Tandprothetische Praktijk Schippers

De praktijk

Voor een nieuw kunstgebit, een snelle reparatie, correctie of rebasing bent u bij ons aan het juiste adres.
De laatste jaren wordt er alles aan gedaan om een gebitsprothese een natuurlijke en frisse uitstraling te geven. Met nieuwe alswel beproefde technieken en moderne materialen zorgen wij voor een mooi en esthetisch resultaat. Wij adviseren u graag welk gebit het beste bij u past. Een kunstgebit is tenslotte altijd maatwerk met de individuele wensen van de klant voorop gesteld. Juist die afstemming is uiterst belangrijk. Een verwijzing is niet nodig; u kunt rechtstreeks een afspraak maken. De kosten worden voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering en het restant vaak vanuit een aanvullende verzekering.

Ook een reparatie van uw kunstgebit wordt snel en vakkundig uitgevoerd terwijl u kunt wachten in onze gezellige wachtkamer. De kosten van reparatie bij een volledige gebitsprothese wordt volledig vergoed door de basisverzekering, die van een gedeeltelijke (partiele) prothese alleen vanuit een aanvullende tandartsverzekering.  U krijgt dezelfde vergoeding als bij een tandarts, maar wij zijn goedkoper, veel sneller en u bent in één keer klaar. Een verwijzing is niet nodig.
Wij hebben een jarenlange en uiterst goede relatie opgebouwd met diverse implantologen, kaakchirurgen en tandartsen. Collega´s die tijdens het traject van eigen tanden naar een prothese nodig kunnen zijn. We werken nauw samen met de besten in onze regio. Daarom kunnen wij u volledig van dienst zijn, ongeacht de behandeling.

Stap eens vrijblijvend binnen of bel ons even.
Heeft u al een kunstgebit? En denkt u dat deze nog voldoet? Toch is een tweejaarlijkse controle geen overbodige luxe. Uw kaken kunnen slinken waardoor de prothese niet meer goed past. Hierdoor kunt u onnodige schade aanbrengen aan uw kaken. Door regelmatige controle en onderhoud kunt u dit waarschijnlijk voorkomen.

Is door een ongelukje uw gebitsprothese aan reparatie toe? Neem snel telefonisch contact met ons.
Reparaties zullen wij met spoed behandelen zodat u snel verlost bent van het ongemak. Wij kennen zelfs een weekendservice! Kijk bij onze openingstijden voor meer informatie.

 
Tandprothetische Praktijk Schippers

Klarinetweg 16F
4337 RA Middelburg
0118 - 639 875
info@tppschippers.nl
Bezoek website

Even voorstellen

Jeroen Schippers [Tandprotheticus]
 • 1992: Gestart in de Tandtechnische branche
 • 1999: Diploma Tandtechnicus
 • 2000: Diploma “Specialisatie volledige prothese”
 • 2004: Diploma Tandprotheticus – Hogeschool Utrecht
 • AGB-code zorgverlener: 93-000363
 • 408e tandprotheticus in Nederland

De tandprotheticus, specialist voor uw prothese
Wij zijn specialist in het aanmeten en vervaardigen van alle uit de mond te nemen prothetische voorzieningen. Dit is dus de volledige prothese die wordt aangemeten en vervaardigd zonder dat daar een verwijzing van b.v. een tandarts voor nodig is.
Beproefde technieken en moderne materialen zorgen voor een mooi en esthetisch resultaat. U kunt uw nieuwe kunstgebit eventueel laten voorzien van versterkingen tegen breken of scheuren, een zachte laag in het onder kunstgebit voor meer draagcomfort of een transparante gehemelteplaat in het boven kunstgebit.

Indien u nog de beschikking heeft over een foto met uw natuurlijke tanden, dan kunt u deze meenemen zodat we uw natuurlijke uitstraling weer kunnen herstellen.
Op verwijzing / samenwerking met een tandarts of implantoloog vervaardigen wij geheel zelfstandig ook partiële / frameprotheses en overkappingprotheses op wortels of implantaten.


Hoe lang duurt het voordat ik een nieuwe prothese heb?
Vanaf het eerste bezoek tot plaatsen werken wij zelfstandig aan uw gebitsprothese. Hierbij bespreken wij met u, uw persoonlijke wensen.
In totaal bestaat de behandeling uit maximaal zes afspraken. De afspraken plannen we samen met u op de voor u meest gunstige tijdstippen. Indien er spoed vereist is kunt u dit aangeven. Indien er spoed vereist is kunt u dit aangeven.
 • Afdruk Tijdens het eerste bezoek wordt een medische anamnese afgenomen (dan kijken we hoe het met uw (mond)gezondheid is en ook de prothetische status wordt beoordeeld) en de 1e afdrukken worden gemaakt.
 • Definitieve afdruk Er worden individuele malletjes gemaakt waarmee we de precieze vorm van uw onder en bovenkaak vast kunnen leggen.
 • Beetbepaling Vervolgens wordt de relatie van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak vastgelegd zodat – als u straks dichtbijt – de kiezen ook op de juiste manier op elkaar komen. Ook wordt dan overleg gevoerd over de kleur en vormgeving van de tanden.
 • Passen in was U krijgt de gebitsprothese ter beoordeling te zien. Deze is in was zodat er nog veranderingen mogelijk zijn. Maak van deze mogelijkheid gebruik, nu kunnen er nog gemakkelijk veranderingen worden aangebracht.
 • Plaatsen nieuwe prothese De gebitsprothese wordt na uw goedkeuring verder afgewerkt en vervolgens geplaatst.
 • Controle De dag na plaatsing controleren wij de mond op eventuele pijnplekken en of er ongemakken zijn bij het eten.

NB
 • Bij implantaat gedragen protheses is de procedure iets anders. Dit zal echter met u besproken worden wanneer er implantaten zullen worden geplaatst of als deze al aanwezig zijn.
 • De kosten van een gebitsprothese zal veelal door ons rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar worden gedeclareerd. Wij kunnen u hierover nader informeren.

Neem a.u.b. contact op met ons als:
 • er pijnklachten zijn
 • uw kunstgebit los zit
 • uw gezicht veranderd is
 • uw gebitsprothese regelmatig breekt
 • etc.
Herkent u een van deze bovenstaande problemen, maak dan een afspraak met onze praktijk. Tenslotte gaat alles prettiger met een optimaal functionerend kunstgebit.

Nazorg en garantie zijn voor ons een vanzelfsprekende zaak. Wij geven sowieso op geleverd werk één jaar garantie en eventuele problemen achteraf (bijv. pijnplekken) lossen wij kosteloos voor u op.

Reparaties en aanpassingen (rebasing) van een volledig  kunstgebit (boven én onder) zijn bij ons in bekwame handen. Dit zijn meestal handelingen die vergoed worden door het basispakket van uw verzekeraar.


Wij zijn onder meer lid van...

Stichting Garantiefonds Mondzorg
Tandprothetische Praktijk Schippers

Klarinetweg 16F
4337 RA Middelburg
0118 - 639 875
info@tppschippers.nl
Bezoek website

Eerste prothese (immediaat)

Van eigen tanden en kiezen naar een kunstgebit
Om allerlei redenen kunt u uw laatste tanden en kiezen verliezen (tandbederf, trauma). Na uw eerste bezoek bij de tandprotheticus zal hij u verwijzen naar een tandarts/kaakchirurg. Nadat de tandarts/kaakchirurg heeft besloten uw laatste tanden en kiezen te trekken verwijst hij u terug naar de tandprotheticus voor het vervaardigen van uw eerste

Het trekken van de tanden en kiezen
Het trekken van de tanden en kiezen gebeurt meestal niet in één keer, want dat is een nogal grote ingreep. De tandarts trekt eerst uw kiezen. Uw tanden trekt hij pas later, zodat u niet zonder tanden hoeft te lopen. Tussen het trekken van kiezen en tanden zit doorgaans wel enkele weken. In de tussentijd krijgt het tandvlees en het kaakbot de gelegenheid om te genezen en te herstellen. U zult het dus een tijdje zonder kiezen moeten stellen, met eten is dat een beetje behelpen. Als de wonden nog niet genezen zijn, kunt u het beste zacht voedsel eten. Daarna kunt u langzaam weer proberen te eten wat u normaal gewend bent. Meestal zal uw kauwvermogen wel minder zijn.

Het kunstgebit wordt direct geplaatst
Vroeger liepen de mensen voor ze een kunstgebit kregen meestal 3 maanden zonder tanden. Dit kan tegenwoordig nog steeds, echter maatschappelijk is dit vaak niet mogelijk. Tegenwoordig wordt het gebit onmiddellijk, na het trekken van de laatste tanden en kiezen, in de mond geplaatst. U vindt het misschien een vreemd idee dat u een kunstgebit krijgt over de verse wonden. Maar u zult merken dat het kunstgebit als een soort verband op de wonden zit.

Als u het resultaat in de spiegel bekijkt, zal het er wat vreemd uitzien. U hoeft hier niet van te schrikken er is immers heel wat in uw mond gebeurd. Na een paar dagen ziet het er al een stuk beter uit.

De eerste dag
De eerste dag zal uw kunstgebit nog niet lekker zitten. Het zal klemmen en soms pijn veroorzaken. Toch mag u het niet uit uw mond halen. U kunt er de wonden weer mee opentrekken.En omdat uw tandvlees daarna kan gaan zwellen, zal het kunstgebit ook niet meer goed in de mond passen.

De eerste uren na het trekken van de tanden kan uw speeksel rood zijn. Dat komt omdat de wonden nog een beetje nabloeden, maar dit zal vrij snel ophouden. Dan neemt het speeksel ook weer de normale kleur aan. Dat betekent niet dat de wonden helemaal zijn genezen. De eerste 24 uur kunt ook beter niet spoelen. Er vormen zich namelijk bloedstolsels in de wonden. Door te spoelen laten die stolsels los en begint het bloeden opnieuw.

Er is een kleine kans dat het bloeden niet overgaat, ondanks de genomen voorzorgsmaatregelen. Waarschuw dan uw tandarts/kaakchirurg. Doe dat ook als u pijn houdt. In elk geval niet zomaar een pijnstiller nemen, want van sommige pijnstillers kan het bloeden juist heviger worden. De tandarts/kaakchirurg spreekt met u af wat u de eerste 24 uur wel en niet mag doen.

Wennen aan het eerste kunstgebit
Pas na de eerste dag mag het kunstgebit uit uw mond. Afhankelijk van wat u heeft afgesproken, doet de tandarts/kaakchirurg dat, of doet u het zelf. Als u het zelf mag doen, wees dan voorzichtig. Spoel het kunstgebit af en borstel het schoon. Reinig uw mond voorzichtig door te spoelen met lauw water waarin u eventueel een beetje zout doet. U kunt daarvoor ook een bij de drogist verkrijgbaar spoelmiddel gebruiken. Spoelen met lauwe kamillethee kan ook heel goed. Als de wonden beginnen te genezen zal de pijn verminderen en kunt u langzaam gaan wennen aan uw eerste kunstgebit. Dat vraagt tijd. Het gaat bij de een veel sneller dan bij de ander. Door tandverlies en het ontbreken van de wortel zal uw kaak gaan slinken. Dit is vaak een onopgemerkt proces. De onderkaak slinkt vier keer zo snel als de bovenkaak. Wanneer de noodprothese (immediaat prothese) erg los gaat zitten kan deze worden aangepast door er een laagje in te leggen (wij noemen dat rebasen).
Tandprothetische Praktijk Schippers

Klarinetweg 16F
4337 RA Middelburg
0118 - 639 875
info@tppschippers.nl
Bezoek website

Volledige prothese

Gebitsprothesen
Meer dan 3 miljoen mensen in Nederland dragen een kunstgebit. Ongeveer 800.000 van hen hebben hier in meer of mindere mate problemen mee. Er zijn diverse oorzaken waardoor mensen last hebben van hun gebitsprothese.

Een nieuwe gebitsprothese?
Als gevolg van het voortschrijdend slinken van de beide kaakhelften, zit zowel het boven- als ondergebit op den duur te los. Dit gaat vaak gepaard met functionele klachten zoals pijn in de mond, slecht kunnen kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen met de spijsvertering.

Wij bieden graag hulp
Als een gebitsprothese slechts enkele jaren oud is, dan kan deze vaak aangepast worden. Aan de binnenzijde van het gebit wordt dan een “voering” aangebracht waardoor de gebitsprothese weer goed aansluit op het tandvlees en niet los zit. Een andere mogelijkheid is dat de tanden en kiezen afgesleten zijn en/of elkaar foutief raken. Dan is een algehele vervanging de beste optie.

Al met al is regelmatige controle de beste manier om uw gebitsprothese in topconditie te houden en overlast tot een minimum te beperken.
Tandprothetische Praktijk Schippers

Klarinetweg 16F
4337 RA Middelburg
0118 - 639 875
info@tppschippers.nl
Bezoek website

Klikgebit op implantaten

Een loszittend kunstgebit (onder) is een van de meest voorkomende klachten bij volledig prothese dragers. Als een kunstgebit bestemd voor een onderkaak niet goed blijft zitten, kan Tandprothetische praktijk Schippers in voorkomende gevallen hulp inroepen van een implantoloog. In nauwe samenspraak kunnen onze praktijk en de implantoloog ervoor zorgen dat uw kunstgebit een hechte verbinding krijgt met uw kaak, terwijl deze toch uitneembaar blijft.

Een implantaat is een kunstwortel die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Om een kunstgebit goed te kunnen dragen zijn twee of vier implantaten voldoende. Een implantaat is in de regel gemaakt van titanium en heeft een keramische buitenlaag. Dit zijn beiden materialen die door het lichaam niet worden afgestoten. Een implantaat heeft een doorsnede van ongeveer 4 millimeter en is 10 tot 16 millimeter lang. De plaatsing gebeurt altijd bij de implantoloog onder plaatselijke verdoving.

Een implantaat in de bovenkaak is zeldzaam; implantaten in de onderkaak daarentegen komen veelvuldig voor. Als uw kaak geheel genezen is van de ingreep en het implantaat in het bot vastzit, biedt het implantaat houvast aan uw uiteindelijke kunstgebit.

Wanneer kiezen voor implantaten
Een implantaat wordt vaak geplaatst als u over het functioneren van een “normaal” kunstgebit niet tevreden bent en klachten blijft houden. Of als u na verloop van tijd klachten ontwikkelt. Bij langdurig dragen van een kunstgebit blijft met name de onderkaak slinken. De onderkaak wordt minder hoog en uw kunstgebit gaat steeds losser zitten. Het kunstgebit schuift over het tandvlees met daaronder het kaakbot, wat klachten kan geven. Bij een controlebezoek kan Tandprothetische praktijk Schippers vaststellen of vervanging, aanpassing of plaatsen van implantaten nodig is. Als uw klachten van dien aard zijn en de onderkaak zo laag is dat van de eerste twee mogelijkheden (vervanging of aanpassing) geen sprake is, dan zullen wij u doorverwijzen naar een implantoloog. De beoordeling is in zo’n geval dat u implantaten krijgt voordat er een nieuwe gebitsprothese voor u gemaakt wordt.

Voor het beste resultaat
Implantaten kunnen bij vrijwel iedereen geplaatst worden, al gelden voor een goed resultaat wel een aantal voorwaarden. Zo moet er voldoende kaakbot aanwezig zijn om de implantaat in te verankeren. Bovendien is het van belang dat uw kaakbot, uw tandvlees en uiteraard uzelf gezond zijn. Verder moet u bereid zijn de implantaten en het kunstgebit dat daarop bevestigd wordt, goed te reinigen. Tot slot, roken en overmatig alcoholgebruik hebben een nadelig invloed op het succes van het implantaat.

De tandprotheticus en implantoloog
De tandprotheticus en implantoloog werken op het gebied van de implantologie nauw samen. Ze verwijzen naar elkaar en hebben duidelijke, onderlinge afspraken. In de meeste gevallen bezoekt u eerst de tandprotheticus. Na beoordeling van uw mond of na een periode waarin u een “normaal” kunstgebit heeft gedragen, kan het houvast van de onderprothese zo slecht zijn dat implantaten ter sprake komen. Het ondergebit zit dan simpelweg te los. Door de geslonken kaak is er vaak geen hoogte meer aanwezig om het kunstgebit op vast te houden. Wanneer u ermee instemt om in de onderkaak implantaten te laten plaatsen, verwijzen onze praktijken u schriftelijk door naar de implantoloog met wie wij samenwerken.

De implantoloog maakt met u een afspraak voor een eerste consult. Als u uiteindelijk uw implantaten heeft gekregen, licht de implantoloog onze praktijk weer schriftelijk in over de stand van zaken. Vervolgens zal de verdere behandeling weer bij ons plaatsvinden. Wij zullen starten met de vervaardiging van de nieuwe gebitsprothese op implantaten. Samenvattend: Tandprothetische praktijk Schippers verzorgt het uitneembare deel van uw kunstgebit, de implantoloog verzorgt het vastzittende deel in het kaakbot.

Het plaatsen van de implantaten
Voor het plaatsen van de implantaten maakt u een aantal achtereenvolgende afspraken. Om te beginnen ontvangt de implantoloog u om samen een inzicht te krijgen in uw gezondheid. Voor het welslagen van de behandeling is het immers van belang om inzicht te hebben in uw gezondheid. Gebruik van medicijnen, complicaties of medische problemen bij eerdere tandheelkundige behandelingen en eventuele allergieën kunt u hier melden.

Vervolgens zal de implantoloog uw mondholte inspecteren.  ok maakt hij een röntgenfoto van uw kaken. Aan de hand van het onderzoek en de foto maakt de implantoloog een behandelplan. Dit plan bespreekt hij met u. Aarzelt u niet om toelichting of aanvullende informatie te vragen, de  implantoloog zal u zo goed mogelijk antwoord geven. Als uw zorgverzekeraar de implantaatbehandeling vergoed wordt de afspraak gemaakt voor het plaatsen van de implantaten. Na deze ingreep wordt er op de implantaten afdekschroeven geplaatst en de huidige gebitsprothese indien noodzakelijk aangepast. Na een ingroeiperiode van ongeveer 3 maanden komt u weer terug bij de implantoloog die de ingroei van de implantaat en genezing van de kaak controleert. Tevens zal de implantoloog de afdekschroeven vervangen door drukknoppen. Na deze behandeling zal de implantoloog u terugverwijzen naar onze praktijk.

Het maken van de ondergebitprothese op implantaten
Nadat de implantaten zijn geplaatst, wordt u terugverwacht bij onze praktijk. Er zullen opnieuw enige afspraken nodig zijn voor het aanmeten van uw nieuwe ondergebit of voor het veranderen van uw nieuwe gebitsprothese. Ons team voelt als uitdaging om uw gebitsprothese perfect te laten aansluiten op de implantaten.

De verschillende soorten implantaatconstructies
Er zijn diverse opties om uw prothese aan de implantaten te bevestigen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en positie zal de tandprotheticus een keuze maken. Mogelijkheden: de vertrouwde drukknoppen maar ook staafhuls locators, telescoopconstructie of magneten.

Controle
Tandprothetische praktijk Schippers en de implantoloog maken beiden na het plaatsen van de onderprothese een aantal afspraken met u voor nacontroles.

Reiniging is van cruciaal belang
Implantaten gaan in principe lang mee. Een goede hygiëne voor uw mond en uw prothese is van het allergrootste belang voor het behoud van de implantaten. De belangrijkste plaatsen die schoon moeten blijven zijn de overgangen van de implantaten naar het tandvlees. Tijdens de poetsinstructie leert u welke hulpmiddelen voor u het meest geschikt zijn. Daarnaast moet u regelmatig naar de implantoloog of mondhygiënist om uw implantaten te laten reinigen. Van even groot belang is het schoonhouden van de gebitsprothese en de mondholte. Om deze te laten controleren dient u een aantal afspraken met onze praktijk te maken.

Een aangemeten ondergebit prothese gedragen op implantaten wordt ook wel klikgebit genoemd.
Tandprothetische Praktijk Schippers

Klarinetweg 16F
4337 RA Middelburg
0118 - 639 875
info@tppschippers.nl
Bezoek website

PartiŽle of frameprothese

Een tandprotheticus beperkt zich niet slechts tot het aanmeten en vervaardigen van volledige gebitsprothesen. Ook een partiële prothese (een plaatje) valt onder zijn expertise. Ten opzichte van de volledige prothese is er echter in behandelwijze en verantwoording wel een groot verschil. Een partiële gebitsprothese kan alleen door de tandprotheticus aangemeten en vervaardigd worden als uw tandarts uw tanden en kiezen gecontroleerd heeft en uit deze controle blijkt dat belasting van deze tanden en kiezen geen problemen zal opleveren. Voor het vervaardigen van de partiële gebitsprothese werkt de tandprotheticus dus nauw samen met een tandarts. Immers de tandarts draagt de verantwoordelijkheid voor uw eigen tanden en kiezen en de tandprotheticus die van de partiële prothese.

Het komt steeds vaker voor dat inwoners van Nederland niet al hun tanden, maar één of enkele gebitselementen verliezen. Het ontstane gat kan dan op verschillende manieren opgevuld worden. De tandprotheticus kan in dat geval een partiële prothese bij u aanmeten. Hij behandelt u daarbij van A tot Z én hij vervaardigt zelf uw prothetische voorziening die tussen uw bestaande tanden past.

Welke soorten gedeeltelijke prothesen bestaan er?
 • De kunststof plaatprothese met of zonder klammers (haakjes),
 • De frameprothese.

De kunststof plaatprothese
Indicatie:
 • Als de resterende eigen tanden en kiezen niet meer voor duurzame restauratie in aanmerking komen
 • Als noodvoorziening
 • Voorloper van de volledige prothese
 • Wanneer er financiële bezwaren kleven aan het maken van een brug of een frameprothese.
De kunststof plaatprothese wordt volledig van kunststof gemaakt. Daar waar u enkele tanden mist vormt het kunststof deel een afsteunend zadel op de kaak waarin de tanden en kiezen geplaatst worden. Er wordt altijd naar gestreefd dat de kunsttanden dezelfde kleur hebben als uw eigen tanden. Wanneer het houvast van de kunststof plaatprothese tegenvalt dan kan deze uitgevoerd worden met twee of meer gebogen ankers (haakjes) rond bestaande tanden zodat deze de plaatprothese meer retentie geven.

De frameprothese
Indicatie:
 • Als er enkele voortanden, kiezen of een combinatie hiervan ontbreken
 • Als lange termijn oplossing
 • Als de resterende tanden sterk voldoende zijn om deze constructie te dragen
 • Wanneer het vervaardigen van een brug niet mogelijk is
De frameprothese bestaat uit een metalen frame waaraan zadels met kunstelementen vastzitten. Het frame wordt van een sterke chroomkobalt legering of van titanium gegoten en is samengesteld uit een basis, een hoofdverbindingsbeugel, kleine verbindingsbeugels en  ankers rond uw eigen tanden.

Behandelplan
Nadat u op intake-gesprek bent geweest, plannen wij de behandelingen in. U dient rekening te houden met ongeveer een zestal afspraken:
 • Eerste afdrukken
 • Individuele afdrukken
 • Beetbepaling
 • Passen en esthetische correcties
 • Prothese plaatsen
 • Na controle(s)
Tandprothetische Praktijk Schippers

Klarinetweg 16F
4337 RA Middelburg
0118 - 639 875
info@tppschippers.nl
Bezoek website

Reparatie en rebasing

Reparatie
Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht als er een tand is gebroken, de gebitsprothese is gescheurd of zelfs gebroken. Wij stellen de oorzaak van dit ongemak vast om herhaling te voorkomen.

In de meeste gevallen is een afspraak niet nodig en kunt u uw reparatie aanbieden op een tijdstip dat u het beste uitkomt. Wel het liefst voor 14.00 uur omdat een reparatie anderhalf tot twee uur in beslag kan nemen (afhankelijk van de aard van de reparatie). Nadat wij uw prothese in ontvangst hebben genomen, spreken wij met u een afhaaltijd af.

In het geval van een aanpassing of plaatsing van een tand of kies aan een partiële gebitsprothese verzoeken wij u om telefonisch een afspraak te maken voor de afdruk voorafgaand aan de reparatie.

U kunt terecht van maandag t/m donderdag van 08.30 – 17.00 uur. Op vrijdag tussen 08.30 – 12.30 uur. Maar wij kennen ook een weekend service! Bekijk onze openingstijden voor meer informatie.

Rebasing

In de loop der jaren slinkt uw kaak. Daarom is het raadzaam om iedere twee jaar een controlebezoek af te leggen. Als uw gebitsprothese niet meer goed past wordt er een afdruk genomen van de kaak en kunnen wij een voering plaatsen om het kunstgebit weer goed passend te maken.

Bij rebasen wordt er een afdruk genomen en kunt u na ongeveer twee uur de gebitsprothese weer ophalen. Wij verzoeken u om voor deze behandeling even vooraf een telefonische afspraak te maken.

Houdt er rekening mee dat u gedurende die twee uren geen kunstgebit ter beschikking heeft. Wellicht heeft u uw oude gebitsprothese nog bewaard zodat u niet zonder hoeft rond te lopen.
Tandprothetische Praktijk Schippers

Klarinetweg 16F
4337 RA Middelburg
0118 - 639 875
info@tppschippers.nl
Bezoek website

Openingstijden

Reguliere openingstijden
Tijdens de hieronder genoemde openingstijden kunt u altijd in contract treden, persoonlijk op onze locatie of per telefoon op nummer 0118 - 63 98 75
Maandag 08:30 - 17:00 uur
Dinsdag 08:30 - 17:00 uur
Woensdag 08:30 - 17:00 uur
Donderdag 08:30 - 17:00 uur
Vrijdag 08:30 - 12:30 uur

Weekenddienst / huisbezoek
Heeft u een accuut probleem? Het is mogelijk uw kunstgebit te laten repareren in het weekend, echter uitsluitend na telefonisch overleg op nummer 06 - 150 50 927

Extra informatie
 • Onze praktijk zal reparaties altijd met spoed behandelen
 • Voor het aanmeten van een nieuwe of het aanpassen van een bestaande gebitsprothese maakt u van tevoren een afspraak.
 • Neem in alle gevallen uw verzekeringsbewijs en een geldig legitimatiebewijs mee (rijbewijd, identiteitsbewijs of paspoort).
Tandprothetische Praktijk Schippers

Klarinetweg 16F
4337 RA Middelburg
0118 - 639 875
info@tppschippers.nl
Bezoek website

Contact

Wij zijn gevestigd in het prachtige Middelburg, provincie Zeeland.
Onze praktijk is uitstekend bereikbaar en rolstoelvriendelijk.

Komt u met de auto? Onze praktijk is gevestigd op een industrieterrein net buiten de stad. U kunt gratis parkeren voor de deur van de praktijk.

Klarinetweg 16F
4337 RA Middelburg
0118 - 639 875
info@tppschippers.nl
Tandprothetische Praktijk Schippers

Klarinetweg 16F
4337 RA Middelburg
0118 - 639 875
info@tppschippers.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit