Tandprothetische Praktijk Michiel Roebroek

De praktijk

Een appel eten, uit volle borst zingen, breeduit lachen, voor veel mensen met een gebitsprothese is dat niet vanzelfsprekend. De prothese past niet goed of doet pijn, waardoor de drager ervan zijn of haar mond liever dichthoudt.  Tandprothetische praktijk Michiel Roebroek is dé specialist in het aanmeten en vervaardigen van uitstekend passende protheses. Lachen, bijten en kauwen zijn voortaan dingen die je vol overgave, zonder er bij na te denken, doet.

Als je geen tanden of kiezen meer heeft - boven en/of onder - kom je in aanmerking voor een volledige gebitsprothese, ook wel kunstgebit genoemd. Je wilt natuurlijk een prothese die bij je persoonlijkheid past. Tandprothetische praktijk Michiel Roebroek zoekt samen naar het soort tanden, de kleur en vorm die het meest geschikt zijn. De prothese kan op deze manier zo worden vervaardigd, dat hij een deel van jezelf wordt.

Werkzaamheden
Naast het aanmeten en vervaardigen van protheses kan Tandprothetische praktijk Michiel Roebroek  helpen met de bestaande prothese indien:

- er pijnklachten zijn;
- de prothese los zit;
- het gezicht is veranderd;
- de prothese (regelmatig) breekt;
- er andere problemen zijn met de prothese.

Implantaat
Verlies van tanden en kiezen kunnen op meerdere manieren plaatsvinden; gebitstrauma, onbehandelde tandvleesziekte, ernstig tandbederf en het ontbreken van één of meerdere tandkiemen. Tandheelkundige implantaten bieden een uitstekende oplossing als vervanging voor de verloren wortels. Een implantaat is een kunstwortel in de vorm van een kleine schroef. Deze groeit na verloop van tijd vast aan het bot.

Het voordeel van een  implantaatbehandeling is dat er niet met eigen tanden en kiezen gewerkt wordt. De eigen tanden en kiezen hoeven daardoor niet te worden beslepen. Het slagingspercentage van een implantaat behandeling is zeer hoog te noemen (98-99%).Tandprotetische praktijk Michael Roebroek is specialist in het plaatsen van implantaten.

Contact
Gebitsklachten? Blijf er niet mee rondlopen, maak een afspraak voor een vrijblijvend advies op maat.

Tandprothetische Praktijk Michiel Roebroek

De Genestetlaan 247
2522 LJ 's Gravenhage
070 - 394 68 34
info@kunstgebitdenhaag.nl
Bezoek website

Het team

Het team van Tandprothetische Praktijk Michiel Roebroek bestaat uit:

Michiel Roebroek
Tandprotheticus

Lid van het ONT
Zorgverleners nummer 93000135
Gecertificeerd
Lid KRTP

Guillaume Joosstens
Tandtechnicus


Robert van Praag
Tandarts Implantoloog

NVOI geregistreerd

Sandra Roest
preventie-assistente




 
Tandprothetische Praktijk Michiel Roebroek

De Genestetlaan 247
2522 LJ 's Gravenhage
070 - 394 68 34
info@kunstgebitdenhaag.nl
Bezoek website

Gebitsprothese

Als u geen tanden of kiezen meer heeft – boven en/of onder – komt u in aanmerking voor een volledige gebitsprothese, ook wel kunstgebit genoemd. U wilt natuurlijk een prothese die bij uw persoonlijkheid past. Tandprothetische praktijk Michiel Roebroek zoekt samen met u naar het soort tanden, de kleur en vorm die voor u het meest geschikt zijn. Uw prothese kan op deze manier zo worden vervaardigd, dat hij een deel van uzelf wordt.

Het maken van een gebitsprothese verloopt in zes zorgvuldige stappen; het is niet één keer happen en klaar! U komt zes keer in onze praktijk: per afspraak wordt één van de onderstaande stappen uitgevoerd. In sommige gevallen is het mogelijk één extra lange afspraak te plannen voor de eerste drie stappen.

Stap 1: intakegesprek en eerste afdrukken
Bij uw eerste bezoek worden uw persoonlijke gegevens, uw protheseverleden en uw huidige klachten en wensen genoteerd. De tandprotheticus zal de situatie in uw mond beoordelen. Daarbij zal hij ook de eerste afdrukken van uw beiden kaakdelen maken. Dit zijn globale afdrukken: de definitieve afdrukken worden tijdens Stap 2 vervaardigd. Als u het belangrijk vindt dat uw gezicht met de nieuwe prothese zoveel mogelijk lijkt op uw gezicht van vroeger – toen u uw natuurlijke tanden en kiezen nog had – kunt u foto’s uit die tijd meenemen.

Stap 2: definitieve afdruk
Met behulp van een op maat gemaakte lepel wordt tijdens uw tweede bezoek de perfecte pasvorm van de volledige prothese bepaald. Wensen of vragen, die sinds uw eerste afspraak zijn gerezen, kunt u nu met de tandprotheticus bespreken.

Stap 3: beetbepaling
Tijdens uw derde bezoek worden de hoogte van het gebit, de horizontaallijn, het midden en de lipvulling bepaald. Dit gebeurt met behulp van een beetplaat. In deze fase zoekt u samen met de tandprotheticus ook de kleur en de vorm van uw tanden en kiezen uit.

Stap 4: passen
De beetplaat, met hierin uw nieuwe tanden en kiezen, wordt bij uw vierde bezoek gebruikt om te kijken of de hoogte, de horizontaallijn en de lipvulling correct zijn. Verder kunt u kijken of de kleur van uw nieuwe tanden en kiezen naar wens is. In deze fase kunt u ook een familielid of vriend(in) meebrengen om kritisch naar de esthetische kant van de prothese te kijken. Stap 4 is heel belangrijk: naar aanleiding van uw opmerkingen maakt de tandprotheticus uw prothese af.

Stap 5: het plaatsen van de prothese
De volledige prothese wordt in uw mond geplaatst, waarbij meteen wordt gecontroleerd of uw nieuwe gebit niet klemt of pijn veroorzaakt. Natuurlijk kijkt de tandprotheticus ook naar pasvorm, esthetiek en spraak. U krijgt uitgebreide uitleg over draaggewoonten en onderhoud van de prothese.

Stap 6: controle
Na enkele weken volgt een nacontrole door uw tandprotheticus. Hij controleert de pasvorm en het functioneren van de prothese en zal indien nodig kleine correcties uitvoeren. Mocht u vragen hebben, dan zal de tandprotheticus die uiteraard graag beantwoorden.
Tandprothetische Praktijk Michiel Roebroek

De Genestetlaan 247
2522 LJ 's Gravenhage
070 - 394 68 34
info@kunstgebitdenhaag.nl
Bezoek website

Implantaten

Door het slinken van het kaakbot kan een prothese los gaan zitten; het heeft niet meer voldoende houvast op de kaak. Een loszittende prothese is hinderlijk met eten en spreken en de drager kan er erg onzeker van worden.

Sinds enige tijd is het mogelijk om op relatief eenvoudige wijze implantaten in de kaak aan te brengen, waarop het gebit simpelweg wordt ‘vastgeklikt’. Was het plaatsen van implantaten vroeger een forse ingreep, tegenwoordig is het een patiëntvriendelijke behandeling. Voor het plaatsen van implantaten werkt uw tandprotheticus nauw samen met een implantoloog. De voordelen zijn duidelijk: geen pijn meer en ongehinderd kauwen, bijten en lachen, waardoor uw zelfvertrouwen toeneemt. Bovendien helpen implantaten om uw gezicht haar natuurlijke vorm te laten behouden, doordat het kaakbot minder snel slinkt.

Een implantaat is een kunstwortel die als een schroef in uw kaak wordt geplaatst. De implantaten komen op de plaats waar vroeger uw tanden stonden. Meestal is het niet nodig voor iedere tand een implantaat te plaatsen: om een prothese goed te kunnen dragen zijn twee tot vier implantaten voldoende. Een implantaat is in de regel gemaakt van titanium en heeft een keramische buitenlaag, omdat deze materialen niet door het lichaam worden afgestoten. Een implantaat heeft een doorsnede van ongeveer vier millimeter en is tien tot zestien millimeter lang. De plaatsing ervan gebeurt onder plaatselijke verdoving.

Implantaten in de onderkaak komen veelvuldig voor. De zorgverzekeraars geven tegenwoordig gelukkig steeds vaker toestemming voor implantaten in de bovenkaak. Na een herstelperiode van zes tot twaalf weken kunt u het gebit op de implantaten gebruiken. Tot deze tijd kunt u uw oude prothese gewoon blijven dragen: uw tandprotheticus zorgt voor tijdelijke aanpassingen.

Een enkele keer kan blijken dat uw kaken achteraf toch niet geschikt te zijn voor implantaten, ondanks gedegen onderzoek vooraf. In ongeveer 1,5% (onderkaak) tot 5% (bovenkaak) van de gevallen is er sprake van een tegenvallend resultaat. Het implantaat groeit niet vast of kan na verloop van tijd weer los gaan zitten. Het implantaat kan dan pijnlijk aanvoelen en zal moeten worden verwijderd. Zijn de implantaten eenmaal verwijderd, dan zullen het kaakbot en het tandvlees normaal genezen. Na drie tot zes maanden kan een nieuw implantaat worden aangebracht. Roken en diabetes hebben een negatieve invloed op het vastgroeien van de implantaten.
Tandprothetische Praktijk Michiel Roebroek

De Genestetlaan 247
2522 LJ 's Gravenhage
070 - 394 68 34
info@kunstgebitdenhaag.nl
Bezoek website

Onderhoud

Een tandprothese moet – net als eigen tanden en kiezen – goed worden verzorgd. Als u uw nieuwe gebit niet regelmatig schoonmaakt, kunnen er voedselresten op en/of onder achterblijven. Verwijdert u die niet tijdig, dan kan uw tandvlees gaan ontsteken.

Uw tandprotheticus beveelt u aan om uw prothese na elke maaltijd te reinigen. Dit kunt u het beste doen met een speciale protheseborstel en een speciaal voor protheses geschikt reinigingsmiddel. Gewone tandpasta schuurt teveel. Het gebruik van bruismiddelen is af te raden.
Een schoon kunstgebit moet glad aanvoelen. Het kan wel eens voorkomen dat zich tandsteen op de gebitsprothese vormt, dat lastig te verwijderen is. U kunt de prothese een nacht in een bekertje met keukenazijn leggen. ’s Ochtends kunt u het tandsteen dan van uw prothese afborstelen. Gebruik nooit heet water, bleekmiddel of schuurmiddel!

Het tandvlees, waar uw prothese op rust, heeft wel wat te lijden van de prothese. U moet uw kaken dan ook goed verzorgen. Masseer minstens één keer per dag het tandvlees en de tong met een zachte tandenborstel, eventueel met wat tandpasta. Om uw mond de nodige rust te geven, verdient het de aanbeveling om de prothese voor het slapen uit te doen. Misschien vindt u een mond zonder tanden en kiezen niet zo’n prettig idee. Doet u dan in ieder geval het ondergebit uit, zodat de druk van de kaken is. Bewaar de prothese in een bakje schoon water.

Dan nog even dit:
Uw nieuwe gebitsprothese zal niet meteen echt lekker zitten. Hij voelt onwennig en anders. In het begin zult u misschien naar uw gevoel vreemd praten. U slist bijvoorbeeld, of bepaalde klanken zijn anders dan u was gewend. Dat komt omdat uw mond en tong nog moeten wennen aan de prothese. Oefenen helpt veel: hardop voorlezen bijvoorbeeld. De problemen met het praten gaan meestal vanzelf over.

Wat vaak niet vanzelf overgaat is pijn. Een nieuwe gebitsprothese zit strak tegen uw kaken aan: op sommige plaatsen misschien wel iets te strak. Daardoor kunnen pijnlijke plekken ontstaan, ook wel drukplaatsen genoemd. Door kleine en eenvoudige correcties van de tandprothese kan de tandprotheticus deze pijn wegnemen. Vijl of schuur nooit zelf aan uw gebitsprothese, maar bel even naar de praktijk.
Tandprothetische Praktijk Michiel Roebroek

De Genestetlaan 247
2522 LJ 's Gravenhage
070 - 394 68 34
info@kunstgebitdenhaag.nl
Bezoek website

Openingstijden

Maandag 08:30 - 17:00 uur
Dinsdag 08:30 - 17:00 uur
Woensdag 08:30 - 17:00 uur
Donderdag 08:30 - 17:00 uur
Vrijdag 08:30 - 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Tandprothetische Praktijk Michiel Roebroek

De Genestetlaan 247
2522 LJ 's Gravenhage
070 - 394 68 34
info@kunstgebitdenhaag.nl
Bezoek website

Contact



 
Tandprothetische Praktijk Michiel Roebroek

De Genestetlaan 247
2522 LJ 's Gravenhage
070 - 394 68 34
info@kunstgebitdenhaag.nl
Bezoek website

Aanbevolen door Tandprothetische Praktijk Michiel Roebroek

Ecosym protheseborstel
€ 3,05
Fittydent kleefpasta
€ 9,70
Fittydent kleefstrips
€ 5,60
Ultrasoonreiniger Dent2clean
€ 15,30

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit