Tandprothetische Praktijk M. Durinck

De praktijk

Een kunstgebit verdient de zorg van de tandprotheticus

“De tandprotheticus is dé expert voor het aanmeten en vervaardigen van protheses die uit de mond zijn te nemen. Of het nu gaat om een volledig kunstgebit, een gedeeltelijke, of frameprothese of een overkappingsprothese op wortels of implantaten” (ONT.nl).

Maurice Durinck, tandprotheticus

Welkom op de pagina van tandprothetische praktijk M Durinck! Sinds 2000 ben ik in de leer voor tandtechnicus geweest en heb vervolgens het diploma tandtechnicus behaald.
Daarnaast heb ik in meerdere tandtechnische laboratoriums, tandarts- en tandprothetische praktijken een hoop ervaringen opgedaan. In 2014 ben ik afgestudeerd als Tandprotheticus.

Persoonlijke aandacht:

Bij tandprothetische praktijk M Durinck zal ik u helpen bij het vernieuwen of verbeteren van uw huidige uitneembare gedeeltelijke of volledige gebitsprothese. In het eerste gesprek kan u mij aangeven wat uw wensen zijn. Ik luister aandachtig naar uw wensen en klachten om een zo goed mogelijk product voor u te kunnen maken. Mijn aandacht gaat uit naar uw tevredenheid.
Zo zal ik altijd een moment samen met u en eventueel iemand die u zelf meebrengt (familielid, kennis, vrienden), kritisch stilstaan bij de voorlaatste fase van het nieuwe gebit, de zogenoemde pas in was fase. Tijdens deze fase kijken we met elkaar of alles volgens wens is. En alleen dan pas, zal ik overgaan tot het definitieve eindproduct.

De praktijk is op loopafstand van het station en het centrum van Dordrecht.
Er is voldoende parkeergelegenheid voor en naast de praktijk en de praktijk is rolstoeltoegankelijk.

De praktijk is aangesloten bij
logo_ontlogo-krtp-compleet

Graag tot ziens in tandprothetische praktijk M Durinck!
Tandprothetische Praktijk M. Durinck

Albert Cuypsingel 303 a
3311 HD Dordrecht
078 - 204 90 59
info@tppdurinck.nl
Bezoek website

Uw 1e gebitsprothese

Wanneer u uw tanden neigt te gaan verliezen, omdat ze niet meer te redden zijn, zal u een gebitsprothese nodig hebben. Dit kan zijn een gedeeltelijke of volledige gebitsprothese. Uw eigen tanden zullen dan eerst door de tandarts of kaakchirurg verwijderd moeten worden. De tandprotheticus zal u dan doorverwijzen.

De tandarts of kaakchirurg zal hierover beoordelen. En wanneer besloten wordt om uw tanden en kiezen te trekken, zal u weer terugverwezen worden naar de tandprotheticus. Voordat u de tanden en kiezen laat trekken, gaat u eerst bij de tandprotheticus een afdruk laten nemen (happen). En vervolgens kan besloten worden om nogmaals een afdruk te nemen (afhankelijk van het aantal ontbrekende tanden en kiezen).

Hierna zal de beet vastgelegd worden en ook de kleur van de tanden wordt dan bepaald (bij totaal verlies van tanden en kiezen, kan eventueel een lichtere kleur gekozen worden). De tandprotheticus kan met de verzamelde gegevens (afdrukken, beet en kleur) de gebitsprothese vervaardigen. Afhankelijk van het aantal ontbrekende elementen, kan er nog voor een pasfase gekozen worden (denk aan een aanwezig gedeeltelijke prothese/plaatje waarbij eigen voortanden al ontbreken). Vaak kan er niet eerst gepast worden omdat de eigen tanden en kiezen nog aanwezig zijn.

De gebitsprothese is klaar voordat de tanden en kiezen worden getrokken en zal direct in de mond geplaatst worden, als de tanden en kiezen eruit zijn. U loopt dus niet zonder tanden.

De gebitsprothese is op de wonden van de getrokken elementen geplaatst en zal de 1e 24 uur niet uitgenomen mogen worden. Dit zodat het stollen van het bloed/genezen van de wonden ongestoord kan doorgaan. Hierna mag het gebit ’s avonds/’s nachts uitgelaten worden. Ook kunt u nu de mond gaan spoelen met een lauwe zoutwateroplossing of een voorgeschreven spoelmiddel.

De kaak zal gaan slinken omdat de tanden en kiezen met hun wortels uit de kaak zijn ( functie verlies van het bot). Hierdoor zal de prothese slechter gaan passen en dient aangepast te worden. Het slinken van de kaak zal altijd doorgaan wanneer tanden en kiezen ontbreken, maar de 1e 3 maanden is dit het meest merkbaar. Wanneer na ongeveer 2 weken de hechtingen eruit gaan, kan er een tijdelijk (zacht) vulmiddel in de prothese worden gelegd. Na 3 maanden kan de mondsituatie worden verbeterd. De wonden zijn dan genezen en de kaak zal dan rustiger zijn geworden. De pasvorm kan worden aangepast. De tandprotheticus zal u altijd spoedig van dienst zijn in gevallen van pijn.

Wanneer u pijn heeft door de slechte pasvorm, kunt u natuurlijk bij ons terecht om de prothese te laten aanpassen. Er zullen dan plaatselijk randen of plekken worden weggeslepen zodat u weer even verder kan terwijl uw kaken aan het genezen zijn en zij hun uiteindelijke vorm krijgen.
Tandprothetische Praktijk M. Durinck

Albert Cuypsingel 303 a
3311 HD Dordrecht
078 - 204 90 59
info@tppdurinck.nl
Bezoek website

Uw 2e of nieuwe gebitsprothese

Wanneer u uw huidige gebitsprothese laat vervangen, zal de tandprotheticus u vragen om de reden waarom u het wilt laten vervangen. Dat kan zijn omdat u niet meer tevreden bent over uw gebitsprothese of omdat het nou eenmaal vervangen dient te worden vanwege slijtage.

Een vervangende gebitsprothese kan in veel gevallen esthetisch hetzelfde blijven. Mogelijk bent u erg gehecht aan het uiterlijk van uw tanden. Het is ook mogelijk om uw ‘nieuwe tanden’ een nieuw uiterlijk te geven. Graag bespreek ik uw wensen en de mogelijkheden die er zijn.

U dient een aantal keer op afspraak te verschijnen voordat de gebitsprothese klaar is. Zo zal er een goede pasvorm behaald moeten worden. En ook het vastleggen van de beet is onmisbaar, zodat uw tanden en kiezen op de goede plek komen te staan. Dit is niet alleen voor het aanzicht belangrijk, maar vooral voor het functioneren van het gebit. Denk hierbij aan het kauwen tijdens het eten.

Als de tandprotheticus alle informatie heeft verzameld, kan hij het gebit aan u laten zien in de vorm van een pasprothese. Dan is de prothese nog niet klaar en kan er nog van alles gewijzigd worden. Wees tijdens deze fase dan ook erg kritisch en duidelijk met uw wensen.

Samen zullen we de tijd nemen om tot een goed resultaat te komen.

Wanneer het gebit klaar is en het geplaatst zal worden, kunt u meestal gelijk voelen of het gebit goed zit of niet. Een nieuw gebit zal in het begin meestal even vreemd voelen, maar zal snel gaan wennen.

Er volgt een nacontroleafspraak na 3 weken. Dit doen we omdat u dan even de gelegenheid heeft gehad om aan het gebit te wennen. Er kunnen namelijk in het begin weleens wat aanpassingsprobleempjes aanwezig zijn die ook weer verdwijnen. Denk hierbij aan slissen of het bijten op wang of lip.

Als u drukpijn ervaart, hoeft u geen 3 weken te wachten op de afspraak, maar mag u eerder bellen.
Tandprothetische Praktijk M. Durinck

Albert Cuypsingel 303 a
3311 HD Dordrecht
078 - 204 90 59
info@tppdurinck.nl
Bezoek website

Folders

Hier zijn enkele folders waarbij u geadviseerd wordt. Klik op een plaatje voor meer informatie.
 
folder-1 folder-2 folder-3
Tandprothetische Praktijk M. Durinck

Albert Cuypsingel 303 a
3311 HD Dordrecht
078 - 204 90 59
info@tppdurinck.nl
Bezoek website

Openingstijden


Wij hanteren ruime openingstijden, u kunt ook 's avonds en in het weekend terecht!

Bel voor een afspraak: 078 - 204 90 59
Tandprothetische Praktijk M. Durinck

Albert Cuypsingel 303 a
3311 HD Dordrecht
078 - 204 90 59
info@tppdurinck.nl
Bezoek website

Contact

Tandprothetische praktijk M Durinck ligt in het centrum en is gemakkelijk te bereiken via bus, lopend of met de auto.
De praktijk is rolstoeltoegankelijk.

Bus:
Het centraal station Dordrecht ligt op 4 minuten lopen van de praktijk vandaan.
Op de Johan de witstraat richting Centrum stopt bus 3, 4, 5, 8, 10, 11, 12, 21, 88, 92, 143 en 892
Op de spuiboulevard richting station Dordrecht stopt bus 3, 4, 5, 8, 10, 11, 12, 21, 88, 92, 143
Beide haltes zijn 5 minuten lopen naar TPP Durinck.

Auto:
Vanaf centraal station Dordrecht rijdt u over de stationsweg richting centrum. U neemt de 1e afslag, op de kruising met de Albert Cuypsingel, naar links.
Vervolgens gaat u de 1e afslag op de Albert Cuypsingel naar rechts richting Beverwijckplein.
Tandprothetische praktijk M Durinck bevindt zich op de hoek van de Albert Cuypsingel en Beverwijckstraat.
Er is voldoende parkeergelegenheid voor en naast de praktijk.

Lopend:
Het centraal station Dordrecht ligt op 4 minuten lopen van de praktijk vandaan.
De praktijk bevindt zich op 300 meter afstand op de hoek van de Albert Cuypsingel en Beverwijckstraat (richting Beverwijckplein). De ingang is aan de Beverwijckstraat.


Tandprothetische Praktijk M. Durinck

Albert Cuypsingel 303 a
3311 HD Dordrecht
078 - 204 90 59
info@tppdurinck.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit