Tandprothetische praktijk E.Zijdenbos

Werkwijze

Van eigen tanden naar een prothese
U krijgt een gebitsprothese. Dat betekent voor u een hele verandering. Op deze pagina leest u hoe alles in zijn werk gaat, wat u kan verwachten en waar u op moet letten. Zo kunt u zich er alvast op voorbereiden.

Het trekken
Het trekken van tanden en kiezen gebeurt meestal niet in één keer. Want dat is een nogal grote ingreep. De tandarts trekt eerst uw kiezen. Uw tanden trekt hij pas later, zodat u niet zonder tanden hoeft te lopen. Tussen het trekken van kiezen en tanden zit doorgaans wel enkele weken. In de tussentijd krijgt het tandvlees de gelegenheid om te genezen en te herstellen. U zult het dus een tijdje zonder kiezen moeten stellen. Met eten is dat een beetje behelpen. Als de wonden nog niet genezen zijn, kunt u het beste zacht voedsel eten. Daarna kunt u langzamerhand weer proberen te eten wat u normaal gewend bent. Meestal zal uw kauwvermogen minder zijn.

Het maken van de prothese
Voordat de tandarts uw tanden trekt, maken wij een afdruk van uw kaak. Daarvoor krijgt u een soort papje in uw mond dat hard wordt. Als de tandprotheticus de afdruk weer uit uw mond haalt, heeft hij een nauwkeurige afdruk van uw tanden en kaken. Die afdruk is de basis voor de prothese. Misschien bevalt de kleur, de stand of de vorm van uw eigen tanden u niet helemaal. Bij uw nieuwe prothese kan daar iets aan worden gedaan. Het wordt in overeenstemming met uw wensen gemaakt. Als u tevreden bent over uw eigen tanden, dan is het een goed idee om er een kleurenfoto van te maken. Dan kunnen wij deze foto als voorbeeld gebruiken.

De prothese wordt direct geplaatst
Vroeger liepen mensen - voordat de prothese klaar was - een tijdje zonder tanden. Tegenwoordig hoeft dat niet meer. De prothese wordt onmiddellijk in de mond geplaatst als de laatste tanden zijn getrokken. U vindt het misschien een vreemd idee dat u een prothese geplaatst krijgt over verse wonden. Maar u zult merken dat de prothese fungeert als een soort verband op de wonden. Als u de eerste keer het resultaat in de spiegel bekijkt, dan schrikt u wellicht. Nergens voor nodig. Er heeft zich immers heel wat in uw mond afgespeeld. Na een paar dagen trekken de behandelingsplekken weg en ziet het er al een stuk beter uit.

Dhr E.Zijdenbos is gediplomeerd tandprotheticus en heeft zijn eigen praktijkruimte en werkplaats. Wij kunnen snel en adequaat aan uw wensen voldoen.
Tandprothetische praktijk E.Zijdenbos

Lange-meet 31A
3261 EJ Oud-Beijerland
0186 - 612220
info@e-zijdenbos.nl
Bezoek website
Tandprothetische praktijk E.Zijdenbos

Eendrachtsweg 38
3297 AD Puttershoek
078 - 6764174
info@e-zijdenbos.nl
Bezoek website

Protheses

Protheses
Tandprothetische Praktijk E. Zijdenbos is een specialist in het aanmeten en vervaardigen van alle uit de mond te nemen prothetische voorzieningen. Op verwijzing van een tandarts of implantoloog vervaardigt ons praktijk geheel zelfstandig verschillende vormen van protheses.

Volledige gebitsprotheses
Als uw alle tanden en kiezen van het natuurlijke gebit verloren zijn gegaan, is er nog maar één manier om de functie en het uiterlijk daarvan te herstellen, namelijk het maken van een kunstgebit. Het kunstgebit bestaat uit een kunstharsplaat waarop tanden en kiezen zijn bevestigd. De vormen en kleuren van de tanden en kiezen in het natuurlijke gebit kunnen precies worden nagemaakt in het kunstgebit. Daardoor kan het kunstgebit er zo natuurlijk uit zien dat het niemand opvalt dat men een kunstgebit draagt.

Klikgebit
Een overkappingsprothese is een kunstgebit dat geplaatst wordt op een aantal implantaten. Deze bevestiging mag niet permanent zijn, zodat het gebit op elk gewenst moment uit de mond genomen kan worden. Voor een overkappingsprothese worden twee pijlers aan de voorkant van de kaak geplaatst. Dit is om er voor te zorgen dat de prothese er in zijn geheel over de implantaten heen valt en ze niet meer te zien zijn.

Deze twee implantaten kunnen met elkaar verbonden worden door een soort van rails. De rails, de zogenoemde steg wordt gemaakt van palladium staafje, die met een goudlegering aan deze cilinders wordt gesoldeerd. Op deze manier ontstaat er een stevige brug tussen de pijlers. Aan deze brug kan de prothese worden bevestigd door een soort van klik verbinding.

Direct Loading Concept
Op dezelfde dag dat de implantaten geplaatst worden deze te belasten( gebruiken) i.p.v. deze eerst 2 maanden vast te laten groeien onder een losdrijvende prothese m.a.w.: het gebit drukt dus ook niet door op de wond, maar 1 dagje zonder ondergebit, geen voedselresten in het wondje (snellere genezing) en doordat hij vastzit beperkt hij de ergste zwelling.

Mocht u in aanmerking komen voor: het Direct Loading Concept* gaan we als volgt te werk: Het plaatsen van de implantaten wordt over het algemeen in een half uurtje onder het genot van een plaatselijke verdoving van het tandvlees, ( sneetje van 2a3 mm diep) en het bot hoeft niet verdoofd te worden want als daar in geboord word, voel je dat niet doordat er geen zenuwen in het bot zitten zoals bij bv tanden en kiezen. hierna nemen wij 1 afdrukje en kunt u in de middag al uw op de implantaten aangepaste prothese ophalen. Vraag naar de mogelijkheden voor u.

Even 1 ochtendje door de zure appel heen bijten en de rest van uw leven geniet u van een vastzittende prothese die minder hard op uw tandvlees zal drukken doordat de krachten in het bot worden opgevangen ipv dat het tandvlees word geplet tussen de prothese en het kaakbeen. Als bijkomend voordeel geeft een vast geklikte prothese de tandprotheticus meer ruimte om op een technisch, medisch en esthetisch niveau meer aan uw wensen en eisen te voldoen, ook zal de bovenprothese beter vastzitten doordat u hem onbewust harder kan aanbijten( geen pijn).

Partiële gebitsprotheses
Cariës en tandvleesafwijkingen zijn de voornaamste oorzaken van het verlies van tanden en kiezen. Pas na een positief bevonden evaluatie van de restdentitie (de tanden en kiezen die nog aanwezig zijn) door een tandarts is het zinvol om over te gaan tot het aan meten van een gedeeltelijke prothese (partieel). Deze prothese kan men in twee groepen splitsen: frame-prothese, een kunststof vervanging met metalen onderbouw en kunststof-prothese, een volledig plastic prothese met of zonder metalen haakjes.

Immediaatprotheses
Om allerlei redenen kunt u uw laatste tanden en kiezen verliezen. Na uw eerste bezoek bij de Tandprothetische Praktijk E. Zijdenbos zal hij u verwijzen naar een tandarts/kaakchirurg. Nadat de tandarts/kaakchirurg heeft besloten uw laatste tanden en kiezen te trekken verwijst hij u terug naar onze praktijk voor het vervaardigen van uw eerste kunstgebit (Immediaatprothese).
Tandprothetische praktijk E.Zijdenbos

Lange-meet 31A
3261 EJ Oud-Beijerland
0186 - 612220
info@e-zijdenbos.nl
Bezoek website
Tandprothetische praktijk E.Zijdenbos

Eendrachtsweg 38
3297 AD Puttershoek
078 - 6764174
info@e-zijdenbos.nl
Bezoek website

Samenwerking

Wij werken in de regio Rotterdam nauw samen met een aantal tandartsen / implantologen voor behandelingen waarbij ingrepen door de tandarts noodzakelijk zijn (denk bijvoorbeeld. aan het trekken van tanden of implantaten plaatsen). Onder deze samenwerking valt ook een Narcose tandarts (speciaal voor angst / probleem patiënten).

De praktijk van tandarts/implantoloog de Zeeuw is te vinden op:
Zuiderterras 6
3083 BV ROTTERDAM
T. 010-4101470
E. info@zuiderterras.nl
W. www.zuiderterras.nl


Tandartsenpraktijk Maseratilaan is te vinden op:
Maseratilaan 7
3261 NA Oud-Beijerland
T. 0186 – 61 51 61
F. 0186 – 61 16 62
E.    info@tandartsenpraktijkmaseratilaan.nl
W. www.tandartsenpraktijkmaseratilaan.nl


De Narcose tandarts is te vinden op:
Albert Einsteinweg 1
2408 AP Alphen aan den RijnDe NarcoseTandarts
T. 0172-497 450
F. 0172-497 450
W. www.narcosetandarts.nl
Tandprothetische praktijk E.Zijdenbos

Lange-meet 31A
3261 EJ Oud-Beijerland
0186 - 612220
info@e-zijdenbos.nl
Bezoek website
Tandprothetische praktijk E.Zijdenbos

Eendrachtsweg 38
3297 AD Puttershoek
078 - 6764174
info@e-zijdenbos.nl
Bezoek website

De Narcosetandarts

Wij werken al geruime tijd nauw samen met de Narcosetandarts te Alphen aan de Rijn. De Narcosetandarts is een uitgebreide tandheelkundige praktijk waar u terecht kunt voor alle behandelingen en onderhoud van uw tanden.

Voor patiënten met angst voor de tandarts, maar ook voor patiënten met een lichamelijke handicap of kinderen die onder narcose behandeld moeten worden. Er wordt uitsluitend behandeld door zeer goede opgeleide en ervaren tandartsen en anesthesiologen.

De modernste technieken en de meeste veilige methodes worden toegepast. Daarbij staat vast dat iedere behandeling onder narcose wordt uitgevoerd. Zonder angst en zonder pijn!

Heeft u problemen met uw eigen tanden en wilt u weten wat voor mogelijkheden er zijn en het liefst behandeld worden onder narcose betreffende een gedeeltelijke prothese in combinatie met uw eigen goede dentitie, een volledig uitneembare-gebitsprothese, of een immediaatprothese, dan kunt u ons bereiken onder telefoonnummer 0186 - 612220 voor Oud-Beijerland of 078 - 6764174 voor Puttershoek om een afspraak te maken voor een geheel vrijblijvend en kosteloos oriënterend/informatief gesprek.

Voor meer informatie over Tandheelkundige Praktijk De Narcosetandarts
Meer informatie : www.narcosetandarts.nl
Tandprothetische praktijk E.Zijdenbos

Lange-meet 31A
3261 EJ Oud-Beijerland
0186 - 612220
info@e-zijdenbos.nl
Bezoek website
Tandprothetische praktijk E.Zijdenbos

Eendrachtsweg 38
3297 AD Puttershoek
078 - 6764174
info@e-zijdenbos.nl
Bezoek website

Contact

Adressen
Oud-Beijerland Puttershoek
Lange-meet 31A
3261 EJ Oud-Beijerland
T 0186 - 612220
info@e-zijdenbos.nl
Eendrachtsweg 38
3297 AD Puttershoek
T 078 - 6764174
info@e-zijdenbos.nl

Openingstijden:
Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 14:00 uur

Huisbezoeken:
Maandag t/m vrijdag tussen 12:00 en 14:00 uur.
Wij werken uitsluitend op afspraak, dus bel ons even van tevoren.
Tandprothetische praktijk E.Zijdenbos

Lange-meet 31A
3261 EJ Oud-Beijerland
0186 - 612220
info@e-zijdenbos.nl
Bezoek website
Tandprothetische praktijk E.Zijdenbos

Eendrachtsweg 38
3297 AD Puttershoek
078 - 6764174
info@e-zijdenbos.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit