Tandprothetische Praktijk Warnders
De praktijk
Warnders Tandtechniek is gevestigd in Staphorst.De praktijk is makkelijk te bereiken met zowel auto als openbaar vervoer (bus).
Voor de deur zijn er ruime gratis parkeerplekken en de praktijk is rolstoelvriendelijk.
In de ruime gezellige wachtkamer is er koffie en thee. Ook voor de kleintjes is er speelgelegenheid.
Het team
Over Vincent Warnders Hallo, mijn naam is Vincent Warnders. Na geruime tijd in een tandprothetische praktijk gewerkt te hebben heb ik nu een eigen praktijk in Staphorst. Iets dat ik altijd al graag wilde. In mijn praktijk kan ik iedereen op de juiste manier helpen om te komen tot een mooie oplossing voor hun gebit. Hierbij maak ik gebruik van de nieuwste technieken. Het is voor mij elke keer weer een beloning als ik bij een patient de perfecte oplossing weet te maken en degene blij met het resultaat mijn praktijk verlaat. |
|
Over Margreet Pot Hallo, mijn naam is Margreet Pot. Ik ben sinds jaren werkzaam als tandartsassistente en heb de overstap gemaakt naar de praktijk van Warnders Tandprotethiek. Het werken in een tweemanszaak bevalt me zeer goed. De werkzaamheden zijn allround en ik kom met alle aspecten van het werk in aanraking. Ik ben het aanspreekpunt bij de receptie en werk tevens als assistente voor Vincent. Ik kan u alles vertellen over uw gebit, afspraken en ziekenfondsvergoedingen. |
Het lab
Behandelstappen
Behandelstappen nieuw kunstgebitVoor de vervaardiging en het plaatsen van een nieuw kunstgebit hanteren wij een standaard behandelplan. Per patiënt bekijken we of dit van toepassing is. Tussen de behandelingen zit telkens één week. Wij proberen de afspraken zo te plannen dat deze achtereenvolgens op dezelfde dag en tijdstip vallen. In slechts enkele gevallen wordt afgeweken van onderstaande werkwijze.
Intake gesprek en eerste afdruk
___
Doorspreken van het behandelplan en uw specifieke wensen.
Bepalen van de status van uw kaak.
De eerste afdruk wordt genomen.
Duur: circa 20 minuten.
Individuele afdruk en beetbepaling
___
Er wordt een precisieafdruk van uw kaak genomen.
Beetbepaling: de manier waarop u ‘dichtbijt’ wordt vastgelegd.
Duur: circa 30 minuten.
Passen van de voorlopige prothese
___
De voorlopige prothese (in een substantie van was) wordt geplaatst.
De kleur en de vorm van de elementen kunnen nu nog aangepast worden.
Wij raden u aan om uw partner, een familielid of kennis mee te nemen om samen te beoordelen of alles naar wens is.
De tandprotheticus controleert de technische aspecten van de prothese.
Duur: circa 15 minuten.
Plaatsen van het nieuwe kunstgebit
___
Het nieuwe kunstgebit wordt geplaatst.
Drukplekken worden verwijderd.
U krijgt een onderhoudsadvies.
Duur: circa 15 minuten.
___
Doorspreken van het behandelplan en uw specifieke wensen.
Bepalen van de status van uw kaak.
De eerste afdruk wordt genomen.
Duur: circa 20 minuten.
Individuele afdruk en beetbepaling
___
Er wordt een precisieafdruk van uw kaak genomen.
Beetbepaling: de manier waarop u ‘dichtbijt’ wordt vastgelegd.
Duur: circa 30 minuten.
Passen van de voorlopige prothese
___
De voorlopige prothese (in een substantie van was) wordt geplaatst.
De kleur en de vorm van de elementen kunnen nu nog aangepast worden.
Wij raden u aan om uw partner, een familielid of kennis mee te nemen om samen te beoordelen of alles naar wens is.
De tandprotheticus controleert de technische aspecten van de prothese.
Duur: circa 15 minuten.
Plaatsen van het nieuwe kunstgebit
___
Het nieuwe kunstgebit wordt geplaatst.
Drukplekken worden verwijderd.
U krijgt een onderhoudsadvies.
Duur: circa 15 minuten.
Nazorg
Na het plaatsen van de nieuwe prothese volgt altijd een periode van gewenning. Drukplekken en andere pijnklachten zijn in dit stadium heel normaal. Als u voor 11.00 uur een afspraak maakt, kunt u voor een snelle nabehandeling nog dezelfde dag bij ons terecht. Wanneer u nog nooit een volledige prothese heeft gedragen en uw tanden en kiezen onlangs zijn getrokken, is het raadzaam om uw prothese na 3 maanden te laten controleren. Na het trekken van de tanden en kiezen slinkt de kaak aanzienlijk, waardoor de prothese losser in de mond komt te liggen. Dit probleem lossen wij op door middel van ‘rebasing’. Wij brengen een voering aan op de binnenkant van de prothese waardoor deze weer goed vastzit in de mond.
Gebitsprothese
Partiële prothese of frameprotheseEen partiële prothese kan worden toegepast als u over een aantal eigen tanden en kiezen beschikt. Deze oplossing wordt in veel gevallen toegepast.
Tegenwoordig wordt ook vaak gekozen voor de frameprothese.
Een frameprothese is comfortabeler en draagt bij aan het behoud van uw kaak en tandvlees.
Implantaatprothese
Een implantaatprothese is een volledige prothese, met dit verschil dat er door een kaakchirurg implantaten in de kaak worden aangebracht. Er zijn verschillende implantaatprotheses mogelijk. Een veel toegepaste methode is de stegconstructie, maar ook drukknoppen of magneten zijn opties. Op basis van de situatie in de mond bepaalt de behandelaar welke optie het meest geschikt is.
Immediaatprothese
Een immediaatprothese is de eerste prothese die bij een patiënt wordt aangemeten. Deze prothese wordt direct geplaatst na het trekken van de eigen tanden en kiezen. Omdat de kaak eerst moet genezen, is de pasvorm van een immediaatprothese zelden in één keer goed. Wij adviseren om de gebitsprothese, nadat de kaak volledig is genezen, te laten ‘rebasen’. Hiervoor wordt een soort zachte vulling aan de binnenkant van de prothese aangebracht om de pasvorm aan te passen. Het laten rebasen van de gebitsprothese gaat altijd op afspraak.
Implantaatprothese (klikgebit)
Wanneer één of meerdere eigen tanden of kiezen zijn getrokken, dan kan implantologie u mogelijkheden bieden die voorheen niet bestonden. Daarbij plaatst uw tandarts kunstmatige wortels, in feite is het een schroef, in uw kaak op de plaats waar eerst een van uw tanden en kiezen stond. Daar bovenop krijgt u dan een constructie, bijvoorbeeld een kroon, brug of prothese. Let wel: niet op elke plaats waar voorheen tanden of kiezen zaten, worden implantaten geplaatst. Voor het dragen van een prothese kan worden volstaan met twee of vier implantaten.De implantaten zijn meestal gemaakt van zuiver titanium, dat al dan niet is voorzien van een keramische buitenlaag. Deze materialen worden niet door het lichaam afgestoten. Ze worden onder plaatselijke verdoving geplaatst en nadat het implantaat is vastgegroeid in het bot, kunnen we een vervanging maken voor de verloren tand of tanden. Dat is bijvoorbeeld een kroon, een brug of een prothese. Implantaten kunnen zowel in de boven- als de onderkaak geplaatst worden.
Implantaat prothese (klikgebit)
Hierbij gaat het om het plaatsen van een volledig kunstgebit over de implantaten. Voor deze oplossing wordt vaak gekozen als het maken van een normale gebitsprothese wel mogelijk is, maar niet het door u gewenste resultaat geeft. Wanneer u al geruime tijd een kunstgebit draagt, blijft de onderkaak slinken. Dit heeft tot gevolg dat de onderkaak steeds minder hoog wordt, waardoor het kunstgebit steeds losser gaat zitten. Het kunstgebit schuift over het tandvlees en het kaakbot eronder. Dit gebeurt vooral tijdens het eten en veroorzaakt dan een vervelende pijn. Uw tandarts of tandprothetitcus kan tijdens de controle beoordelen of vervanging, aanpassing, dan wel het plaatsen van implantaten noodzakelijk is.
Gebitsbeschermer
Gebitsletsel kunt u soms voorkomen. Tijdens het sporten kunt u bijvoorbeeld een gebitsbeschermer (ook wel ‘bitje’) dragen. Die biedt geen garantie, maar kan de eventuele schade bij een ongeluk beperken. Er bestaan verschillende soorten gebitsbeschermers.Kant-en-klare zijn te koop in sportwinkels. Deze passen echter vaak niet goed en beschermen daarom onvoldoende. Het beste werkt de gebitsbeschermer die precies op maat is gemaakt door een tandtechnicus. U kunt bij ons terecht voor een gebitsbeschermer op maat.
Onderhoud kunstgebit
Maak uw kunstgebit na elke maaltijd goed schoonNa een paar uur zetten zich op uw kunstgebit voedselresten en bacteriën vast, net als bij natuurlijke tanden. Door goed schoonmaken voorkomt u dit. Bovendien verkleurt een kunstgebit door nicotine, thee, wijn en dergelijke. U kunt uw prothese het beste schoonmaken met een protheseborstel en zeep, of met een speciaal prothesereinigingsmiddel.
Gebruik nooit heet water!
En ook geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals vloeibaar schuurmiddel of bleekwater.
Masseer uw kaken regelmatig uit.
Masseer en reinig elke keer na het schoonmaken van uw kunstgebit het tandvlees van de boven- en onderkaak. Dit kunt u het beste doen met een zachte tandenborstel en tandpasta.
Doe 's nachts uw kunstgebit uit.
In elk geval uw ondergebit. Als u uw kunstgebit inhoudt, kan dit leiden tot verminderde doorbloeding van het slijmvlies, waardoor het bot van de onderkaak sneller slinkt. Met als gevolg dat uw kunstgebit steeds minder goed past en gaat irriteren.
Waarschuwing: Vijl of slijp nooit zelf aan uw kunstgebit!
De kans is groot dat u zo de pasvorm verandert, u heeft dan uiteraard geen aanspraak meer op garantie.
Openingstijden
Maandag | 09:00 - 17:00 uur |
Dinsdag | 09:00 - 17:00 uur |
Woensdag | 09:00 - 17:00 uur |
Donderdag | 09:00 - 17:00 uur |
Vrijdag | 09:00 - 17:00 uur |
Zaterdag | 09:00 - 11:00 uur |
Zondag | Gesloten |
Contact
Warnders Tandtechniek:Gemeenteweg 226
7951 CW Staphorst
0522 46 25 15
info@warnderstandtechniek.nl