bij het dragen. Ook spontaan lachen en eten gaat over het algemeen niet probleemloos. Tandheelkundige implantaten kunnen weer de zekerheid geven. Een implantaat is het best te vergelijken met een kunstwortel welke in uw kaak wordt geplaatst. Hierop klikt u uw gebit vast, waardoor een verbeterde esthetiek en goed functioneren weer tot de mogelijkheden behoort.

Het plaatsen van implantaten in uw kaak is een relatief kleine medische behandeling, die 30 minuten tot maximaal een uur in beslag neemt. Veel mensen zien tegen een degelijke medische behandeling op, terwijl het trekken van een verstandskies vaak als vervelender wordt ervaren. U kunt zich bij ons vrijblijvend informeren over de mogelijkheden binnen uw persoonlijke situatie.

Als het niet meer mogelijk is om een vastzittende prothese te maken, zal uw zorgverzekering het zetten van de implantaten en de bijbehorende prothese grotendeels vergoeden, wel moet een dergelijke behandeling door uw zorgverzekeraar vooraf goedgekeurd worden.
 
Tandprothetische Praktijk Sneeuwloper

Kruisweg 939
2132 CD Hoofddorp
023 - 5572 177
aram@tppsneeuwloper.nl
Bezoek website

Noodprothese

Als bij u alle tanden & kiezen getrokken moeten worden krijgt u een noodprothese.

Het aanmeten van deze gebitsprothese wordt gedaan als u uw eigen tanden & kiezen nog heeft, op deze manier zit u niet zonder tanden. Afhankelijk van de hoeveelheid tanden & kiezen die uit uw mond worden gehaald, krijgt uw te horen hoe vaak u moet terug komen voor het aanmeten. Het laten trekken van de tanden & kiezen kan gedaan worden door één van de met ons samenwerkende tandartsen, door uw eigen tandarts of onder algehele narcose door de kaakchirurg in het Spaarneziekenhuis gebeuren.

Door het trekken van de tanden & kiezen zal uw kaakbot gedurende 8 tot 12 maanden fors slinken en moet uw gebitsprothese met enige regelmaat aangepast worden. Laat u zich daar goed over informeren!

Als het kaakbot tot rust is gekomen mag u van uw verzekering de noodprothese laten vervangen voor een nieuwe.
Tandprothetische Praktijk Sneeuwloper

Kruisweg 939
2132 CD Hoofddorp
023 - 5572 177
aram@tppsneeuwloper.nl
Bezoek website

Volledige prothese

Alvorens te beginnen aan een nieuwe gebitsprothese wordt er eerst gekeken of uw huidige gebitsprothese aan vervanging toe is en krijgt u informatie over het verloop van het maken van een nieuwe gebitsprothese.

Het maken van een nieuw gebit is niet één keer happen en dan klaar, het aanmeten van een gebitsprothese verloopt in een aantal stappen.

In totaal komt u vijf keer in de praktijk
  1. 1ste afdrukken
  2. Precisie afdrukken
  3. Positie van de bovenkaak t.o.v. de onderkaak beoordelen, tanden & kiezen uitzoeken
  4. Prothese beoordelen op esthetiek & functionaliteit
  5. Afleveren van de prothese en gebruik-instructies

Tijdens stap 4, de prothese beoordelen op esthetiek & functionaliteit kunt u op uw gemak, kritisch bekijken wat we hebben gedaan. Dit kan eventueel in bijzijn van een familielid, een prothese wordt pas afgemaakt als u tevreden bent met wat u in de spiegel ziet! Veel mensen zijn bang voor negatieve veranderingen in het uiterlijk met een nieuwe gebitsprothese, ik kan u verzekeren dat dit niet het geval is.
Tandprothetische Praktijk Sneeuwloper

Kruisweg 939
2132 CD Hoofddorp
023 - 5572 177
aram@tppsneeuwloper.nl
Bezoek website

Gedeeltelijke prothese

Het maken van een gedeeltelijke gebitsprothese verloopt iets gemakkelijker dan het maken van een nieuwe volledige gebitsprothese. Het is niet altijd nodig om precisie afdrukken te maken en het beoordelen hoe iemand dichtbijt is -door het hebben van eigen tanden & kiezen- vaak een stuk eenvoudiger.

Als het gaat om een vervanging van de voortanden is het altijd raadzaam om de prothese, voor het afmaken eerst te beoordelen op de esthetiek.

Voor het aanmeten van een gedeeltelijke gebitsprothese komt u zo’n 2 á 3, soms 4 keer in de praktijk.
 
Tandprothetische Praktijk Sneeuwloper

Kruisweg 939
2132 CD Hoofddorp
023 - 5572 177
aram@tppsneeuwloper.nl
Bezoek website

Vergoedingen

Voor 2016 geldt:

Vergoeding voor een volledige gebitsprothese: De volledige gebitsprothese zit voor iedereen in de basisverzekering en wordt voor minimaal 75% vergoed door de zorgverzekeraar. Dit betekent dat u een eigen bijdrage heeft van 25%. Een vergoeding van 75% mits uw prothese ouder is als vijf jaar. Als uw gebitsprothese jonger is dan vijf jaar en deze toch vervangen moet worden, moeten wij een machtiging aan uw zorgverzekeraar vragen. U heeft recht op een hogere vergoeding als u aanvullend verzekerd bent. De overige kosten kunt u gedeeltelijk of volledig vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering. Deze vergoeding verschilt per zorgverzekeraar.

Voor de meeste zorgverzekeraars geldt over het algemeen het volgende:

Volledige prothese
Door alle zorgverzekeraars wordt 75% van de totale kosten vergoed mits de prothese aan de gestelde levensduur voldoet (levensduur verschilt per zorgverzekeraar). In veel gevallen kan de tandprotheticus deze 75% van de totale kosten rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren. De overige 25% van de kosten wordt in rekening gebracht aan de patiënt. Indien de patiënt aanvullend verzekerd is, kan deze 25% door de patiënt geheel of gedeeltelijk gedeclareerd worden bij zijn zorgverzekeraar.

Partiële prothese
Anders dan bij een volledige prothese komen de kosten van een partiële prothese in de basis voor rekening van de patiënt. Mocht u aanvullend verzekerd zijn kunt u, afhankelijk van uw polisvoorwaarden, voor vergoeding in aanmerking komen.

Reparaties
Reparaties aan volledige protheses worden volledig vergoed uit uw basisverzekering en kan de tandprotheticus bijna altijd zelf rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar.
Reparaties aan partiële protheses komen voor rekening van de patiënt. Mocht u aanvullend verzekerd zijn kunt u, afhankelijk van uw polisvoorwaarden, voor vergoeding in aanmerking komen.

Rebasing
Rebasing aan volledige protheses wordt volledig vergoed uit uw basisverzekering en kan de tandprotheticus bijna altijd zelf rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar.
Rebasingebasing aan partiële protheses komt voor rekening van de patiënt. Mocht u aanvullend verzekerd zijn kunt u, afhankelijk van uw polisvoorwaarden, voor vergoeding in aanmerking komen.
Tandprothetische Praktijk Sneeuwloper

Kruisweg 939
2132 CD Hoofddorp
023 - 5572 177
aram@tppsneeuwloper.nl
Bezoek website

Openingstijden

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 13:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 14:30 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Tandprothetische Praktijk Sneeuwloper

Kruisweg 939
2132 CD Hoofddorp
023 - 5572 177
aram@tppsneeuwloper.nl
Bezoek website

Contact

De praktijk is gelegen aan de kruisweg in het centrum van Hoofddorp en is voorzien van eigen parkeergelegenheid.


 
Tandprothetische Praktijk Sneeuwloper

Kruisweg 939
2132 CD Hoofddorp
023 - 5572 177
aram@tppsneeuwloper.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit