Tandprotheticus Rossel

De praktijk

Tandprotheticus Rossel is een praktijk die gespecialiseerd is in het aanmeten, vervaardigen, aanpassen en repareren van kunstgebitten. Door zijn kennis en ervaring kan hij er voor zorgen dat uw kunstgebit beter past zonder verwijzing van een tandarts.

Vanaf het begin tot het eind is tandprotheticus Robert-Jan Rossel het aanspreekpunt die u door het gehele traject begeleidt. Hij doet zowel de behandelingen bij de patiënt als de technische vaardigheden aan de prothese wat tot een optimaal resultaat voor de patiënt zal leiden.
Ook is hij gespecialiseerd in het aanmeten van kunstgebitten op implantaten en werkt nauw samen met een tandarts-implantoloog.

De praktijk bestaat al ruim 40 jaar toen grondlegger JPA Rossel als één van de eerste tandprotheticus van Nederland zijn praktijk in Vlissingen heeft geopend. In 1996 is zijn zoon Robert-Jan Rossel in de praktijk begonnen als tandtechnieker en heeft uiteindelijk zijn studie goed afgerond tot tandprotheticus.

Verhuisd

Na 40 jaar een bekend gezicht in de Hobeinstraat 52 te zijn geweest, ben ik in februari 2016 verhuisd naar een nieuwe locatie in de Badhuisstraat 54 te Vlissingen. Hier is een ruime moderne praktijk gerealiseerd die volledig is ingericht voor het comfort van de patiënt, hygiëne en voorzien van alle moderne apparatuur voor het maken een goede prothese. U als patiënt zal zich bij mij op uw gemak voelen, er is gedacht aan een huiselijke wachtruimte, een behandel gedeelte maar ook een plaats waar ik met de patiënt aan een tafel kan zitten om alles rustig te kunnen bespreken. Het zal een beleving zijn die u niet vaak zult zien en met een gerust gevoel bij mij weg zal gaan.

Studie tot tandprotheticus van Robert-Jan Rossel:

1996-2000 opleiding tandtechnieker, IVT Nieuwegein (nu SVGB)
2000-2001 opleiding specialisatie volledige prothese, IVT Nieuwegein
2001-2005 opleiding tandprothetiek, Hogeschool Utrecht

Na het overlijden van JPA Rossel in 2005 heeft Robert-Jan de praktijk overgenomen. Hij heeft de ruime ervaring en kennis van zijn vader gecombineerd met de technieken van nu. Wij werken uitsluitend met de beste materialen en kunnen door de jarenlange ervaring er voor zorgen dat u een kunstgebit krijgt dat niet van echt te onderscheiden is.

Branche gecertificeerd

Kwaliteit, hygiëne en transparantie is zeer belangrijk en daarom is de praktijk gecertificeerd volgens ISO 9001 norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Hierdoor wordt de praktijk transparant en inzichtelijk waardoor de kwaliteit alleen maar toe zal nemen. Er wordt alleen met de allerbeste producten gewerkt en op gebied van bedrijfsvoering, patiënten registratie en hygiëne worden protocollen streng nageleefd dat elke 3 jaar door een externe partij wordt gecontroleerd.

Waarvoor kunt u bij tandprotheticus Rossel terecht:
  • Advies/informatie
  • Beoordeling van een prothese/second opinion
  • Bovenprothese
  • Onderprothese
  • Volledige prothese
  • Prothese op implantaten
  • Overkappingsprothese
  • Partiële prothese (gedeeltelijk)
  • Aanpassing van een prothese
  • Reparatie aan een prothese
De praktijk is aangesloten bij:
Tandprotheticus Rossel

Badhuisstraat 54
4381 LT Vlissingen
0118 - 41 45 33
info@rossel-kunstgebitten.nl
Bezoek website

Volledige prothese

Tandprotheticus Rossel is hét adres voor uw kunstgebit, wij zijn gespecialiseerd in het aanmeten, vervaardigen, aanpassen en repareren van kunstgebitten zonder verwijzing van een tandarts. Enkel een tandarts en een tandprotheticus zijn bevoegd om zelfstandig een kunstgebit aan te meten, echter maken wij de prothese ook zelf wat tot een optimaal resultaat voor de patiënt zal leiden.

De procedure van een nieuwe prothese

Na het maken van een telefonische afspraak wordt u bij ons in de praktijk ontvangen voor een intake gesprek. Na de kennismaking worden de eventuele klachten van de huidige prothese en de wensen van de nieuwe prothese besproken. In dit gesprek gaan wij een mondonderzoek bij u uitvoeren waarna we met u het behandelplan en de daarbij behorende kosten zal bespreken. Als u instemt met het behandelplan kan er afspraken gemaakt worden voor de behandeling.

We beginnen met het maken van afdrukken van de kaak. Na enkele behandelingen hebben we een proefprothese dat speciaal voor u in was is gemaakt. Samen met u controleren wij nauwkeurig de stand van de tanden, de esthetiek en de techniek. Veranderingen zijn in dit stadium nog mogelijk om aan uw persoonlijke wensen te voldoen. Heeft u specifieke wensen dan kan een foto van vroeger helpen bij het aangeven van uw wensen. Als dit door u goedgekeurd is kan de prothese worden omgezet in kunststof en een afspraak later geplaatst worden.

Een prothese maken duurt vanaf de eerste afdruk tot aan het plaatsen maximaal 2 weken, bij speciale situatie's kunnen wij in overleg er voor zorgen dat binnen 1 week de gebitsprothese geplaatst wordt.

Deze behandeling wordt door uw zorgverzekeraar vanuit het basispakket 75% vergoed.

Nazorg en garantie
Uw kunstgebit is met veel aandacht en zorg vervaardigd om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Tandprotheticus Rossel geeft één jaar garantie op duurzaamheid, drukplaatsen worden altijd kosteloos verwijderd.

Waarschuwing!
Vijl of slijp zelf nooit aan uw prothese, dit kan de pasvorm negatief beïnvloeden. De garantie vervalt, indien door de patiënt of derden werkzaamheden c.q. wijzigingen aan de betreffende prothese zijn uitgevoerd. Breuk door laten vallen van de prothese valt niet onder de garantie.
Tandprotheticus Rossel

Badhuisstraat 54
4381 LT Vlissingen
0118 - 41 45 33
info@rossel-kunstgebitten.nl
Bezoek website

Implantologie

Wanneer u al langer een kunstgebit draagt slinkt de kaak waardoor de houvast steeds minder gaat worden, wanneer dit problemen blijft geven met het functioneren zijn implantaten een oplossing. Een implantaat is een kunstwortel van titanium dat door een tandarts-implantoloog in het kaakbot wordt geplaatst. Over het algemeen zijn 2 of 4 implantaten voldoende om een goede houvast voor de onderprothese te krijgen.

Wij werken nauw samen met een tandarts-implantoloog waar we goede afspraken mee hebben gemaakt. Als u ervoor kiest implantaten te laten plaatsen verwijzen wij u naar de tandarts-implantoloog, hij zal u ontvangen en uitleggen wat de procedure is. Na het plaatsen van de implantaten en de indraagperiode zal u naar ons worden terugverwezen. Vervolgens maken wij de prothese voor u op de implantaten voor een klikvaste oplossing.

Deze behandeling wordt door uw zorgverzekeraar vanuit het basispakket voor een gedeelte vergoed.
Tandprotheticus Rossel

Badhuisstraat 54
4381 LT Vlissingen
0118 - 41 45 33
info@rossel-kunstgebitten.nl
Bezoek website

PartiŽle prothese

Het gebeurt steeds vaker dat mensen één of meer tanden of kiezen verliezen. Dit verlies gaat vaak gepaard met esthetische en functionaliteits problemen. Hierbij zou een uitneembare gebitsprothese een uitkomst kunnen bieden, wij noemen dit een partiële prothese.

De prothese wordt volledig van een harde kunststof gemaakt. Daar waar u enkel tanden of kiezen mist vormt het kunststof deel een afsteunend zadel op de kaak waarin de tanden en/of kiezen geplaatst worden. Er wordt altijd naar gestreefd dat de kunsttanden dezelfde kleur hebben als uw eigen tanden.
Tandprotheticus Rossel

Badhuisstraat 54
4381 LT Vlissingen
0118 - 41 45 33
info@rossel-kunstgebitten.nl
Bezoek website

Reparatie en rebasing

Reparatie
Na een telefonische afspraak kunt u wachten op een reparatie aan uw kunstgebit, na ongeveer 1 uur is deze weer klaar. De prothese wordt door mij bij de patiënt gecontroleerd of de oorzaak van de breuk verholpen kan worden en geef ik advies.

Een reparatie aan uw kunstgebit wordt door uw zorgverzekeraar vanuit het basispakket 100% vergoed.

Spoedgevallen

Wij zijn telefonisch altijd bereikbaar, heeft u in het weekend uw kunstgebit gebroken en het kan niet tot de eerst volgende werkdag wachten dan ben ik indien mogelijk ook in het weekend bereid uw prothese te repareren. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met tel. 06 55707022.

Tip!
Repareer of plak een prothese nooit zelf. Door gebruik van te veel lijm of het niet goed terugplaatsen van de twee helften, is het voor ons niet altijd mogelijk om de prothese goed te repareren.
 
Voorkom schade
Als u uw prothese boven een wastafel schoonmaakt, kunt u voordat u begint, een laagje water in de wastafel laten staan of een doekje inleggen. Zo voorkomt u schade als uw prothese valt.


Rebasing
Wanneer een prothese nog niet zo oud is en deze los begint te zitten, is het mogelijk de prothese aan te passen d.m.v. een rebasing. Dit houdt in dat aan de binnenzijde van de gebitsprothese een nieuwe ”voering” wordt aangebracht zodat de gebitsprothese weer goed op de kaak aansluit.

Er wordt dan in de prothese een afdruk van de kaak gemaakt waarna de nieuwe "voering" in de prothese kan worden aangebracht. De behandeling duurt ongeveer een dag, 's ochtends wordt de afdruk gemaakt waarna de prothese in de loop van de middag klaar is.

Deze behandeling wordt door uw zorgverzekeraar vanuit het basispakket 100% vergoed.
Tandprotheticus Rossel

Badhuisstraat 54
4381 LT Vlissingen
0118 - 41 45 33
info@rossel-kunstgebitten.nl
Bezoek website

Mondverzorging, advies en tips

Reinigen van de prothese
Het is belangrijk dat u de prothese naar iedere maaltijd goed schoonmaakt. Na een paar uur dragen komen er net als bij natuurlijke tanden voedselresten en bacteriën op uw prothese. Bovendien kan een kunstgebit verkleuren door nicotine, thee, wijn, enz.

U kunt een kunstgebit schoonmaken met een zachte tandenborstel of speciale gebittenborstel en een prothese reinigingsmiddel. Gebruik nooit heet water,. chemische of agressieve reinigingsmiddelen zoals vloeibaar schuurmiddel, bleek of bruistabletten. Deze middelen kunnen uw gebitsprothese beschadigen en het aanzien nadelig beïnvloeden.

Tip!
U houdt uw kaken in betere conditie als u elke keer na het schoonmaken van uw kunstgebit, het tandvlees van de boven- en onderkaak masseert en reinigt met een zachte tandborstel en tandpasta of mondmassage middel.

Voorkom schade
Als uw prothese boven een wastafel schoonmaakt kunt u voordat u begint een laagje water in de wastafel laten staan of een handdoekje in leggen. Zo voorkomt u schade aan uw prothese als deze valt.

Tandsteen verwijderen
Tandsteen aanslag aan uw prothese is eenvoudig te verwijderen door deze een hele nacht in een bakje met puur keukenazijn te leggen. Ga niet met een mesje de aanslag wegkrabben, hierdoor beschadigt u de prothese. Krijgt u aanslag niet verwijderd? Neem dan contact met ons op.

Nooit zelf repareren
Repareer of plak een prothese nooit zelf. Door gebruik van te veel lijm of het niet goed terugplaatsen van de twee helften, is het voor ons niet altijd mogelijk om de prothese goed te repareren.

Laat uw prothese controleren
Wacht niet totdat uw prothese breekt of er problemen met het functioneren zijn, maar laat uw prothese eens in de 4 jaar door een deskundige controleren.

Wat als mijn prothese wel wat ouder is maar nog steeds goed zit?
De gemiddelde levensduur van een kunstgebit is 5 tot 8 jaar, al kan dit individueel verschillen. Een groot gedeelte van de prothesedrager loopt te lang met zijn/haar prothese. Slinken van de kaak gaat heel geleidelijk, hierdoor voel en ziet u de verandering niet dat uw mond ondergaat." Het voelt nog altijd vertrouwd", "kan er nog alles mee eten" en "mijn prothese zit nog zo lekker" zijn vaak gehoorde reacties.
Doordat mensen op deze manier blijven doorlopen gaan er langzaam problemen ontstaan die een prothesedrager in de eerste jaren niet eens voelt. Kaak- en oorgewrichten kunnen worden overbelast wat oorsuizingen en dichtklappen van de oren tot gevolg kan hebben en de kaak kan sneller gaan slinken door geen goede belasting van de prothese op de kaak.

Het is aan te bevelen om zodra uw kunstgebit pijn gaat doen of los gaat zitten contact op te nemen met tandprotheticus Rossel. Vaak is het probleem eenvoudig op te lossen door een drukplaats te ontlasten of een rebasing uit te voeren. Wilt u wat meer zekerheid, laat uw prothese om de 4 jaar door ons controleren.
Tandprotheticus Rossel

Badhuisstraat 54
4381 LT Vlissingen
0118 - 41 45 33
info@rossel-kunstgebitten.nl
Bezoek website

Kosten

Volledige prothese
Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden vanuit het basispakket 75% van de totale kosten. De rekening kan in veel gevallen door mij rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden. Afhankelijk van uw zorgverzekering heeft u voor een volledige boven- en onderprothese een eigen bijdrage tussen de €275,00 en €300,00. Voor alleen een bovenprothese of onderprothese heeft u een eigen bijdrage tussen de €125,00 en €135,00.

Partiële prothese
Deze behandeling zit niet in het basispakket van uw zorgverzekeraar. De verzekerde dient de kosten eerst zelf te betalen en daarna de rekening naar de zorgverzekeraar te sturen. Deze bekijkt welk pakket er is afgesloten en betaalt dan het deel terug waar de verzekerde recht op heeft. De kosten van een partiële prothese is afhankelijk van de situatie in de mond en moet individueel bekeken worden.

Reparatie
Een reparatie wordt door alle zorgverzekeraars vanuit het basispakket 100% vergoed. Dit bedrag kan in veel gevallen door mij rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden.

Rebasing
Een rebasing wordt door alle zorgverzekeraars vanuit het basispakket 100% vergoed. Dit bedrag kan in veel gevallen door mij rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden.

Eigen risico
Via de basisverzekering heeft elke volwassene een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering van €385,00. Dat betekent dat u de eerste €385,00 die u aan zorgkosten maakt zelf moet betalen. Pas daarna betaalt de zorgverzekeraar de kosten.
Tandprotheticus Rossel

Badhuisstraat 54
4381 LT Vlissingen
0118 - 41 45 33
info@rossel-kunstgebitten.nl
Bezoek website

Openingstijden

Maandag 08:00 - 16:00 uur
Dinsdag 08:00 - 16:00 uur
Woensdag 08:00 - 16:00 uur
Donderdag 08:00 - 16:00 uur
Vrijdag 08:00 - 12:00 uur


Spoedgevallen
Wij zijn telefonisch altijd bereikbaar, heeft u in het weekend uw kunstgebit gebroken en het kan niet tot de eerst volgende werkdag wachten dan ben ik indien mogelijk ook in het weekend bereid uw prothese te repareren. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met tel. 06 55707022.
Tandprotheticus Rossel

Badhuisstraat 54
4381 LT Vlissingen
0118 - 41 45 33
info@rossel-kunstgebitten.nl
Bezoek website

Contact

Tandprotheticus Rossel
Badhuisstraat 54
4381 LT Vlissingen

Tel.        0118 - 41 45 33
E-mail    info@rossel-kunstgebitten.nl
KvK-nr    22013251
ONT-nr   425

De praktijk is aangesloten bij:
Tandprotheticus Rossel

Badhuisstraat 54
4381 LT Vlissingen
0118 - 41 45 33
info@rossel-kunstgebitten.nl
Bezoek website

Aanbevolen door Tandprotheticus Rossel

Ecosym Dag Gel 100ml
€ 5,09
Jordan protheseborstel
€ 2,54
Renew gebitsreiniger 200gr
€ 14,10

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit