Tandprothetische Praktijk Visser

De praktijk

Van harte welkom!

Sinds jaar en dag is Tandprothetische praktijk Visser gevestigd aan de Zijperlaan in Anna Paulowna. Dat betekent al ruim 30 jaar persoonlijke zorg en aandacht voor onze klanten, betrouwbaar en eerlijk advies en hoogwaardig afgewerkt maatwerk. Bij ons kunt u terecht voor snelle en betrouwbare zorg en advies voor uw kunstgebit.

De laatste jaren wordt er alles aan gedaan om het gebit een natuurlijke en frisse uitstraling te geven. Wij adviseren u dan ook welk gebit het beste bij u past. Een kunstgebit is ten slotte altijd maatwerk met de individuele wensen van de klant voorop gesteld. Juist die afstemming is uiterst belangrijk.

Onze specialiteiten
 • Volledige gebitsprotheses
 • Klikprotheses op implantaten
 • Frames/gedeeltelijke protheses   
 • Persoonlijk advies
 • Snelle zorg
 • Vergoeding alle verzekeringen
Wij hebben een jarenlange en uiterst goede relatie opgebouwd met diverse implantologen, kaakchirurgen, mondhygiënisten en tandartsen. Dat zijn collega´s die tijdens het traject van eigen tanden naar een prothese nodig kunnen zijn. We werken nauw samen met de besten in onze regio. Daarom kunnen wij u volledig van dienst zijn, ongeacht de behandeling. Stap eens vrijblijvend binnen of bel ons even.
Tandprothetische Praktijk Visser

Zijperlaan 45
1761 ZW Anna Paulowna
0223 - 53 16 19
jhvisser@quicknet.nl
Bezoek website

Even voorstellen

J.H. Visser, tandprotheticus

 • 1980: diploma tandprotheticus
 • 1979: diploma tandtechnicus
 • Lid van de ONT

Margreet Visser, tandtechnicus

 • 2014: diploma tandprotheticus
 • Lid van de ONT
Tandprothetische Praktijk Visser

Zijperlaan 45
1761 ZW Anna Paulowna
0223 - 53 16 19
jhvisser@quicknet.nl
Bezoek website

Een nieuwe prothese

Hoe verloopt de behandeling?
De vervaardiging van een nieuwe prothese wordt verdeeld over vijf behandelingen.
 • De eerste keer komt u langs om te "happen". Dat is nodig om de vorm van uw kaak op te meten.
 • De tweede keer wordt nogmaals een afdruk van de kaak gemaakt. Deze keer wordt de lengte van de randen vastgelegd en de uiteindelijke vorm van het gebit nauwkeurig bepaald.
 • De derde keer wordt de ruimte tussen beide kaken opgemeten (de beethoogte). Ook de vulling van uw wangen en lippen en de hoogte van uw tanden wordt nu vastgesteld. De kleur en vorm van de tanden worden ook tijdens deze behandeling uitgezocht; dit gaat uiteraard in nauw overleg met u.
 • De vierde keer wordt met een proefprothese gecontroleerd of alles goed is gegaan. Het is belangrijk dat u tijdens deze behandeling goed op de kleur, vorm en stand van de tanden let. Het is op dit moment nog mogelijk om veranderingen aan te brengen. Pas als u geheel tevreden bent kan de prothese worden afgemaakt. Hierna zijn geen wijzigingen meer mogelijk. Wij raden u aan om iemand mee te nemen om samen te beoordelen of het uiterlijk goed is.
 • De vijfde keer dat u terugkeert is de prothese klaar en wordt deze geplaatst.
Uw nieuwe prothese (uitleg)
U hebt nu een nieuw kunstgebit, maar u mag niet verwachten dat u alles wat u vroeger met uw eigen tanden en kiezen kon doen, nu moeiteloos met uw kunstgebit kunt doen. Vooral in het begin kan een gebitsprothese wat probleempjes veroorzaken, zoals pijn, moeilijkheden bij het kauwen en moeilijkheden bij het spreken. Uw tandprotheticus zal proberen u, vooral in die lastige beginperiode, te begeleiden om zodoende het wennen aan uw gebitsprothese te vergemakkelijken.
Voor een goed resultaat is het belangrijk dat u het nieuwe kunstgebit inhoudt en dat u direct probeert ermee te praten en te eten. Als u pijn heeft, bezoek de tandprotheticus dan opnieuw. Als u vanwege de pijn of de onwennigheid toch heeft besloten de gebitsprothese uit te doen, doe deze dan minstens een halve dag voor uw bezoek naar de tandprotheticus weer in. Anders kan de tandprotheticus niet alle pijnlijke plekken herkennen. Laat u er niet toe verleiden uw oude gebitsprothese weer in te doen. U zult dan natuurlijk nooit aan het nieuwe wennen. Met het nieuwe kunstgebit is het vaak een kwestie van doorzetten.
 • Een kunstgebit is een hulpmiddel De bedoeling van uw kunstgebit is dat het de functies, die uw eigen tanden en kiezen hadden, zo goed mogelijk overneemt. Tanden en kiezen zijn erg belangrijk bij het kauwen en het spreken, maar ook voor uw uiterlijk, de eerste aanblik. Bedenk wel dat een tandprothese slechts een hulpmiddel is om de functies van uw eigen tanden en kiezen zo goed mogelijk uit te voeren.
 • Alle begin is moeilijk U heeft dan nu een nieuwe gebitsprothese, maar u zult merken dat dit wat anders aanvoelt. Het is nieuw, en daar moet u even aan wennen. Met name met uw tong zal alles wat anders aanvoelen dit zal snel wennen, ook de nieuwe beethoogte vraagt enige gewenning. U kunt in het begin ook een keer op uw wang of tong bijten, dit is heel vervelend maar gaat vaak snel over.
 • Pijn Een nieuw kunstgebit kan in het begin pijnlijk zijn. Pijn is een waarschuwingssysteem van uw lichaam. U moet hierop reageren, blijf hier nooit te lang mee rondlopen. Door kleine en eenvoudige correcties kan uw tandprotheticus deze pijn wegnemen. Vijl of schuur nooit zelf aan uw gebitsprothese!
 • Praten In het begin praat u wat onwennig. De mond is de klankkast van de stem op het moment dat we de klankkast veranderen, verandert ook de klank. Met onze wangen en lippen kan deze ruimte wat veranderen zodat ook de klank weer beter wordt. Ook de positie van de tanden heeft invloed op de klank. Oefenen helpt veel, hardop de krant lezen bijvoorbeeld. De problemen met het praten gaan meestal vanzelf over.
 • Slapen met of zonder tandprothese Het is het beste om de prothese voor het slapen uit te doen. Op die manier krijgen uw kaken de nodige rust. Misschien vindt u een mond zonder tanden en kiezen niet zo'n prettig idee. Doet u dan in ieder geval het kunstgebit in de onderkaak uit. Als u de prothese niet draagt, kunt u deze bewaren in een bakje met water.
 • Schoonmaken Net als eigen tanden en kiezen, moet u de tandprothese verzorgen. Want als u het niet regelmatig schoonmaakt, blijven er voedselresten achter. Op uw kunstgebit, maar ook eronder. Als deze niet worden verwijderd kan op den duur uw tandvlees ontsteken. Na elke maaltijd moet u uw prothese reinigen; dit kunt u het beste doen met behulp van een speciale protheseborstel en water en (vloeibare) zeep. Geen tandpasta gebruiken, dit schuurt teveel. Een schoon kunstgebit moet altijd glad aanvoelen. Als het verwijderen van aanslag met een borstel en zeep u niet lukt, gebruik dan een speciaal voor een kunstgebit geschikt reinigingsmiddel. Het gebruik van bruismiddelen is af te raden. Reinigingsmiddelen voor een gebitsprothese zijn in elke drogisterij en apotheek te koop. Ook uw tandprotheticus kan u hierover voorlichten. Soms kan het voorkomen dat zich tandsteen op het kunstgebit vormt. Dat is erg moeilijk te verwijderen. In dat geval kunt u de prothese een nacht lang in een bekertje met natuurazijn leggen. 's Ochtends kunt u dan het tandsteen van de prothese afborstelen. Leg het kunstgebit nooit in heet water en gebruik zeker geen bleekwater of schuurmiddelen. Let goed op dat bij het schoonmaken het gladde kunstgebit niet uit uw handen glipt en kapot valt. Laat voor de zekerheid water in de wasbak lopen en maak het kunstgebit schoon boven het water.
 • Het tandvlees Niet alleen uw gebitsprothese moet worden schoongemaakt maar ook het tandvlees waar het kunstgebit op rust. Masseer minstens een keer per dag het tandvlees met een zachte tandenborstel, eventueel aangevuld met wat tandpasta.
 • Controle De eerste tijd kan het kunstgebit ergens klemmen en pijn doen. Ga er zo snel mogelijk mee naar de tandprotheticus. Hij kan er namelijk iets aan doen. Ook als het na zo'n eerste correctie nog niet ideaal is, ga gerust nog een keer terug. Bij alles wat niet in de haak is met uw tandprothese is de beste oplossing naar uw tandprotheticus gaan. Hij weet precies wat er aan de hand is en wat eraan kan worden gedaan. Afhankelijk van hoelang u al een prothese draagt, zullen geleidelijk uw kaken nog verder slinken. Uw kunstgebit zal daarom van tijd tot tijd moeten worden aangepast. Er kan door de tandprotheticus een nieuwe "voering" (rebasing) in het kunstgebit worden aangebracht waardoor de prothese weer aanzienlijk steviger zit.
 • Kleefpasta's, kleefpoeders, voeringen en andere hulpmiddelen Er zijn allerlei kleefpasta's, kleefpoeders en 'voeringen' op de markt om een gebitsprothese meer houvast te geven. Deze middelen zijn eigenlijk allemaal noodoplossingen. De oorzaak van het probleem wordt echter niet weggenomen. Doe ook nooit watjes onder uw prothese, uw kaken gaan daarvan alleen maar sneller slinken. Als uw kunstgebit los gaat zitten, maak dan een afspraak met uw tandprotheticus. Hij ziet meestal direct wat er aan de hand is en kan u het beste advies geven.
 • Regelmatig weer terug Om pijn te voorkomen en om loszitten van het kunstgebit tijdig te kunnen constateren, is het aan te bevelen minstens eens in de twee jaar naar de tandprotheticus te gaan voor controle. Het is verstandig dit ook echt te doen, ook als u geen klachten of problemen heeft. Het slinken van de kaken gaat namelijk zo ongemerkt dat u het in de eerste instantie niet opvalt. Als u daarom regelmatig teruggaat voor controle, houdt uw tandprotheticus alles voor u in de gaten. Hij kan uw kunstgebit weer passend maken of u op tijd adviseren om een nieuw kunstgebit te laten maken (meestal tussen de vijf en tien jaar), want ook uw kunstgebit kan verslijten. Ook controleert de tandprotheticus of uw hele mond nog goed gezond is. Vooral bij mensen met een slecht passend kunstgebit of bij mensen die al jarenlang hetzelfde kunstgebit dragen, kunnen vervelende mondafwijkingen ontstaan.
Tandprothetische Praktijk Visser

Zijperlaan 45
1761 ZW Anna Paulowna
0223 - 53 16 19
jhvisser@quicknet.nl
Bezoek website

Implantologie (klikgebit)

Implantologie (klikgebit)

Een loszittend onderkunstgebit is één van de meest voorkomende klachten bij volledige prothesedragers. Als een kunstgebit bestemd voor een onderkaak niet goed blijft zitten, kan Tandprothetische praktijk Visser de hulp inroepen van een kaakchirurg of tandarts-implantoloog. In nauwe samenspraak kunnen onze praktijk en de kaakchirurg of tandarts-implantoloog er voor zorgen dat uw kunstgebit een hechte verbinding krijgt met uw kaak, terwijl deze toch uitneembaar blijft.
 
Een implantaat is een kunstwortel die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn twee implantaten meestal voldoende. Een implantaat is in de regel gemaakt van titanium. Dit is een materiaal dat door het lichaam niet wordt afgestoten. Een implantaat heeft een doorsnede van ongeveer 4 millimeter en is 6 tot 14 millimeter lang. De plaatsing gebeurt altijd bij de kaakchirurg of tandarts-implantoloog onder plaatselijke verdoving.
Een implantaat in de bovenkaak komt minder vaak voor, terwijl implantaten in de onderkaak daarentegen veelvuldig voorkomen.
Als uw kaak geheel genezen is van de ingreep en het implantaat in het bot vastzit, biedt het implantaat houvast aan uw uiteindelijke kunstgebit.
 
Wanneer kiezen voor implantaten
Een implantaat wordt vaak geplaatst als u over het functioneren van een “normaal” kunstgebit niet meer tevreden bent en klachten blijft houden. Bij langdurig dragen van een kunstgebit blijft met name de onderkaak slinken. De onderkaak wordt minder hoog en uw kunstgebit gaat steeds losser zitten. Onder het tandvlees zit het kaakbot. Het kunstgebit schuift over het tandvlees en dit geeft (pijn)klachten. Bij een controlebezoek kan Tandprothetische praktijk Visser vaststellen of het plaatsen van implantaten nodig is. Wij verwijzen u dan door naar de kaakchirurg of tandarts-implantoloog, die beoordeelt of er voldoende kaakbot aanwezig is om de implantaten in te verankeren.
 
Het plaatsen van de implantaten
De kaakchirurg of tandarts-implantoloog maakt met u een afspraak voor het eerste consult.
Er wordt een röntgenfoto gemaakt van uw kaken en er wordt bij uw zorgverzekeringsmaatschappij een aanvraag/machtiging gedaan. Als uw zorgverzekering de machtiging verleent voor het plaatsen van de implantaten, zal een afspraak worden gemaakt voor het implanteren. Op de implantaten worden afdekschroefjes geplaatst en uw huidige prothese kan na 14 dagen aangepast worden zodat deze prothese tijdens de ingroeiperiode gedragen kan worden. Na de ingroeiperiode van ongeveer drie maanden kan er gestart worden met het aanmeten van de nieuwe implantaat gedragen prothese.
 
Soorten implantaatconstructies
Afhankelijk van de ruimte en de plaats van de implantaten zullen wij kiezen uit een staaf-huls constructie of een constructie met Locators (soort drukknoppen).
Tandprothetische Praktijk Visser

Zijperlaan 45
1761 ZW Anna Paulowna
0223 - 53 16 19
jhvisser@quicknet.nl
Bezoek website

PartiŽle of frameprothese

Partiële - of frame prothese

Een tandprotheticus beperkt zich niet slechts tot het aanmeten en vervaardigen van volledige gebitsprothesen. Ook een partiële prothese (een plaatje) valt onder zijn expertise. Ten opzichte van de volledige prothese is er echter in behandelwijze en verantwoording wel een groot verschil. Een partiële prothese kan alleen dan door de tandprotheticus vervaardigd worden als uw tandarts uw tanden en kiezen gecontroleerd heeft en uit deze controle blijkt dat belasting van deze tanden en kiezen geen problemen zal opleveren. Voor het vervaardigen van de partiële prothese werkt de tandprotheticus dus nauw samen met een tandarts. Immers de tandarts draagt de verantwoordelijkheid voor de eigen tanden en kiezen en uw tandprotheticus die van de partiële prothese.
 
Het komt steeds vaker voor dat inwoners van Nederland niet al hun tanden, maar één of enkele gebitselementen verliezen. Het ontstane gat kan dan op verschillende manieren opgevuld worden.
De tandprotheticus zal dan in samenwerking met de tandarts een voorziening voor u vervaardigen. Deze voorziening zal dan een uitneembare gedeeltelijke prothese zijn die tussen uw bestaande tanden past.
 
Welke soorten gedeeltelijke prothesen bestaan er?
 • de kunststof plaatprothese met of zonder klammers (haakjes)
 • de frame prothese
 
De kunststof plaatprothese
Indicatie:
 • als de resterende eigen tanden en kiezen niet meer voor duurzame restauratie in aanmerking komen
 • als noodvoorziening
 • voorloper van de volledige prothese
 • wanneer er financiële bezwaren kleven aan het maken van een brug of een frameprothese
De kunststof plaatprothese wordt volledig van kunststof gemaakt. Daar waar u enkele tanden mist vormt het kunststof deel een afsteunend zadel op de kaak waarin de tanden en kiezen geplaatst worden. Er wordt altijd naar gestreefd dat de kunsttanden dezelfde kleur hebben als uw eigen tanden. Wanneer het houvast van de kunststof plaatprothese tegenvalt dan kan deze uitgevoerd worden met twee of meer gebogen ankers (haakjes) rond bestaande tanden zodat deze de plaatprothese meer retentie geven.
 
De frameprothese
Indicatie:
 • als er enkele voortanden, kiezen of een combinatie hiervan ontbreken
 • als lange termijn oplossing
 • als de resterende tanden sterk voldoende zijn om deze constructie te dragen
 • wanneer het vervaardigen van een brug niet mogelijk is
De frameprothese bestaat uit een metalen frame waaraan zadels met kunstelementen vastzitten. Het frame wordt van een sterke chroomkobalt legering of van titanium gegoten en is samengesteld uit een basis, een hoofdverbindingsbeugel, kleine verbindingsbeugels en ankers rond uw eigen tanden.
 
Behandelplan
Het vervaardigen van de partiële prothese bestaat over het algemeen uit de volgende te nemen stappen. Natuurlijk kan het voorkomen dat uw tandprotheticus iets afwijkt van dit stappenplan maar toch tot hetzelfde resultaat komt.
 • Afspraak 1. Intakegesprek U meldt zich bij uw tandprotheticus om een partiële prothese te laten vervaardigen. Deze zal de situatie bekijken en u middels een verwijsbrief terug verwijzen naar een tandarts. In de verwijsbrief staat vermeld wat uw tandprotheticus wil gaan maken en het verzoek aan de tandarts om de resterende elementen te controleren. Het kan ook voorkomen dat u naar uw tandarts gaat voor het vervaardigen van uw partiële prothese en dat deze samenwerkt met een tandprotheticus. U krijgt dan van uw tandarts een verwijsbrief mee gericht aan uw tandprotheticus met daarin vermeld wat er vervaardigd dient te worden en dat uw tandarts uw resterende elementen heeft gecontroleerd.
 • Afspraak 2. Eerste afdrukken De eerste afdrukken van uw beide kaakdelen worden vervaardigd. Afhankelijk van de grootte van de voorziening kan meteen bepaald worden hoe uw tanden en kiezen elkaar moeten raken en welke kleur voor de tanden en kiezen er gebruikt moet worden.
 • Afspraak 3. Definitieve afdruk Met behulp van een op maat gemaakte lepel wordt de perfecte pasvorm van de partiële prothese bepaald.
 • Afspraak 4. Beetbepaling Met behulp van een beetplaat, wordt bepaald in welke positie uw tanden en kiezen van de boven en onderkaak elkaar raken. In deze fase wordt ook de kleur van uw tanden en kiezen uitgezocht.
 • Afspraak 5. Passen Met behulp van de wasplaat met hierin uw tanden en kiezen wordt bekeken of de kleur van de gekozen tanden en kiezen overeenkomt met de kleur van uw eigen tanden en kiezen. Tevens wordt vastgesteld of de tanden en kiezen goed in uw mond staan.
 • Afspraak 6. Plaatsen van de prothese De partiële prothese wordt in uw mond geplaatst waarbij meteen wordt gecontroleerd of deze niet klemt of pijn veroorzaakt.
 • Afspraak 7. Controle Na enkele weken volgt een nacontrole door uw tandprotheticus.
Tandprothetische Praktijk Visser

Zijperlaan 45
1761 ZW Anna Paulowna
0223 - 53 16 19
jhvisser@quicknet.nl
Bezoek website

Openingstijden

Openingstijden
Maandag 09:00 tot 17:00 uur
Dinsdag 09:00 tot 17:00 uur
Woensdag 09:00 tot 17:00 uur
Donderdag 09:00 tot 17:00 uur
Vrijdag 09:00 tot 12:00 uur

Telefonische bereikbaarheid
Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur

Uitsluitend op afspraak
Tandprothetische praktijk Visser werkt alleen op afspraak.
Als u een afspraak wilt maken, bel ons dan.
Tandprothetische Praktijk Visser

Zijperlaan 45
1761 ZW Anna Paulowna
0223 - 53 16 19
jhvisser@quicknet.nl
Bezoek website

Contact

Onze praktijk bevindt zich in Anna Paulowna. Wij zijn uitstekend bereikbaar en rolstoeltoegankelijk. U kunt in de nabije omgeving van onze praktijk geheel kosteloos parkeren.
 
Heeft u navigatie? Voor directe invoer in uw navigatiesysteem kunt u natuurlijk ons adres gebruiken. Een andere mogelijkheid is het invoeren van de hieronder genoemde vestigingscoördinaten.
 
Anna Paulowna
lat="52.856233" lng="4.823618"

Map of Zijperlaan 45, 1761 ZW Anna Paulowna
Tandprothetische Praktijk Visser

Zijperlaan 45
1761 ZW Anna Paulowna
0223 - 53 16 19
jhvisser@quicknet.nl
Bezoek website

Reparaties en rebasing

Rebasing
In de loop der jaren slinkt uw kaak. Daarom is het raadzaam om iedere twee jaar een controlebezoek af te leggen. Als uw prothese niet meer goed past wordt er een afdruk genomen van de kaak en kunnen wij een voering plaatsen om de prothese weer goed passend te maken.
 
Als u een afspraak maakt voor rebasen wordt er in de ochtend een afdruk genomen en kunt u aan het eind van de dag de prothese weer ophalen. Houdt u er rekening mee dat u gedurende die dag geen prothese heeft. Wellicht heeft u uw oude prothese nog bewaard zodat u niet zonder prothese zit.
 
Reparatie
Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht als er een tand gebroken is, de gebitsprothese gescheurd of gebroken is.
Wij verzoeken u om telefonisch een afspraak te maken voor een reparatie.
Tandprothetische Praktijk Visser

Zijperlaan 45
1761 ZW Anna Paulowna
0223 - 53 16 19
jhvisser@quicknet.nl
Bezoek website

FAQ

Uw veelgestelde vragen
Hoe kan ik het beste mijn prothese schoonmaken?
Het is belangrijk dat u uw prothese na iedere maaltijd goed schoonmaakt. Na een paar uur dragen komen er, net als bij natuurlijke tanden, voedselresten en bacteriën op uw prothese. Bovendien kan een kunstgebit verkleuren door nicotine, thee, wijn, enz. U kunt een kunstgebit schoonmaken met een zachte tandenborstel of speciale protheseborstel met zeep, tandpasta (zonder schuurmiddel) of een speciaal prothese reinigingsmiddel. Gebruik nooit heet water en chemische of agressieve reinigingsmiddelen zoals vloeibaar schuurmiddel, bleek of bruistabletten. Deze middelen kunnen uw gebitsprothese beschadigen en het aanzien nadelig beïnvloeden.
 
Wordt een prothese vergoed?
Bij de meeste zorgverzekeringen krijgt iedereen met een prothese al vanuit het basispakket een vergoeding van minimaal 75% van de totale kosten. Of u meer vergoed krijgt is afhankelijk van uw aanvullende verzekering.
 
Moet ik mijn gebit uitdoen tijdens het slapen?
Dat is geheel aan u zelf. Is de prothese uit dan kunt u op deze manier uw kaak rust geven. De kaak kan dan weer goed doorbloeden omdat deze overdag wordt afgesloten door de prothese. 
Bent u 's nachts een tandenknarser, dan is het verstandig om 's nachts de prothese uit te doen. De kaak zal dan minder belast worden en zal minder snel slinken.
 
Heb ik inspraak wat betreft het model?
Natuurlijk! Het is uw aangezicht. Wij zullen u zoveel mogelijk adviseren in deze. Maar als u specifieke wensen hebt over plaatsing en kleur, bespreek het met ons tijdens het intake-gesprek. Wij houden absoluut rekening met uw wensen.
 
Een eerste prothese; kan ik straks weer alles eten zoals ik gewend ben?
U heeft nu een nieuw kunstgebit maar u mag niet verwachten dat u alles wat u vroeger met uw eigen tanden en kiezen kon doen, nu moeiteloos met uw kunstgebit kunt doen. Vooral in het begin kan een gebitsprothese nogal wat problemen veroorzaken, zoals pijn, moeilijkheden bij het kauwen en spreken. Wij proberen u, vooral in die lastige beginperiode, te begeleiden om zodoende het wennen aan uw gebitsprothese te vergemakkelijken.
 
Is pijn bij een nieuwe prothese  normaal?
Een nieuw kunstgebit kan in het begin pijnlijk zijn. Het zit strak tegen uw kaken aan en op sommige plaatsen misschien wel iets te strak. Daardoor kunnen pijnlijke plekken ontstaan, zogenaamde drukplaatsen. Door kleine en eenvoudige correcties van het kunstgebit kunnen wij deze pijn wegnemen. Vijl of schuur nooit zelf aan uw gebitsprothese!
 
Voor een goed resultaat is het belangrijk dat u het nieuwe kunstgebit inhoudt en dat u direct probeert ermee te praten en te eten. Als u pijn heeft of blijft houden, kom dan spoedig terug. Als u vanwege de pijn of onwennigheid toch heeft besloten de gebitsprothese uit te doen, doe deze dan minstens een halve dag voor de afspraak met onze praktijk weer in. Dit is van belang omdat wij anders niet alle pijnlijke plekken kunnen herkennen. Laat u er niet toe verleiden uw oude gebitsprothese weer in te doen. U zult dan natuurlijk nooit aan het nieuwe wennen. Met het nieuwe kunstgebit is het vaak een kwestie van doorzetten.
 
Is het gebruik van kleefpasta's etc. goed?
Er zijn allerlei kleefpasta's, kleefpoeders en  'voeringen' op de markt om een gebitsprothese meer houvast te geven. Deze middelen zijn eigenlijk allemaal noodoplossingen. De oorzaak van het probleem wordt echter niet weggenomen.
 
Doe ook nooit watjes onder uw prothese. Uw kaken gaan daarvan alleen maar sneller slinken. Als uw kunstgebit los gaat zitten moet u direct een afspraak met ons maken. Wij zien veelal direct wat er aan de hand is zodat wij u een passend advies kunnen geven.
 
Hoe vaak moet ik op controle?
Om pijn te voorkomen en om loszitten van het kunstgebit tijdig te kunnen constateren, is het aan te bevelen minstens eens in de twee jaar naar onze praktijk te komen voor controle. Het is verstandig dit ook echt te doen, ook als u geen klachten of problemen heeft. Het slinken van de kaken gaat namelijk zo ongemerkt dat het u in eerste instantie niet opvalt.
 
Als u regelmatig terugkomt voor controle, dan houden wij alles voor u in de gaten. Wij kunnen uw kunstgebit weer passend maken of u op tijd adviseren om een nieuw kunstgebit te laten maken (meestal na een jaar of acht), want ook een prothese slijt. Ook controleren wij dan meteen of uw hele mond nog goed gezond is. Vooral bij mensen met een slecht passend kunstgebit of bij mensen die al jarenlang hetzelfde kunstgebit dragen, kunnen vervelende mondafwijkingen ontstaan. In deze gevallen is zelfs een jaarlijkse controle aan te raden.
 
Wilt u liever voorkomen dan genezen? Dan is een jaarlijkse controle zeker geen overbodige luxe.
Tandprothetische Praktijk Visser

Zijperlaan 45
1761 ZW Anna Paulowna
0223 - 53 16 19
jhvisser@quicknet.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit