Tandprothetische Praktijk Ron Oster

Onderhoudstips

Maak uw kunstgebit goed schoon.

Reinig uw prothese na elke maaltijd met een protheseborstel onder koud of lauw stromend water. Na een paar uur dragen komen er, net als bij natuurlijke tanden, voedsel-resten en bacteriën op uw kunstgebit. Bovendien kan een kunstgebit verkleuren door nicotine, thee, wijn, enzovoort. Reinig uw prothese nooit met bijtende, etsende of schurende middelen, maar met middelen daarvoor bestemd (Ecosym, Sterodent, etc.)

Masseer uw kaken regelmatig.


U houdt uw kaken in betere conditie als u elke keer na het schoonmaken van uw kunstgebit, het tandvlees van de boven- en onderkaak masseert en reinigt. Dit kunt u het beste doen met een zachte tandenborstel.

Doe 's nachts uw kunstgebit uit.

Doe uw kunstgebit, in ieder geval het onder gebit, 's nachts uit. Het inhouden van het kunstgebit kan leiden tot verminderde doorbloeding van het slijmvlees. Hierdoor slinkt het bot van de onderkaak sneller. Het gevolg is dat uw kunstgebit niet goed meer past en gaat irriteren.

Hoe lang gaat een kunstgebit mee?

De levensduur van een kunstgebit is ongeveer vijf jaar. Dit kan individueel zeer verschillend zijn. Laat daarom uw kunstgebit om de twee jaar controleren.
Tandprothetische Praktijk Ron Oster

Raadhuislaan 34
3201 EL Spijkenisse
0181620836
info@ronoster.nl
Bezoek website

Implantaten

Kunstgebit op implantaten / klikgebit.

Ron Oster is een specialist van deze tijd en is dat ook voor het klikgebit, dat wordt vastgezet op implantaten. Een loszittend onder- kunstgebit is de meest voorkomende klacht bij mensen die een volledig kunstgebit dragen. Het is jammer dat nog veel mensen niet weten dat deze klacht verholpen kan worden door middel van het aanbrengen van de implantaten. Als u meer wilt weten over implantaten maakt u eerst een vrijblijvende afspraak.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunst wortel die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Om het kunstgebit goed te kunnen dragen zijn twee tot vier implantaten nodig. Implantaten in de onderkaak komen veelvuldig voor. In de bovenkaak minder.

Een implantaat is in de regel gemaakt van titanium en heeft een keramische buitenlaag. Dit zijn beide materialen die het lichaam niet afstoot. Een implantaat heeft een doorsnee van ongeveer vier milimeter en is tien tot zestien milimeter lang. De plaatsing gebeurt altijd onder plaatselijke verdoving.

Bij wie kunnen implantaten worden toegepast?

In principe kunnen implantaten bij iedereen die gezond is worden aangebracht, ongeacht de leeftijd. Voor een goed resultaat geld wel een aantal voorwaarden:
  • Er moet voldoende kaakbot aanwezig zijn.
  • Gezond tandvlees.
  • Goede motivatie.
  • Bereid zijn voor goede onderhoud.

Hoe verloopt een behandeling?

Uit een gesprek met Ron Oster is gekomen dat voor u een prothese op implantaten de beste oplossing is. Wanneer u ermee instemt om implantaten te laten plaatsen, verwijst hij u schriftelijk naar de implantoloog met wie hij samenwerkt. 

De implantoloog maakt met u een afspraak voor een eerste consult. Er volgen röntgenfoto's om de conditie van het kaakbot te beoordelen. Er wordt bekeken welk implantaat voor u geschikt is, hoeveel en van welk soort.

Dan volgt de eerste fase en dat is het plaatsen van de implantaten onder plaatselijke verdoving in de kaak. Uw oude kunstgebit wordt op de nieuwe situatie aangepast.

De tweede fase. U wordt terugverwezen naar Ron Oster. Hij kan nu beginnen met het maken van uw nieuwe kunstgebit op implantaten. Ron Oster verzorgt dus het uitneembare deel van uw kunstgebit; de implantoloog verzorgt het vastzittende deel in het kaakbot.

Nadat alles klaar is volgt een laatste controle bij de implantoloog.
 
Tandprothetische Praktijk Ron Oster

Raadhuislaan 34
3201 EL Spijkenisse
0181620836
info@ronoster.nl
Bezoek website

Tarieven

Voor een actueel overzicht van de tarieven verwijs ik u graag door naar onze website:

www.ronoster.nl

Hier vindt u ook een overzicht van de vergoedingen.
 
Tandprothetische Praktijk Ron Oster

Raadhuislaan 34
3201 EL Spijkenisse
0181620836
info@ronoster.nl
Bezoek website

Contact

Tandprothetische Praktijk Ron Oster
Raadhuislaan 34
3201 EL Spijkenisse

Telefoon: 0181 - 62 08 36
E-mail:    info@ronoster.nl

 

De ingang van de Tandprothetische Praktijk Ron Oster bevindt zich aan de Raadhuislaan, nabij de rotonde.
Tandprothetische Praktijk Ron Oster

Raadhuislaan 34
3201 EL Spijkenisse
0181620836
info@ronoster.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit