Tandprothetische Praktijk van Beek

De praktijk

Rik van Beek, Tandprotheticus.

Nu meer dan 30 jaar geleden trad ik in dienst bij een tandtechnisch laboratorium. Het vak begon mij iedere dag steeds meer te interesseren en het duurde dan ook niet lang voor ik de opleiding tot tandtechnicus oppakte. In mijn examenjaar werd ik benaderd om als docent aan deze opleiding toe te treden. Ik heb het aanbod afgeslagen om direct door te gaan met de opleiding tot Tandprotheticus. Het toeval wilde dat ik ook hier gevraagd werd als praktijkdocent maar wederom werd er een andere keuze gemaakt… ik wilde al mijn energie steken in het opstarten van een Tandprothetische praktijk. Een goede baan opzeggen en een praktijk beginnen vraagt volledige toewijding. Trots zie ik dagelijks hoe dit gelukt is! Dit kon echter alleen met de steun en medewerking van de mensen om mij heen! Met trots stel ik u ons team voor!

 
Miranda van Beek

Miranda van Beek is vanaf het eerste uur betrokken bij de praktijk en heeft eveneens tandtechnische scholing genoten. Zij verzorgt het administratieve gedeelte van de groeiende praktijk. Ondernemend van huis uit en een grote bereidheid om mensen met hulpvragen omtrent het zorgstelsel te helpen. De kopjes koffie die door Miranda aan onze cliënten in de afgelopen jaren zijn aangeboden zijn inmiddels ontelbaar geworden!

 
Daisy Hoogstraten Tandprotheticus i.o.

Heeft de 5 jarige opleiding tot tandtechnicus moeiteloos doorlopen en volgt nu de 4 jarige opleiding tot Tandprotheticus. Daisy is zeer kritisch op zichzelf en haalt het uiterste uit zichzelf om onze cliënten te helpen. Ze heeft een zeer scherp oog voor detail en volgt ieder werkstuk nauwgezet. ‘Check check double check’ is een spreuk die haar op het lijf geschreven is!

 
Tandprothetische Praktijk van Beek

Kanaalstraat 187a
2161 JH Lisse
0252 425850
info@gebitskunst.nl
Bezoek website

Vergoedingen

Kunstgebit vergoedingen, tarieven en prijzen

Volledige prothese
Wanneer uw kaak geen eigen tanden en kiezen bevat. De basisverzekering voorziet u een vergoeding van 75% voor de kosten van een volledig kunstgebit. Uw eigen bijdrage is 25%. Indien u een aanvullende verzekering heeft krijgt u ook nog een gehele of gedeeltelijke vergoeding van uw eigen bijdrage. Een klikgebit wordt vergoed vanuit de basisverzekering met een vaste eigen bijdrage van € 125,- per kaak.

Reparaties
Reparaties en rebasingen, van een prothese die gemaakt is op een kaak waar geen eigen tanden of kiezen meer zitten, worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Voor een partiële gebitsprothese en frameprothese (gedeeltelijke prothese) komen de vergoeding uit de aanvullende verzekering. Bij twijfel neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Rebasing
Rebasing is het aanbrengen van een nieuwe laag kunststof in uw huidige gebitsprothese waardoor deze beter past. De basisverzekering vergoedt 100% voor het rebasen van uw volledige gebitsprothese boven en/of onder. De vergoeding voor het rebasen van de partiële gebitsprothese of frameprothese komt uit de aanvullende verzekering. Bij twijfel neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Partiële gebitsprothese en Frameprothese (gedeeltelijke prothese)
Een prothese gemaakt op een kaak waarin nog eigen tanden of kiezen staan worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Uw zorgverzekeraar vergoedt u gedeeltelijk indien u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. Wij raden u aan in uw polisvoorwaarden te kijken of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Eigen risico
Het wettelijke eigen risico (€ 360,- per kalenderjaar) is van toepassing op alle vergoedingen die plaatsvinden vanuit de basisverzekering. Dit betreft dus de volledige prothese maar ook de reparaties en rebasingen. Tijdens een adviesgespek of eerste afspraak zult u een begroting meekrijgen, zodat u precies kunt zien wat de kosten zijn voor uw prothese. Wij raden u aan om in uw polisvoorwaarden te kijken of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar welke vergoeding van toepassing is op uw situatie.

 
Tandprothetische Praktijk van Beek

Kanaalstraat 187a
2161 JH Lisse
0252 425850
info@gebitskunst.nl
Bezoek website

Gebitsimplantaat

Het gebitsimplantaat: het verschil tussen een los en vast kunstgebit
Gebitsimplantaat
Tandprothetische Praktijk van Beek Lisse is hét adres voor uw kunstgebit op implantaten. Met de meer dan 30 jaar persoonlijke ervaring van Tandprotheticus Rik van Beek is de praktijk vertrouwd met alle gangbare implantaatsystemen. U bent er in deskundige handen, of het nu gaat om uw eerste implantaatprothese of uw vervangende implantaatprothese. Naarmate iemand langer zonder eigen tanden en kiezen is zullen de kaken steeds lager slinken. Met name de onderkaak is hieraan onderhevig en vaak zit de onderprothese hierdoor los. Om een nieuwe prothese meer houvast te bieden kunnen implantaten worden geplaatst. Een verder slinken van de kaak wordt hiermee ook tegengegaan.

Een implantaat is een kunstwortel gemaakt van titanium, een lichaamsvriendelijk materiaal waaraan het bot snel zal vastgroeien. Doorgaans worden er in de onderkaak twee implantaten geplaatst, een behandeling die ongeveer 45 minuten duurt.
Op het geplaatste implantaat wordt na de ingroeiperiode het drukknopje geplaatst waar de prothese op wordt vastgeklikt. Een andere, veel gebruikte methode is dat er tussen twee implantaten een staafje wordt geplaatst waar een klemmetje in het kunstgebit overheen schuift.

Meer weten over de mogelijkheden van implantaten? Neem dan contact op met Tandprothetische Praktijk H. M. van Beek Lisse. Wij voorzien u van alle nodige informatie en kunnen u doorverwijzen naar de implantoloog. De eigen bijdrage van een implantaatprothese is 125 euro per kaak. Bij aflevering van een implantaatprothese ontvangt u bij ons gratis een uitgebreid verzorgingspakket. Kijkt u ook eens naar de voorlichtingsfilm over gebitsimplantaten, gemaakt door de gerenommeerde Zwitserse implantaatfabrikant Straumann. Tandprothetische Praktijk H. M. van Beek Lisse demonstreert er het technisch prothetische deel.

 
Tandprothetische Praktijk van Beek

Kanaalstraat 187a
2161 JH Lisse
0252 425850
info@gebitskunst.nl
Bezoek website

Missie en visie


Onze missie en visie geven inzicht in wat wij in de praktijk willen betekenen voor onze cliënten.

Missie

Met een stralende gebitsprothese het leven van mensen leuker en aangenamer te maken. Wij zijn een ambitieuze Tandprothetische praktijk die streeft naar de meest kwalitatieve en persoonlijke zorg op het gebied van alle uitneembare gebitsprotheses. Dit vertaalt zich in het leveren van hoogwaardige gebitsprotheses, waarbij we letten op esthetiek, kwaliteit en duurzaamheid. Om dit te kunnen bereiken, gebruiken we onze deskundigheid en staan uiteraard de wensen en behoeften van de cliënt centraal. Onze praktijk voert een beleid, waarbij de cliënt gelijkwaardig en professioneel wordt behandeld en waar wij de nodige tijd voor de cliënt nemen. Het doel van onze praktijk is het streven naar een zeer goed en tevreden gevoel bij de cliënt over zijn of haar gebitsprothese.

Onze normen en waarden

- Wij stellen uw wens centraal
- Wij werken met een betrokken en enthousiast team
- Wij hebben plezier in ons werk en in de omgang met onze cliënten
- Wij maken beloftes waar
- Kennis up-to-date houden (alle medewerkers)
- Praktijkorganisatie steeds verder optimaliseren
- Optimaliseren van de protocollen

Visie

Wij willen dat cliënten zich thuis voelen in onze praktijk. Dit uit zich in de warme sfeer in onze praktijk, een gevoel van ‘welkom’. Wij willen een relatie creëren, waarin mensen vragen durven te stellen en discussies willen voeren. Door voor iedere cliënt uitgebreid de tijd te nemen en een goede uitleg te geven over wat wij waarom doen.

Wij willen geen product leveren dat onbruikbaar en onverantwoord is in technisch of esthetisch opzicht. Integendeel, het moet vanuit elke invalshoek een prachtig product zijn. Een werkstuk waarmee cliënten blij de deur uitgaan en dit doorvertellen aan hun vrienden, kennissen en familie. Het uitoefenen van dit schitterende vak is zeer inspirerend voor ons, waarbij de nauwe relatie tussen mens en werk centraal staat.

In de huidige tandprothetische markt zijn er continu nieuwe ontwikkelingen. We realiseren dit onder meer door ons assortiment voortdurend uit te breiden met innovatieve producten van hoge kwaliteit. Wij zien de toekomst als digitalisering van de gebitsprothese. De gebitsprothese komt niet alleen goed tot zijn recht door de (nieuwste) technische ontwikkelingen, maar juist ook door onze kennis, inzicht, creativiteit, gevoel en het begrijpen van onze cliënten.

In de toekomst zien wij een nog sterkere binding met tandartsen, mondhygiënisten, kaakchirurgen en implantologen. Hierdoor is er meer intercollegiaal overleg, waardoor het proces voor cliënten en voor ons nog makkelijker en duidelijker verloopt.

Onze onderneming heeft als doelstelling ten aanzien van de kwaliteit van de uitoefening van het vak:

- na- en bijscholing
- bijhouden vakliteratuur
- bijwonen van congressen en beurzen
- waar nodig uitbreiding van het zorgaanbod. Met het oog op de toekomst denken wij
  aan meer diciplines in de praktijk, zoals een mondhygieniste. Minder volledige
  protheses, meer partiële protheses.

 

Daisy Hoogstraten
Tandprothetische Praktijk van Beek

Kanaalstraat 187a
2161 JH Lisse
0252 425850
info@gebitskunst.nl
Bezoek website

Openingstijden

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten
 
Weekenddienst

06 1777 6777
www.weekendreparatie.nl
Tandprothetische Praktijk van Beek

Kanaalstraat 187a
2161 JH Lisse
0252 425850
info@gebitskunst.nl
Bezoek website

Contact

Tandprothetische Praktijk van Beek

Kanaalstraat 187a, Lisse
0252 425 850
info@gebitskunst.nl
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten.

Weekenddienst

06 1777 6777
www.weekendreparatie.nl

Tandprothetische Praktijk van Beek

Kanaalstraat 187a
2161 JH Lisse
0252 425850
info@gebitskunst.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit