Tandprothetische Praktijk van de Water

Onze diensten

U kunt bij ons terecht voor
  • Protheses (nood- en immediaatprothese, volledige prothese)
  • Implantaten
  • Partiële of frameprothese
  • Reparatie of rebasing
  • Nazorg / controle

Prothese
Uw eerste kunstgebit
Om allerlei verschillende redenen kunt u uw eigen tanden verliezen en u krijgt een kunstgebit. Heeft u een doorverwijzing? Dan kan u bij ons terecht voor het aanmeten voor uw nood-/ immediaatprothese. U kunt ook een doorverwijzing krijgen voor de tandarts/kaakchirurg. Als deze besluit uw tanden en kiezen te trekken komt u eerst weer bij ons om uw noodprothese / immediaatprothese te laten vervaardigen.
Wanneer de prothese is vervaardigd kunt u naar de kaakchirurg of tandarts. Wanneer alle tanden en kiezen worden verwijderd uit de kaak dan wordt direct de prothese geplaatst.

De prothese wordt na het trekken van de tanden en kiezen direct over de wonden geplaatst als een spreekwoordelijke pleister op de wonden. De prothese zal het zwellen van de kaak tegengaan. U zult echter last hebben van klemmen van het gebit en pijnklachten.
De prothese mag 24 uur niet uit de mond gehaald worden. Dit houdt de zwelling tegen en zo kunnen de wonden helen. Als u de prothese er wel uit zou halen kunnen de stolsels scheuren en weer gaan bloeden en door de zwelling kan de prothese niet meer in de mond passen. De dag na het trekken komt u bij ons terug om de prothese voor het eerst uit te doen en de wonden en de mond te controleren en schoon te spoelen.

Na 10 maanden is de kaak zo geslonken dat we aan een nieuwe prothese kunnen beginnen. In de tussentijd zullen we de prothese opvullen met een laagje om het comfort en de pasvorm te bevorderen.

Volledige prothese
Als uw prothese 4 á 5 jaar oud is, kan het raadzaam zijn om regelmatig op controle te komen. Als de tanden en/of kiezen afgesleten zijn en de pasvorm verslechterd is dan is vervanging van de prothese ons eerste advies. In totaal zijn er 5 afspraken nodig om een volledig kunstgebit te vervaardigen. Hierna zal er nog een controle-afspraak worden gemaakt. Zo kunt u er zeker van zijn dat u kunt genieten van uw nieuwe gebit!


Implantaten
Het kan zijn dat uw tandvlees dermate geslonken is dat uw onderkaak/bovenkaak onvoldoende houvast biedt voor een gewone gebitsprothese. Mochten wij vaststellen dat dat het geval is, dan komt u in aanmerking voor een gebitsprothese op implantaten ook wel bekend als een klikgebit. De zorgverzekeraar vergoedt afhankelijk van hoe u bent verzekerd. Kom gerust bij ons langs voor vrijblijvend advies op maat.


Partiële of frameprothese
Als u nog eigen tanden en of kiezen heeft kunt u kiezen om voor een gedeelte een prothese te maken, omdat hierbij nog eigen tanden en of kiezen aanwezig zijn. Deze gedeeltelijke prothese kan helemaal van kunststof gemaakt zijn of van metaal en kunststof. Tijdens de eerste zitting zullen we hier uitvoerig de voor- en nadelen van bespreken. Waarna een gedeeltelijke prothese op maat kan worden aangemeten.


Reparatie en rebasing
Reparatie van een breuk of scheurtje, een gebroken tand, is de rand van uw prothese stuk of zit er ruimte onder (ook wel een loszittend gebit)? Dat kunnen wij verhelpen!
  • Reparatie Een prothese die kapot is komt nooit goed uit. Maak snel een 'klaar terwijl u wacht'-afspraak. Dan kunt u langskomen en wachten tot de reparatie klaar is.
  • Rebasing Uw prothese kan versleten zijn of niet meer goed vast of gepast zitten. Een gewoon kunstgebit heeft soms onvoldoende houvast op de kaak meer. Dit is allemaal erg vervelend als u spreekt en eet. Het kan u onzeker maken en in gezelschap kunt u er zelfs door in verlegenheid worden gebracht. Wij kunnen de prothese voor u opvullen (rebasing) zodat de basis weer zo goed als nieuw is en de prothese weer goed aansluit op de kaak!

Nazorg / controle
Een kunstgebit heeft ook nazorg nodig, zodat u er lang plezier van heeft.
Het kan natuurlijk voorkomen dat er een klacht ontstaat. Een drukplek, veel aften, regelmatige breuken of een loszittende prothese. Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij nemen onze nazorgplicht / garantie serieus. Na het plaatsen van uw prothese komt u sowieso na een jaar weer op controle.
Tandprothetische Praktijk van de Water

Vivaldilaan 183
3122 HZ Schiedam
010 - 24 77 430
info@tpvandewater.nl
Bezoek website

De praktijk


Mijn naam is Nicole van de Water en ik ben al ruim 10 jaar werkzaam in de tandtechniek, waarvan ruim 9 jaar in dienst bij Tandtechnisch laboratorium Bewadent te Schiedam.
Mijn lang gekoesterde wens is uitgekomen: Ik mag u namelijk van harte welkom heten in mijn eigen praktijk!
Hier ontvang en behandel ik u met gepaste trots en veel plezier.

Mijn collega's van T.t.l. Bewadent hebben ruim 40 jaar ervaring in gebitsprotheses.
Eerst in de Nieuwe Maasstraat en nu reeds 12 jaar op onze locatie aan de Vivaldilaan 183.
Ruim 10 jaar geleden kwam ik het team van tandtechnisch laboratorium Bewadent versterken.
Daar kwam ik in aanraking met het prachtige vakgebied van de tandtechniek en werd opgeleid tot tandtechnicus.
Na 4 jaar studie besloot ik mijn studie voort te zetten tot tandprotheticus.
Om zelfstandig als tandprotheticus aan de slag te kunnen gaan.
Na in totaal 9 jaar studie en de verbouwing van het laboratorium mag ik u dan ook met trots van harte welkom heten in onze tandprothetische praktijk!
Tandprothetische Praktijk van de Water

Vivaldilaan 183
3122 HZ Schiedam
010 - 24 77 430
info@tpvandewater.nl
Bezoek website

Veelgestelde vragen

Hoelang moet ik met mijn kunstgebit doen?
Een kunstgebit gaat ongeveer 4 tot 5 jaar mee. Per zorgverzekeraar is het verschillend wanneer u weer recht heeft op vergoeding van een nieuwe prothese.

Wat zijn de kosten?
Van een volledige prothese wordt er 75% vergoed uit de basisverzekering. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan kan de vergoeding verschillen per verzekeraar. Kom bij ons langs voor een begroting op maat.
Bij een frame- of partiële prothese zijn de vergoedingen per verzekeraar verschillend. Ook hier geldt: kom bij ons langs voor advies op maat!
U kunt eventueel ook telefonisch contact opnemen met uw verzekeraar om naar de vergoedingen te informeren.

Heb ik een verwijsbrief nodig?
Voor een volledige gebitsprothese heeft u geen verwijsbrief nodig, wij werken samen met elke zorgverzekeraar.
Wilt u een frame of een plaatje? Dan kunt u een verwijsbrief halen bij uw tandarts.

Mijn prothese breekt vaak, hoe komt dat?
Het kan zijn dat er ruimte onder prothese zit of dat er teveel kracht op één plek van de prothese komt. De tandprotheticus kan dan bij u een laagje in de prothese leggen om hem op te vullen (rebasing).

Ik heb last van ontstoken, pijnlijke mondhoeken. Hoe komt dit?
De meest voorkomende oorzaak van deze klacht is slijtage van de prothese en het slinken van de kaak. Na verloop van tijd slinkt de kaak en door slijtage van de gebitsprothese kan de prothese te laag in de mond komen te liggen. Hierdoor geeft de prothese weinig steun meer aan de wangen en lippen waardoor deze constant vochtig blijven en kloofjes veroorzaken. Dit probleem kan worden verholpen door in veel gevallen een nieuwe prothese aan te laten meten door uw tandprotheticus.
Mocht er toch een andere oorzaak zijn dan bovengenoemde, zal dit blijken uit het mondonderzoek door de protheticus.

Hoe reinig ik mijn gebitsprothese?
Speciale tabletten en tandpasta om een kunstgebit te reinigen maken de prothese ruw en dof, zo kan er meer aan de gebitsprothese blijven plakken en kan irritatie van het tandvlees optreden.
Veilig schoonmaken kunt u doen met een speciale reinigingsgel of prothesetandpasta die geschikt zijn voor uw gebitsprothese.
Ouderwetse groene zeep (vloeibaar kan ook) of verdunde schoonmaakazijn zijn ook zeer geschikt. Laat de prothese even in het azijnmengsel weken en poets de prothese na met schoon water.
Met een protheseborstel komt u beter aan de binnenkant en in de plooien van de prothese dan met een normale tandenborstel.
Met deze tips blijft de prothese niet alleen schoon, maar ook mooi glad!
Tandprothetische Praktijk van de Water

Vivaldilaan 183
3122 HZ Schiedam
010 - 24 77 430
info@tpvandewater.nl
Bezoek website

Klanten vertellen

"Nieuw gebit onder klik gebit.
Heel blij met mijn mooie nieuwe witte gebit. Netjes gemaakt en ik weet ik ben niet zo makkelijk en snel tevreden . Vooral omdat ik onder een klikgebit heb en mijn implantaten erg ongelijk zitten.Werd geholpen door een lieve en vrolijke jongedame waar ik ook nog mee heb kunnen lachen . Echte vaklieden die je op je gemak stellen en ondanks dat ik moest wachten op de goedkeuring was het best snel gedaan . Ook nog vele goede tips gekregen en het blijkt waar te zijn . Ik lijk weer een beetje op mijzelf want de andere tanden waren erg afwijkend en nu kijk ik weer met genoegen in de spiegel ook krijg ik veel complimenten . En ik kan weer goed eten . Alle lof voor het vakmanschap en de vriendelijke gezellige benadering . Tot ziens Sjany"
Adriana ( Sjany ) Harte - Beijer
28/11/2016

 
"nieuw gebit
na 15 jaar een gebit te hebben gedragen ,tijd voor een nieuw gebit. tandarts verwees mij naar Tandprothetische praktijk Van De Water. samen met m.n vrouw er naar toe. na een zeer prettige kennismaking begonnen aan een nieuw gebit . na enkele bezoeken aan de praktijk een mooi nieuw gebit. dit tot m.n grote genoegen in zeer korte tijd een mooi nieuw passend gebit waarbij ik op moet merken dat de gehele behandeling zeer snel en prettig is verlopen . hierbij dank aan Nicole voor de goede behandeling. een tevreden klient."
john Harte44
28/11/2016

 
"Nieuw klikgebit (boven).
Heel goed geholpen met prima nieuw gebit. Bedankt ook voor de goede tips. F. Mulder"
Florida Goedhart-Mulder
12/10/2016

 
"Nieuwe tandprothese
Ik had een nieuwe prothese nodig boven en onder. Bij v.d. Water laten uitvoeren. Zeer vriendelijk en vooral zeer professioneel geholpen. Alles in zeer korte tijd. Na twee dagen dragen e.e.a. bijgewerkt zit nu als gegoten zonder pijn. Kan weer bijten en kauwen. Prima werk."
Nel van Beek
18/09/2016

 
"Prothese
Na bijna 4j afzien met een gebit wat nooit goed heeft gezeten krijg ik vrijdag eindelijk e nieuwe maandag met passen zat het al steviger dan wat ik nu in heeft en wat een verschil hoe je woord behandeld zo lief en rustig secuur en snel petje af voor deze mensen zo kan het dus ook zij behandelen mensen met respect ik laat zeker weten hoe mijn prothese zit Gr carla"
Carla Steeds
27/09/2016

 
"Bedankt!
Ik heb mijn nieuwe prothese laten vervaardigen bij Tandprothetische praktijk van de Water. Tot grote tevredenheid. Ik kan alles weer met mijn nieuwe tanden."
Klaas de Hond
25/11/2015

 
"Top!
Ik had mijn prothese kapot en kon me dezelfde dag nog melden om het te laten nakijken. Ze konden mijn prothese gelijk maken en een uurtje later stapte ik weer buiten. Bedankt voor de goede service!"
Ellis Gerritsen
25/11/2015

 
Tandprothetische Praktijk van de Water

Vivaldilaan 183
3122 HZ Schiedam
010 - 24 77 430
info@tpvandewater.nl
Bezoek website

Openingstijden

Maandag 08:30 - 16:30 uur
Dinsdag 08:30 - 16:30 uur
Woensdag 08:30 - 16:30 uur
Donderdag Gesloten
Vrijdag 08:30 - 13:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Tandprothetische Praktijk van de Water

Vivaldilaan 183
3122 HZ Schiedam
010 - 24 77 430
info@tpvandewater.nl
Bezoek website

Contact

Met voldoende parkeergelegenheid in de buurt en een bushalte direct om de hoek is Tandprothetische Praktijk van de Water uitstekend bereikbaar.
Neem vrijblijvend contact met ons op voor deskundig advies over het aanmeten van een kunstgebit en andere mondprotheses.
U kunt bij ons ook terecht voor reparaties en opvulling / rebasing van uw prothese.
Tandprothetische Praktijk van de Water

Vivaldilaan 183
3122 HZ Schiedam
010 - 24 77 430
info@tpvandewater.nl
Bezoek website

Volop in het leven met een goed passend kunstgebit