Tandprothetische Praktijk Hoogstraten

De praktijk

Tandprothetische Praktijk Hoogstraten is al ruim 30 jaar het vertrouwde adres voor het in eigen beheer aanmeten en maken van gebitsprotheses.
Dit kunnen gedeeltelijke of volledige prothesen zijn, eventueel in combinatie met implantaten in de kaak.
De tandprotheticus vindt het belangrijk om samen met u te kijken naar een passende oplossing voor uw gebit.
Een gebitsprothese is namelijk maatwerk.
Een goede eerste indruk, dat begint bij een mooie lach.
U kunt bij ons terecht in onze praktijken te Maarssen en Vleuten.
 
Locatie Maarssenbroek Locatie Vleuten
Bisonspoor 1207
3605 KZ  Maarssenbroek
Puntenburg 3
3451 CD  Vleuten
0346 - 556 872 030 - 677 2140

Bij Tandprothetische praktijk Hoogstraten kunnen we voor u verschillende gebitsprotheses aanmeten.
Van gedeeltelijke protheses (plaatjes of frames) tot volledige protheses; elk proces wordt bij ons in eigen beheer gerealiseerd.
Tevens wordt er met tandarts-implantologen en kaakchirurgen (na verwijzing door uw tandprotheticus) samengewerkt voor de realisatie van een klikgebit op implantaten.

De praktijk is aangesloten bij de Organisatie van Tandprothetici (ONT).
Tevens zijn wij aangesloten bij het kwaliteitsregister Tandprothetici. Wij werken o.a. ook samen met tandartspraktijk Puntenburg Mondzorg te Vleuten.
Tandprothetische Praktijk Hoogstraten

Bisonspoor 1207
3605 KZ Maarssen
0346 - 556 872
info@dentallucs.nl
Bezoek website

Uw tandprotheticus

Mijn naam is Luc Hoogstraten, de tandprotheticus van praktijk Hoogstraten.
Bij mij staan uw tandprothetische wensen centraal.
Voor mij is het belangrijk u te helpen met mijn jarenlange vakkennis en ervaring.
En al vele jaren oefen ik mijn beroep met veel plezier uit.
U kunt er dus zeker van zijn dat ik de benodigde expertise bezit om voor u op een deskundige en betrouwbare manier een nieuwe prothese te vervaardigen.

Bent u nieuwsgierig geworden?
U kunt altijd - geheel vrijblijvend - een afspraak maken voor een uitgebreid en gratis adviesgesprek.
Bel 0346-556872.
Tandprothetische Praktijk Hoogstraten

Bisonspoor 1207
3605 KZ Maarssen
0346 - 556 872
info@dentallucs.nl
Bezoek website

Werkwijze

In onze praktijk nemen we rustig alle tijd voor u. De eerste keer dat u bij ons komt, krijgt u eerst een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek zullen wij de behandelwijze, de te verwachten kosten en de vervolgbehandelingen uitvoerig met u doornemen.

Waarom een kunstgebit?
Uw mond verandert, uw kaak slinkt en het gebit slijt. Een kunstgebit heeft ongeveer een levensduur van vijf tot acht jaar. Blijft u daarmee rondlopen, dan kunt u last krijgen van pijnlijke drukplekken, tikkende geluiden door een loszittend gebit en soms zelfs van kaakgewrichtsklachten. Het kan voor u een hele stap zijn om een nieuwe prothese aan te laten meten. Misschien is het voor u al erg lang geleden dat u een kunstgebit kreeg. U krijgt daarom in onze praktijk alle aandacht die u nodig heeft. Uw gebit is immers van groot belang voor uw welzijn.

Intakegesprek
Om uw precieze zorgvraag te achterhalen, vinden er eerst een intakegesprek en mondinspectie plaats. De tandprotheticus bespreekt daarna met u wat er op tandprothetisch gebied allemaal mogelijk is. Ook als u nog eigen tanden en kiezen heeft en deze getrokken moeten worden, kunnen wij voor u een tijdelijke noodprothese vervaardigen. Mocht u geen eigen tandarts hebben, dan kunnen wij voor u een afspraak inplannen voor het trekken van uw tanden en/of kiezen bij onze praktijk in Vleuten.

De prothese
Voor de vervaardiging van uw nieuwe prothese beginnen we eerst met het nemen van afdrukken. Na het uitgieten van deze afdrukken zijn de modellen klaar. Aan de hand van deze modellen wordt de beet bepaald. Dit is de relatie tussen de onder- en bovenkaak. Tevens worden met u de maat en kleur van de nieuwe tanden bepaald.
Daarna staan uw tanden en kiezen in was opgesteld en wordt samen met u besproken of de prothese helemaal naar uw wens is. Wellicht heeft u nog specifieke voorkeuren voor uw nieuwe prothese, zoals een spleetje tussen de tanden of de tanden wat schever in de prothese, om het zo natuurlijk mogelijk te laten ogen.
Als de prothese helemaal klaar is, dan wordt deze omgezet van was naar de definitieve prothese en is uw nieuwe prothese klaar om geplaatst te worden.
 
Nazorg
De eerste weken kunt u wat ongemak van uw nieuwe prothese ervaren en dit kan variëren van drukplekjes in de mond tot storende knobbeltjes tijdens het kauwen. Wij kunnen dit - na telefonische afspraak - snel voor uw verhelpen.
Na aflevering van uw nieuwe prothese mag u elk jaar vrijblijvend een afspraak maken voor een gratis controle. Na 5 jaar ontvangt u automatisch een brief voor een gratis controleafspraak. Hierbij kijken we naar de functionaliteit van uw prothese en of deze nog steeds aan uw wensen voldoet.
Tandprothetische Praktijk Hoogstraten

Bisonspoor 1207
3605 KZ Maarssen
0346 - 556 872
info@dentallucs.nl
Bezoek website

Onderhoud

Voor een lange levensduur van uw kunstgebit is het van belang dat u uw gebitsprothese goed reinigt. Wilt u weten wat de belangrijkste aandachtspunten zijn? Wij hebben een aantal tips voor u verzameld.

TIP 1
Doe de gebitsprothese – in ieder geval de onderprothese – ’s-nachts uit. Het inhouden van de gebitsprothese kan leiden tot mindere doorbloeding van het slijmvlies, waardoor het bot van de onderkaak gaat slinken. Het gevolg is dat de gebitsprothese niet goed meer past en gaat irriteren.

TIP 2
Laat uw prothese minimaal 1x per jaar (gratis) controleren door uw tandprotheticus. Deze zorgt ervoor dat de pasvorm en het draagcomfort van uw gebitsprothese zo optimaal mogelijk blijven.

TIP 3
Draag uw gebitsprothese liever niet langer dan 5 tot 8 jaar; veranderingen van kaken en aangezicht maken vervanging van de gebitsprothese meer dan wenselijk. Na 5 jaar krijgt u automatisch elk jaar van ons een uitnodiging voor een gratis controle.

TIP 4
Masseer regelmatig de kaken onder uw gebitsprothese met een zachte tandenborstel en eventueel wat tandpasta.

TIP 5
Repareer nooit zelf een kapotte prothese. Ga daarvoor altijd naar uw tandprotheticus.

TIP 6
Borstel uw gebitsprothese schoon boven een wasbak die gevuld is met wat water. Mocht u uw gebitsprothese per ongeluk laten vallen, dan valt deze in het water en voorkomt u beschadigingen.

TIP 7
Gebruik kleefmiddelen alleen in geval van nood of gedurende een korte periode. Veel tandprothetici raden langdurig of permanent gebruik van kleefmiddelen af.

TIP 8
Laat klachten die veroorzaakt worden door uw gebitsprothese (bijv. chronisch ontstoken mondhoeken, natte mondhoeken, problemen met eten) altijd door uw tandprotheticus
nakijken.

TIP 9
Verkeerd reinigen verkort de levensduur van uw gebitsprothese. Het gebruik van reinigingstabletten (bijv. Steradent) met chemicaliën (zoutzuur) of andere middeltjes voor huis-, tuin- en keukengebruik worden ontraden.

TIP 10
Reinig uw gebitsprothese met Ecosym of bijv. met ouderwetse groene zeep. Voor de dagelijkse gebitsreiniging is Ecosym gel en de speciale Ecosym gebitsborstel geschikt. Voor intensievere reiniging kunt Ecosym Forte gebruiken. Als u gewend bent om tandpasta te gebruiken dan mag u hier ook alleen maar de tanden van uw gebitsprothese mee reinigen en niet het roze kunststof gedeelte. In tandpasta zit altijd een schuurmiddel en deze laat na een aantal jaren door het schuurmiddel een prachtig glanzend gladde oppervlakte zien. Dit is nu juist niet de bedoeling.
 
Tandprothetische Praktijk Hoogstraten

Bisonspoor 1207
3605 KZ Maarssen
0346 - 556 872
info@dentallucs.nl
Bezoek website

De kosten

Een nieuwe volledige boven- en/of onderprothese of een klikgebit wordt om de 5 tot 8 jaar voor 75% vergoed vanuit uw basis(zorg)verzekering.
Ongeveer 25% moet u zelf betalen, dit is uw eigen bijdrage.
Bent u aanvullend verzekerd?
Het bedrag wat u aan eigen bijdrage moet betalen kan dan lager zijn, dit is afhankelijk van welke aanvullende verzekering u afgesloten heeft.

Met de meeste zorgverzekeraars hebben wij overeenkomsten afgesloten.
De kosten van de totale behandeling worden dan ook rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar in rekening gebracht.
Echter bij enkele zorgverzekeraars betaalt u uw eigen bijdrage aan uw zorgverlener.
Tandprothetische Praktijk Hoogstraten

Bisonspoor 1207
3605 KZ Maarssen
0346 - 556 872
info@dentallucs.nl
Bezoek website

Contact

Bent u nieuwsgierig naar welke tandprothese er bij uw specifieke wensen en gebit past? Bel 0346-556872
Het intakegesprek is geheel vrijblijvend. Na de controle en het adviesgesprek zit u nergens aan vast en kunt u op uw gemak uw beslissing overwegen.
Ook met klachten over uw bestaande prothese kunt u bij tandprothetische praktijk Hoogstraten terecht.
 
  Tandprothetische praktijk Hoogstraten           
Bisonspoor 1207
3605 KZ  Maarssenbroek


 
Tandprothetische praktijk Hoogstraten, locatie Vleuten
Puntenburg 3
3451 CD  Vleuten


 
Maandag:     09:30 - 17:00 uur -
Dinsdag:     09:30 - 17:00 uur -
Woensdag:   14:00 - 17:00 uur 09:30 - 12:00 uur
Donderdag:
  
14:00 - 17:00 uur
 
09:30 - 12:00 uur
 
  Tel. 0346 - 556 872 Tel. 030 - 677 2140
Tandprothetische Praktijk Hoogstraten

Bisonspoor 1207
3605 KZ Maarssen
0346 - 556 872
info@dentallucs.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit