Tandprothetische Praktijk Ivar Swalue

De praktijk

Tandprothetische Praktijk Swaluë Hillegom opende in oktober 2008 haar deuren. Deze moderne praktijk kenmerkt zich door de zeer goede bereikbaarheid en de eigen behandelruimte waar elke behandeling discreet en individueel gedaan wordt. Hieraan gekoppeld is een eigen tandtechnisch laboratorium, waar alles wordt vervaardigd. Deze goed geoutilleerde praktijk oogt rustig, professioneel en hygiënisch. Daarnaast is er veel zorg en aandacht is er besteed aan de inrichting van de praktijk.

Toegankelijk
De praktijk is volledig rolstoelvriendelijk ingericht. De praktijk is zeer goed bereikbaar met de auto (N208) en met de buslijnen 51 en 60. Halte van den Endelaan brengt u tot op 2 minuten loopafstand van de praktijk. Voor de deur is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig. Ook beschikt de praktijk over één eigen parkeerplaats voor de deur voor minder validen.

Oranisatie van Nederlandse Tandprothetici
Ivar Swaluë is gecertificeerd en lid van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT). Voor u een extra zekerheid aangezien deze organisatie een geschillencommisie kent. Een lidmaatschap wordt alleen verkregen na het behalen van het diploma tandprotheticus aan een erkend opleidingsinstituut.

TPP Swaluë winnaar beste bedrijf 2013!
De praktijk van tandprotheticus Ivar Swaluë aan de Van den Endelaan is verkozen tot beste bedrijf 2013. Met een gemiddelde beoordeling van 9,4 is het natuurlijk ook iets om zeer trots op te zijn!
Artikel Dental Revu - Maart 2014

Lees onze beoordelingen...

Op Allebedrijvenin.nl vind je alle bedrijven en aanbiedingen bij ons in de regio.
Lees hier onze beoordelingen.

 
Tandprothetische Praktijk Ivar Swalue

Van den Endelaan 38c
2181 EK Hillegom
0252-34 87 04
info@tppswalue.nl
Bezoek website

Even voorstellen

Ivar Swaluë
 Ivar Swaluë zit al vanaf 1996 in het vak. Deze geboren en getogen Amstelvener is ook daar aan zijn carrière begonnen. Na negen jaar in Amstelveen werkzaam te zijn geweest in een tandprothetische praktijk en het afronden van zijn 8 jaar lange opleiding tot tandprotheticus, kreeg hij een baan aangeboden bij een zeer gerenomeerde tandprothetische praktijk in Amsterdam. Deze kans werd met beide handen aangegrepen. Twee jaar later werd het tijd om zijn vleugels uit te slaan in Hillegom. Een lang gekoesterde droom kwam daarmee in vervulling.

Vakmanschap
Een tandprotheticus is iemand met een gespecialiseerde opleiding en jarenlange ervaring in het aanmeten en vervaardigen van volledige-, implantaatgedragen- (het klikgebit), en gedeeltelijke gebitsprothesen en dus bij uitstek de specialist op het gebied van gebitsprothesen en kunstgebitten. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de tandarts.

Optimale service is voor ons een vanzelfsprekende zaak. Vanaf het eerste bezoek tot plaatsen werkt onze tandprotheticus zelfstandig aan uw kunstgebit. Hierbij bespreekt hij alle persoonlijke wensen en geeft hij voorlichting en advies, ook over vergoedingen.

Reparaties en aanpassingen (rebasing) zijn bij ons ook in bekwame handen.

Kom langs!
Bij Tandprotetische Praktijk Swaluë nemen we veel tijd voor onze cliënten: er is letterlijk alle ruimte voor een persoonlijke, individuele benadering. Bent u niet tevreden over uw gebit of loopt u al enige tijd met vragen rond? Neem dan direct contact met ons op, wij laten u graag weer lachen!
 
Tandprothetische Praktijk Ivar Swalue

Van den Endelaan 38c
2181 EK Hillegom
0252-34 87 04
info@tppswalue.nl
Bezoek website

Nieuw kunstgebit

Volledige gebitsprothese
Een volledig kunstgebit is nodig wanneer iemand geen eigen tanden en kiezen meer heeft. Het kan zijn dat er nog wortels van tanden en/of kiezen aanwezig zijn die als steun voor het kunstgebit gebruikt kunnen worden.

Mocht u al een kunstgebit hebben, dan wordt er gekeken of uw huidige kunstgebit aan vervanging toe is. Daarnaast ontvangt u informatie over het verloop van de behandelperiode.

Gedeeltelijke gebitsprothese
Van een gedeeltelijke gebitsprothese wordt gesproken wanneer iemand nog een aantal eigen tanden en kiezen heeft. Het maken van een gedeeltelijke gebitsprothese verloopt iets anders dan het maken van een nieuwe volledige gebitsprothese. Zo is het bij het aanmeten niet altijd nodig dat het dichtbijten moet worden geregistreerd.

Bij de gedeeltelijke gebitsprothese wordt onderscheid gemaakt tussen een frame en een plaatje. Een frame is een metalen constructie met daarop kunststof met de te vervangen tanden en/of kiezen. Een plaatje is een tandvleeskleurige kunstharsplaat waarin tanden en/of kiezen zijn verankerd.

Klikgebit op implantaten
Een kunstgebit op implantaten is een volledige gebitsprothese die rust op implantaten. Wanneer er geen tanden en kiezen meer in het kaakbot aanwezig zijn, slinkt of verdwijnt het kaakbot. Wanneer u niet veel kaakbot meer heeft kan dit tot enkele leiden klachten zoals pijn bij het dragen en het moeilijk kunnen spreken, lachen en eten. Tandheelkundige implantaten geven u die zekerheid weer snel terug.

Een implantaat is het best te vergelijken met een kunstwortel welke in uw kaak wordt geplaatst. Het plaatsen van implantaten in uw kaak is een relatief kleine medische behandeling, die ongeveer 45 minuten in beslag neemt. Veel mensen zien tegen een degelijke medische behandeling op, terwijl het trekken van een verstandskies vaak als vervelender wordt ervaren.

Mocht het niet meer mogelijk zijn om een vastzittende prothese te maken, dan zal uw zorgverzekeraar het zetten van de implantaten en de bijbehorende prothese bijna geheel vergoeden, wel moet een dergelijke behandeling door uw zorgverzekeraar vooraf goedgekeurd worden.

Noodprothese
Als alle tanden en kiezen getrokken moeten worden krijgt u van ons een noodprothese aangemeten. Het aanmeten van deze gebitsprothese wordt gedaan als u uw eigen tanden en kiezen nog heeft. Op deze manier zit u niet zonder gebit. Afhankelijk van de hoeveelheid tanden en kiezen die uit uw mond worden gehaald, krijgt uw te horen hoe vaak u dient langs te komen bij Praktijk Swaluë voor het aanmeten.

Het laten trekken van de tanden en kiezen wordt gedaan door één van de met ons samenwerkende tandartsen, door uw eigen tandarts of onder algehele narcose door de kaakchirurg in het Spaarneziekenhuis. Door het trekken van de tanden en kiezen zal uw kaakbot gedurende 8 tot 12 maanden fors slinken en dient uw gebitsprothese met enige regelmaat aangepast te worden. Als het kaakbot tot rust is gekomen mag u van uw verzekering de noodprothese laten vervangen voor een nieuwe.

Uit welke stappen bestaat de behandeling?
Het maken en het aanmeten van een nieuw kunstgebit verloopt in een aantal stappen. In totaal komt u vijf keer langs bij Praktijk Swaluë:

• Het maken van de eerste afdrukken
• Het maken van de precisie afdrukken
• Het beoordelen van de positie van de bovenkaak t.o.v. de onderkaak, tanden en kiezen uitzoeken
• Het beoordelen van de prothese op esthetiek en functionaliteit
• Het afleveren van de prothese en het geven van gebruik-instructies

Tijdens stap 4, de prothese beoordelen op esthetiek & functionaliteit, kunt u op uw gemak kritisch bekijken wat we hebben gedaan. Dit kan eventueel in het bijzijn van een familielid. Een prothese wordt pas afgemaakt als u tevreden bent met wat u in de spiegel ziet!

Nazorg
Als u een nieuwe gebitsprothese heeft gekregen voelt het in het begin misschien iets ongemakkelijk. Maar ook als u een vraag heeft over het schoonhouden en het gebruik van de prothese, bent u bij ons van harte welkom. Jaarlijks mogen prothesedragers een nieuwe voering in de gebitsprothese aan laten meten. Uw kaak blijft continue aan verandering onderhevig. Kom dus regelmatig langs voor een controlebezoek!
Tandprothetische Praktijk Ivar Swalue

Van den Endelaan 38c
2181 EK Hillegom
0252-34 87 04
info@tppswalue.nl
Bezoek website

Implantaten

Wat is een implantaat?
Een implantaat kunt u vergelijken met een schroefvormige titanium kunstwortel, een lichaamsvriendelijk materiaal waar bot aan vast groeit. Deze komt op de plaats waar vroeger uw tanden en kiezen hebben gestaan.

Met een doorsnee van ongeveer vier millimeter en een lengte variërend tussen de 5 en 16 millimeter, wordt het implanteren van kunstwortels al sinds 1965 toegepast.

Een implantaat wordt meestal onder plaatselijke verdoving geplaatst en biedt, als deze is vastgegroeid, houvast aan uw gebitsprothese. Implantaten worden vaker in de onderkaak dan in de bovenkaak geplaatst doordat de onderkaak harder slinkt en dus ook het ondergebit veelal los zit.

De betrouwbaarheid van implantaten is door uitgebreid klinisch en wetenschappelijk onderzoek aangetoond. De laatste tien jaar is het implanteren enorm voorspelbaar geworden. Doormiddel van de prijs/kwaliteit verhouding zijn zorgverzekeraars bereid een implantaat voor een gebitsprothese (middels een begroting) grotendeels te vergoeden.

Hoe lang duurt het implanteren?
Voor een eenvoudige behandeling waarbij er twee tot vier implantaten in de onderkaak worden aangebracht, is een half uur tot drie kwartier nodig. De tandarts/implantoloog stelt u altijd op de hoogte van de te verwachten tijdsduur van de behandeling. De duur van het totale behandeling is afhankelijk van de botkwaliteit en de hoeveelheid implantaten die nodig zijn.

Na het implanteren wordt uw huidige gebitsprothese aangepast en afhankelijk van uw persoonlijke situatie mag u de prothese gelijk na het implanteren weer indoen. Als er twee weken voorbij zijn worden de hechtingen verwijderd en zo’n vijf weken later kunnen we starten met het maken van het nieuwe gebit.

Welke klachten kunnen er optreden na het implanteren?
Van de behandeling zelf voelt u niets. Gedurende de behandeling en de eerste uren daarna is de plek die is behandeld verdoofd. De klachten na het plaatsen van een implantaat zijn meestal gering hoewel de klachten kunnen toenemen naarmate de behandeling uitgebreider is.

Eventuele pijn is heel goed te bestrijden met de voorgeschreven medicatie. Soms ontstaat een zwelling. Die is meestal op de derde dag na de behandeling het hevigst en neemt daarna af. In sommige gevallen treedt een lichte bloeduitstorting op. U kunt ook tijdelijk een wat vreemd, verdoofd gevoel krijgen in de onderlip of op de behandelde plek.

Zijn er bepaalde voorwaarden waaraan ik moet voldoen?
Er zijn eigenlijk maar drie voorwaarden waaraan voldoen moet worden als u implantaten wil:

1. Kaakbot: er dient nog voldoende gezond kaakbot aanwezig te zijn.
2. Gezond tandvlees: het tandvlees over uw kaak moet gezond zijn.
3. Motivatie: u moet voldoende gemotiveerd zijn om te zorgen voor een goede mondhygiëne.

Speelt mijn leeftijd een rol?
Het plaatsen van implantaten kan pas als uw kaak volgroeid is, dat is bij vrouwen rond de 16e levensjaar en bij mannen rond hun 18e. Een uiterste leeftijdsgrens is er niet; niemand is te oud voor implantologie. Als bij het eerste consult blijkt dat uw gezondheid in orde is, is er geen beletsel voor een behandeling.

Wat is de levensduur van een implantaat?
Dit is niet exact te zeggen. De levensduur hangt deels af van uw eigen gedrag: onvoldoende mondhygiëne en veelvuldig roken kunnen die duur bekorten. Daarnaast kan er door onvoorziene omstandigheden soms iets misgaan. Van alle implantaten die in de onderkaak worden geplaatst is een percentage van ongeveer 99% succesvol. Voor de bovenkaak ligt dit percentage op circa 96 %, dit door de wat ongunstigere anatomie. Als zich onverhoopt een probleem voordoet zullen wij er altijd naar streven daarvoor een passende oplossing te vinden.

Is het plaatsen van implantaten kostbaar?
Een gebitsprothese op een basis van implantaten is kostbaar. De kosten variëren echter per persoon en per situatie. Als u langdurig last heeft van een loszittende prothese en dat volgens ons niet beter wordt met een nieuwe gewone gebitsprothese, kunnen wij een voorstel bij uw zorgverzekeraar indienen. Als uw zorgverzekeraar akkoord gaat met dit voorstel zullen de kosten voor u € 125,- per kaak bedragen. Dat is de huidige wettelijke eigen bijdrage voor de implantaten, het plaatsen van de implantaten en de nieuwe gebitsprothese. Met sommige aanvullende verzekeringen kan het zijn dat u hier ook nog een deel van terug krijgt.

Ik heb implantaten en wil een nieuw klikgebit, heb ik nieuwe implantaten nodig?
Nee, de implantaten blijven gewoon zitten. Een nieuw kunstgebit kan op de bestaande implantaten gemaakt worden. De leeftijd van de implantaten maakt niet uit als het kaakbot en tandvlees rondom de implantaten maar gezond zijn.
Tandprothetische Praktijk Ivar Swalue

Van den Endelaan 38c
2181 EK Hillegom
0252-34 87 04
info@tppswalue.nl
Bezoek website

Openingstijden

Maandag 08:30 - 17:00 uur
Dinsdag 08:30 - 17:00 uur
Woensdag 08:30 - 17:00 uur
Donderdag 08:30 - 17:00 uur
Vrijdag 08:30 - 15:00 uur

Avond- en weekend service is mogelijk evenals service aan huis
Tandprothetische Praktijk Ivar Swalue

Van den Endelaan 38c
2181 EK Hillegom
0252-34 87 04
info@tppswalue.nl
Bezoek website

Contact


Wij zijn goed te bereiken met de auto (n208) en bus 51 en 60. Halte Van den Endelaan brengt u tot op 2 minuten loopafstand van onze praktijk. Onze praktijk is ook vanuit Nieuw Vennep, Lisse, Heemstede en Hoofddorp goed bereikbaar. Klik hieronder op de plattegrond voor een routebeschrijving.

U kunt bij ons direct voor de deur gratis parkeren. Verder beschikt de praktijk over 1 eigen parkeerplaats op eigen terrein en is de gehele praktijk rolstoelvriendelijk ingericht.

Map of Van den Endelaan 38C, 2181 EK Hillegom
Tandprothetische Praktijk Ivar Swalue

Van den Endelaan 38c
2181 EK Hillegom
0252-34 87 04
info@tppswalue.nl
Bezoek website

Reparaties


Indien uw kunstgebit kapot is kunt u bellen of direct langskomen. Wanneer u eerst een afspraak maakt kunt u er op wachten tot de prothese weer gerepareerd is. Er kan gewacht worden onder het genot van een kopje koffie of thee. Meestal neemt een reparatie zo’n 45 minuten in beslag. Voor nieuwe prothesen of gratis advies is een afspraak noodzakelijk!

...ook in het weekend!
In het weekend kunt u ook terecht voor reparaties. Wanneer de mogelijkheid er is wordt ook in het weekend uw prothese zo snel mogelijk gerepareerd. Deze weekendservice geldt uitsluitend voor reparaties. Bel direct met 0252-34 87 04 voor een afspraak.

Neem contact met ons op als:
• Er pijnklachten zijn
• Uw prothese los zit
• Uw gezicht veranderd is
• Uw prothese regelmatig breekt

Kom langs!
Herkent u één van deze bovenstaande problemen, maak dan direct een afspraak.
Tandprothetische Praktijk Ivar Swalue

Van den Endelaan 38c
2181 EK Hillegom
0252-34 87 04
info@tppswalue.nl
Bezoek website

Tarieven en vergoedingen

Tarieven
Vanaf 1 januari 2014 gelden er nieuwe tarieven. De tarieven zijn na het experiment vrije tarieven mondzorg 2012 nu weer vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA).

Verzekeraars proberen voor hun verzekerden afspraken te maken met zorgverleners over de te leveren zorg, de tarieven en de betalingsvoorwaarden. Met een groot deel van de verzekeraars zijn hierover overeenkomsten gesloten en worden dan ook de afgesproken tarieven gehanteerd.

Vergoedingen
Alle zorgverzekeraars hebben het volledige kunstgebit opgenomen in het basispakket. Dat wil zeggen dat iedereen met een volledig kunstgebit in aanmerking komt voor geheel of gedeeltelijke vergoeding!
Voor de hoogte van de vergoeding gelden doorgaans de volgende regelingen en is afhankelijk van het type prothese:

1. Volledige gebitsprothese
De meeste zorgverzekeraars vergoeden om de vijf jaar een nieuw kunstgebit. Doorgaans varieert de hoogte van de vergoeding tussen de 75% en 100%. Dit is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat uw prothese al eerder aan vervanging toe is. Wanneer dit het geval is gaat de zorgverzekeraar pas tot vergoeding over als er goede redenen zijn voor vervanging.

2. Gedeeltelijke gebitsprothese
Een gedeeltelijke gebitsprothese is niet in de basisverzekering opgenomen. Een eventuele vergoeding is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. De kosten van een gedeeltelijke gebitsprothese variëren aanzienlijk. Dit heeft te maken met het aantal tanden en/of kiezen dat vervangen moet worden en het materiaal wat wordt gebruikt. U kunt zich bij ons vrijblijvend informeren over de kosten binnen uw persoonlijke situatie.

3. Gebitsprothese op implantaten (het klikgebit)
De meeste zorgverzekeraars vergoeden om de vijf jaar een nieuwe gebitsprothese op implantaten. Bij vervanging van de gebitsprothese blijft een wettelijke eigen bijdrage over van €125,- per kaak. Dit betekent dat u voor een volledige gebitsprothese hoogstens €250,- eigen bijdrage kwijt bent. Dit kan ook nog worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.

Vergoeding voor reparaties
Is er een tand uit uw gebitsprothese of is uw prothese gebroken? Dan worden de door ons gemaakte kosten voor reparatie, wanneer het een volledige prothese betreft, 100% door uw zorgverzekeraar vergoed. Wanneer het een gedeeltelijke prothese betreft is dit geheel afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

Let op: verplicht eigen risico!
Voor verzekerden van 18 jaar en ouder geldt een verplicht eigen risico van € 360,- per jaar. Het eigen risico is van toepassing op alles vanuit de basisverzekering en geldt per kalenderjaar.
 
 
Tandprothetische Praktijk Ivar Swalue

Van den Endelaan 38c
2181 EK Hillegom
0252-34 87 04
info@tppswalue.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit