Tandprothetische Praktijk van der Linden & Kloppers

De praktijk

Veel Nederlanders hebben een slecht passend of verouderd kunstgebit. Dit gaat vaak samen met pijn en ongemak. Is dat bij u ook het geval, dan brengt een bezoek aan een tandprotheticus vaak de oplossing. Met nieuwe technieken en materialen kan de tandprotheticus ervoor zorgen dat uw kunstgebit beter past. 

Uw kunstgebit is uw visitekaartje. En daarom moet het goed gebeuren! Tandprothetische praktijk van der Linden heeft aan de wieg gestaan van de geboorte van het vak Tandprotheticus. Wij zijn al geruime tijd gespecialiseerd in het aanmeten van kunst- en klikgebitten. Wij leveren een stukje maatwerk als het om uw nieuwe prothese gaat. En een mooi kunstwerk vergt nu eenmaal tijd, aandacht en vakmanschap. De zorg voor uw nieuwe prothese dus ook! Onze praktijken leveren professionele en deskundige tandprothetische zorg. Waarbij wij graag de tijd voor al onze patiënten nemen en wij garant staan voor kwaliteit. 

"Tandprothetische praktijk van der Linden heeft aan de wieg gestaan van de geboorte van het vak Tandprotheticus."


Waarvoor kunt u bij ons terecht?
 • advies/informatie
 • beoordeling van de huidige prothese en mondholte
 • reparatie en aanpassing 
 • van het kunstgebit
 • vernieuwing van een kunstgebit
 • een gedeeltelijk kunstgebit
 • een kunstgebit op implantaten,
 • nazorg
Tandprothetische Praktijk van der Linden & Kloppers

Weideweg 9
7556 AA Hengelo
074-2435475
info@tandprotheticus.nl
Bezoek website

De tandprotheticus

Een tandprotheticus is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van alle prothetische voorzieningen die uit de mond zijn te nemen. Er is uitstekende technische en medische kennis in huis om het vervangende gebit te maken dat precies bij u past. Voor een volledig kunstgebit heeft u geen verwijzing nodig van bijvoorbeeld een tandarts. De tandprotheticus vervaardigt ook zelfstandig gedeeltelijke protheses, frameprotheses en overkappingsprotheses op wortels of implantaten. 
Dat gebeurt wel na verwijzing van een tandarts of implantoloog.

Ziektekostenverzekeraars hebben de kosten van een tandprotheticus in hun pakket opgenomen. 
Uw tandprotheticus kan u er alles over vertellen en u gratis adviseren.

Tandprothetici bekleden een wettelijk erkend beroep. Zij zijn verenigd in de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT). Tandprothetici kunnen alleen lid van de ONT zijn als zij de Opleiding Tandprothetiek hebben afgerond. Die wordt tegenwoordig gegeven aan de Hogeschool Utrecht. De ONT ziet toe op de professionaliteit van haar leden en op de kwaliteit van hun werk. 
Zo is er een beroepsprofiel waarin staat aan welke hoogwaardige eisen tandprothetici dienen te voldoen."Tandprothetische praktijk van der Linden is lid van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici."
Tandprothetische Praktijk van der Linden & Kloppers

Weideweg 9
7556 AA Hengelo
074-2435475
info@tandprotheticus.nl
Bezoek website

Werkwijze

Hoe gaat een Tandprotheticus te werk?

Vanaf het eerste bezoek tot het plaatsen van het kunstgebit werkt de tandprotheticus zelf of samen met zijn tandtechnicus aan uw nieuwe kunstgebit. Normaal gesproken bestaat de behandeling, voor het vervaardigen van een nieuw kunstgebit, uit zes afspraken.
 1. Intakegesprek en het nemen van de eerste afdrukken Tijdens dit bezoek worden de eerste proefafdrukken van de beide kaakdelen gemaakt. Met deze proefafdrukken kunnen we speciale lepels maken.
 2. Definitieve afdrukken Met behulp van de speciaal voor u gemaakte lepels worden de definitieve afdrukken van uw beide kaakdelen gemaakt. Hiermee worden de randlengte en de pasvorm van uw nieuwe kunstgebit vastgelegd.
 3. Beetbepaling Met een beetbepaling kunnen we zien hoe de kaken ten opzichte van elkaar staan en hoeveel ruimte er in de mond aanwezig is voor de prothese. Ook overleggen we met u uw esthetische wensen en bepalen we samen met u de kleur en de vorm van de te gebruiken tanden. Het is goed om foto's van vroeger mee te nemen, zodat er een natuurlijk eindresultaat ontstaat.
 4. Proefprothese Tijdens deze afspraak controleren we of de tanden mooi in uw mond staan en of de kiezen goed op elkaar sluiten. De tanden en kiezen staan nog op een wasplaatje, waardoor de pasvorm van de prothese nog niet optimaal zal zijn.
 5. Plaatsen van de prothese De prothese is klaar en we plaatsen deze in uw mond. Ook controleren we uw nieuwe kunstgebit op esthetiek en pijnplaatsen. Ook uw spraak wordt gecontroleerd.
 6. Nacontrole We controleren de pasvorm en functie van het kunstgebit en zullen waar nodig enkele correcties uitvoeren. Na deze laatste controle is de behandeling afgerond en komt u jaarlijks terug voor de reguliere controle.

Een kunstgebit dat prachtig oogt en vooral ook comfortabel draagt; dat is een waar kunstwerk. Als u een kunstgebit nodig heeft of op dit moment een slecht passend of verouderd kunstgebit bezit, dan is Tandprothetische Praktijk van der Linden de plek waar u moet wezen. U kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken. Gun uzelf een gebit om in te lijsten, een lach die gezien mag worden en de oplossing die pijn en ongemakken verhelpt
Tandprothetische Praktijk van der Linden & Kloppers

Weideweg 9
7556 AA Hengelo
074-2435475
info@tandprotheticus.nl
Bezoek website

Uw nieuwe gebit

Een nieuw gebit, en nu?
U heeft een nieuw kunstgebit dat prachtig oogt en comfortabel draagt: een waar kunstwerk eigenlijk. Om die lach die gezien mag worden ook te behouden, is het verstandig om de informatie op deze pagina te lezen.    

Maak uw kunstgebit goed schoon. 
Het is belangrijk dat u uw nieuwe kunstgebit na iedere maaltijd goed schoonmaakt. Na een paar uur dragen komen er, net als bij natuurlijke tanden, voedselresten en bacteriën op uw kunstgebit. Bovendien kan een kunstgebit verkleuren door nicotine, thee, wijn, enzovoort. U kunt uw kunstgebit schoonmaken met een protheseborstel en zeep, of met een speciaal prothesereinigingsmiddel. Gebruik nooit heet water of agressieve schoonmaakmiddelen,zoals vloeibaar schuurmiddel,bleekwater of tandpasta.

Masseer uw kaken regelmatig. 
U houdt uw kaken in betere conditie als u elke keer na het schoonmaken van uw kunstgebit, het tandvlees van uw boven- en onderkaak reinigt. Dit kunt u het beste doen met een zachte tandenborstel. Zo masseert u ook uw kaken, wat de doorbloeding bevordert.

Doe ’s nachts uw kunstgebit uit 
Doe uw kunstgebit, in ieder geval het ondergebit, ’s nachts uit. Het inhouden van het kunstgebit kan leiden tot verminderde doorbloeding van het slijmvlies. Hierdoor slinkt het bot van de onderkaak sneller. Het gevolg is dat uw kunstgebit niet goed meer past en gaat irriteren.

De tandprotheticus helpt bij ongemakken
Uw kunstgebit is met alle aandacht speciaal voor u gemaakt door uw tandprotheticus. Maar het zijn natuurlijk niet uw eigen tanden; uw kunstgebit blijft een vervanging. Daarom kunnen zich in de indraagperiode problemen voordoen. U hoeft zich hierdoor niet te laten ontmoedigen, vaak lost het zich vanzelf op. Uiteraard kan uw tandprotheticus u bij een ongemak ook helpen.

Pijnlijk tandvlees
Omdat het tandvlees van uw kaak teer is, kan een nieuw kunstgebit in het begin irriteren. Zulke pijnklachten verdwijnen meestal niet vanzelf, u kunt het beste teruggaan naar uw tandprotheticus. Die kan de pijn verhelpen door kleine correcties aan uw kunstgebit aan te brengen. Voordat u met pijnklachten naar uw tandprotheticus gaat, moet u uw kunstgebit wel enige tijd gedragen hebben, dan is de plek van de klacht beter te zien. Soms zijn een aantal bezoeken aan uw tandprotheticus nodig om de klacht naar uw tevredenheid op te lossen.

Moeilijk spreken
Na plaatsing van uw kunstgebit kunt u tijdelijk wat spraakmoeilijkheden ondervinden. Dit is vaak een kwestie van gewenning. Als u hier last van heeft, raden wij u aan extra te oefenen op woorden en klanken waar u moeite mee heeft.

Moeizaam eten
In het begin kan eten moeizaam gaan. Om te wennen aan het eten met een kunstgebit kunt u het beste beginnen met voorzichtig eten, bijvoorbeeld kleine hapjes. In het algemeen geldt dat u met een kunstgebit geen extreme dingen kunt doen. U kunt dus beter niet uw mond wijd openen of uw tong te ver uitsteken.

Smaak verandert 
In het begin kan uw smaak een beetje veranderen.Na verloop van tijd herstelt dit zich vanzelf.

Meer of minder speeksel
De speekselvorming raakt door een nieuw kunstgebit wel eens in de war. U kunt een droge of juist te vochtige mond krijgen. Dit gaat vanzelf weer over.

 
Tandprothetische Praktijk van der Linden & Kloppers

Weideweg 9
7556 AA Hengelo
074-2435475
info@tandprotheticus.nl
Bezoek website

Uw kosten

Wij hebben overeenkomsten met vrijwel alle zorgverzekeraars. Daarin is afgesproken dat u de beste kwaliteit, voor de laagste prijs geleverd krijgt. Zo is er bijvoorbeeld kostenloze service en nazorg gedurende minimaal een jaar.
In het kort zijn er de volgende tarieven:

Reparaties en het opvullen (rebasen) van volledige protheses worden volledig vergoed.

Protheses op implantaten hebben een vaste eigen bijdrage van €125 per kaak.

Partiële of deel protheses komen helemaal voor eigen rekening, tenzij u een aanvullende tandheelkundige verzekering heeft. Neem in dat geval contact op met uw zorgverzekeraar voor de vergoeding.

Volledige protheses worden grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering. De eigen bijdrage voor de volledige prothese is altijd 25% van het totaal bedrag. Dit ligt voor een boven-  en ondergebit rond de € 300,-. En voor alleen een onder- of bovengebit rond de € 150,-. Voor de exacte eigen bijdrage kunt u contact opnemen met ons.

Let op het verplicht eigen risico bij gebruik van de basisverzekering. Hierover kunt u meer informatie vinden op de site van uw zorgverzekeraar.
Klik in onderstaand overzicht op de naam van uw zorgverzekeraar, u wordt dan doorgelinkt naar de juiste website met meer informatie over vergoedingen en polisvoorwaarden.
 
VGZ Zilveren Kruis IZA
CZ Unive Azivo
Achmea Ohra IAK
Menzis Interpolis Avero
Delta Lloyd Anderzorg Aevitae
Tandprothetische Praktijk van der Linden & Kloppers

Weideweg 9
7556 AA Hengelo
074-2435475
info@tandprotheticus.nl
Bezoek website

Openingstijden

Openingstijden:
Maandag 08:00 - 12:00 uur 14:00 - 17:00 uur
Dinsdag 08:00 - 12:00 uur 14:00 - 17:00 uur
Woensdag 08:00 - 12:00 uur 14:00 - 17:00 uur
Donderdag 08:00 - 12:00 uur 14:00 - 17:00 uur
Vrijdag 08:00 - 12:00 uur  

Of op afspraak: 074-2435475
Telefonische bereikbaarheid:
Maandag 09:00 - 12:00 uur 14:00 - 16:00 uur
Dinsdag 09:00 - 12:00 uur 14:00 - 16:00 uur
Woensdag 09:00 - 12:00 uur 14:00 - 16:00 uur
Donderdag 09:00 - 12:00 uur 14:00 - 16:00 uur
Vrijdag 09:00 - 12:00 uur
Tandprothetische Praktijk van der Linden & Kloppers

Weideweg 9
7556 AA Hengelo
074-2435475
info@tandprotheticus.nl
Bezoek website

Contact

Tandprothetische Praktijk van der Linden & Kloppers

Weideweg 9
7556 AA Hengelo
074-2435475
info@tandprotheticus.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit